Main Menu

Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

Katalogy

Started by LANDSER, 28. Január 2012, 18:33:41

« predchádzajúce - ďalšie »

LANDSER

P4tr1cius

Tak ten zoznam a obsah jednotlivých katalógov je bomba.

SkiFi

------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space

j.dodo

hmm slinky sa uz zbiehaju... :)
Len sa hram a zbieram, co sa mi paci.. http://brickset.com/sets/ownedby-j-dodo

drdano

Quote from: SkiFi on 18. Jún 2014, 08:19:29
Sice v nemcine ale fajneeee :)   

Tak nemecke katalogy su NAJ, lebo je v noch tradicne takmer vsetok sortiment... Ja sam zbieram nemecke katalogy...
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

KLF

Skoro vsetko. Bennyho lod tam nie je, z coho jasne vyplyva ze je to exkluzivita, podobne ako modularne domy, ci Sandcrowler. Ale som nemilo prekvapeny tym nemeckym katalogom, lebo doteraz tam zvykli byvat aj exkluzivne sety a Architecture. No co uz - aj na katalogoch sa uz asi setri.

martinn

Predvčerom som navštívil s kolegyňou dráčika v OC Danubia. Ona hľadala PUZZLE a ja som obzeral lego. Zobral som si aj katalóg Jún - December 2014. Posledný katalóg evidujem doma z roku 1997. Tak som si ich tak porovnal, ale musím povedať že sú stále pekné a lákavé, len tie sety sa zmenili, niektoré som žiaľ nepochopil - také hehofactory, movie... neviem čo sú to tam za predmety. Cýba mi v tom katalógu ale architecture alebo modulárny dom... prečo tam nedávajú všetko čo je v ponuke?

matt251

Domievam ze kvoli tomu, ze su to exkluzivne sety urcene skor pre AFOLov ako pre deti.
Dnesne decka potrebuju svetelene efekty, aby to strielao atd, aby sa s tym dalo hrat...ktory 10rocny chalan oceni napr taku Empire Stat building.
A na druhej strane su tie sety aj drahsie...
Mna najviac prekvapilo ze vidim architecture sety v Dracikoch...

KLF

Exkluzivne sety, atd. nie su v katalogoch preto, lebo nie su oficialne urcene pre nas trh.

STARHAWK

Ja som si zobral katalog z rakuskeho LEGO Brand store a tam je akoby vlozena cast v prostriedku s nazvom Store Highlights kde su modulary, architecture, UCSka a IDEAS a ine exclusivky - takze zalezi pre aky trh a aky obchod je katalog urceny.

martinn

jaaaj jasne, sorry zase som zabudol, že slovensko ako popolnica svetového takéto veci nemôže mať, ved ani to objednávanie z lega nie je možné na rozdiel od okolitých vyspelých a civilizovaných krajín, už to chápem.

papluh

Mám napr dánsky, či francúzsky katalóg a Architecture ani modulary niesú v nich tiež.

No a oficiálny LEGO online shop a Slovensko je fail. Alebo to, že niesú schopný (či skôr ochotný) spraviť medzinárodný shop čo by posielal do všetkých krajín, ktoré nemajú vlastný.

martinn

Ľudia viete mi prosím poradiť označenie katalógov, ktoré sú lagre, medium a mini? korý ma aký fotmát??? tie čo dávali kedysi do setov také rozkladacie to bolo tiež v kategórii katalógov?
Ďakujem

KLF

Velky katalog (hlavny) = klasicky kazdorocny katalog. Dnes vychadza 2x do roka, predtym vychadzal 1x do roka.
Stredny katalog (tzv. Novinkovy) = rozmer cca A5 nalezato, vacsinou obsahoval novinky na dany rok (dnes sa uz nerobi).
Maly katalog (Mini) = vacsinou list formatu A4 obojstranne potlaceny a poskladany (dnes sa uz nerobi).

martinn

díky šéfe... :-) toto som potreboval, chcem doplniť katalógy čo mi chýbajú