Main Menu

Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

Katalogy

Started by LANDSER, 28. Január 2012, 18:33:41

« predchádzajúce - ďalšie »

KLF

Tak dal som si tu namahu, vyhrabal som svoju zbierku katalogov a spravil par scanov:

Prvy Ceskoslovensky katalog ktory mam, je z roku 1976. Chyba ale prvy a posledny list, cize obal.

[attach=1] [attach=2] [attach=3] [attach=4] [attach=5]

Posledny Ceskoslovensky katalog mam z roku 1992.

[attach=6] [attach=7]

Prvy Slovensky katalog mam z roku 1993, cize hned po vzniku Slovenskej Republiky.

[attach=8] [attach=9]

martinn

René ten z 1992 mám aj ja, aj tú vianočnú edíciu, malý 1991 z výstavy Bibiana (najvýstava LEGO) ten je v češtine aj malý 1990... Z menších katalógov mám v češtine predrevolučný 1987 a porevolučné 1990, 1991.
No ale podstatná vec je, že kedysi to lego bolo obmedzené spodnou hranicou a neskôr tam dávali aj hornú, takže ak som chcel na vianoce classictwn a mal som 15 vyzeral som divný, lebo to bolo len do 12... podľa katalógu  toho 1976 by som bol v pohode :-)

sami2001

Tak mnoho setov z toho prvého katalógu sa stalo takou akoby ikonickou a prvou vecou ( respektíve jednou z mnohých ) čo mi napadla keď sa povedalo slovo lego :)

Zorka

Tak ten z 1993 si pamatam, ako som si v nom listovala  :) Mozem aj ja skusit pohladat nejake,ale ja mam skor po roku 2000,teda uz tie novsie trochu.

mesje

no mna prekvapilo, ze vobec pred 89 bol nejaky katalog v cestine... ved ta distribucia u nas bola mizerna, 1-2x za rok sa to objavilo v hrackarstve na par hodin, a viem ze som bol v 88 vo viedni hotovy z toho, ze nejaky katalog vobec davaju zadara v hrackarstvu... bral som to tak, ze ad hoc nieco obcas komousi nakupili a dodali do hrackarstiev, a ze sa kvoli tomu nebude TLG unuvat s ceskym katalogom. Ved dnes mame kompletne inu dobu, na Slovensku je lego popularne, a napriek tomu sme sa nedopracovali k vlastnej distribucii z S@H...

bedo

HE ja si z nejakeho dovodu ten katalog z 93 vobec nepamätám   :D :D

muffin

Quote from: KLF on 15. August 2016, 18:36:50
...Prvy Ceskoslovensky katalog ktory mam, je z roku 1976. Chyba ale prvy a posledny list, cize obal.
...

Ta Duplo kacacia rodinka bolo moje vobec prve LEGO :)

Artemis

Tiez ma prekvapuje ze existoval katalog v slovencine/cestine za socializmu  :o

Ten z 1993 si dobre pamatam ako zberatel hradov, vtedy boli prvy krat Castle Dragon Knights, pekne zelensie sety  :D

liondee

Takže pre tých čo majú radi Classic Town je tu táto šmakovica. Práve som dostal slinu a inšpiráciu :)

Frisk I Trafik z roku 1989.

http://clabrisic.com/catalogues/1989dk1

KLF

:o :o :o WOW !!! Tak toto je snad najkrajsi LEGOLAND katalog, aky som videl! (y)

Praetor

Zaujímavé ako spravili ten terén vzadu vľavo - trošku to pripomína minecraft...  ;) Vedeli, že raz to dojde...  >:D

KLF

Dnes som nahodne v jednom mojom starom LEGO sete nasiel tento nezvycajny katalog z roku 1974.
A ako som sa dozvedel, vztahuje sa k nemu mala historka. ;) Ked pred casom feministky vytiahli proti LEGO Friends rade fotku dievcata v texaskach ktore postavilo dom s tym, ze dievcata nechcu dievcenske sady, ale rovnake ako chlapci, tak AFOLovia vytiahli na ne prave tento katalog s tym, ze LEGO uz pred mnohymi rokmi vyrabalo sady urcene pre dievcata. ;) Mimochodom TLG tieto protesty feministiek odignorovalo a Friends sa stali jednou z najuspesnejsich serii. ;)

[attach=1] [attach=2] [attach=3] [attach=4] [attach=5]

papluh

Nevedel som kam to dať ale je to svojim spôsobom katalóg, katalóg legálnych compliance dokumentov ku LEGO setom (tj z časti byrokracia a časti bezpečnosť výrobkov)

čo je ale zaujímavé tak evidentne má byť samostatný dokument pre každú fabriku (a trh a zmenu a ...) tj malo by to sedieť s tým čo je na sete označené ako koncová fabrika, tj 4-5 číselný kód na plobmách či vyrazený/vytlačený na krabici. Našiel som tam sety cca 10 rokov dozadu.

https://www.lego.com/en-us/legal/notices-and-policies/compliance/

Inak odporúčam to filtrovať cez anglický jazyk (EN) inak je tam toho kopec v rôznych jazykoch. A angličtina by mala byť na každom sete, aj napr čínskych.

papluh

Quote from: KLF on 15. August 2016, 18:36:50

Prvy Ceskoslovensky katalog ktory mam, je z roku 1976. Chyba ale prvy a posledny list, cize obal.

tu je scan https://worldbricks.com/en/catalog-year/1970/catalogs-1976.raw?task=download&fid=3760

je to skryté pod PL možno sa tam nájdu aj ďalšie  >:D verziu https://worldbricks.com/en/catalog-year/1970/catalogs-1976/1976-lego-catalog-pl.html

zaujímavé je že na konci je "dovozca" PragoExport https://cs.wikipedia.org/wiki/Podnik_zahrani%C4%8Dn%C3%ADho_obchodu
Ale celkovo to v ČSSR bol asi výsmech obyčajným občanom, že si to ešte aj preložili pre seba ...

LANDSER

Dobrý deň, chcem sa opýtať či nemá niekto aktuálny lego katalóg na predaj. Bol som už vo viacerých obchodoch ale nikde ho nemali . Kúpil by som 2 kusy. Ďakujem  :)