Bytový dům Oblouk - Ostrava Poruba

Started by Danybůjek, 26. Marec 2018, 17:31:59

« predchádzajúce - ďalšie »

Danybůjek

Stavba cca 3 měsíce. Jedná se o výřez dvou stěžejních částí sorely, postavené za dob komunismu a to věž a průjezd.
Více fotek, či galerie později.

pozn. Ten šašo dole je můj kamarád, který mi pomáhal připravovat modely na poslední výstavě... Tak že chce být taky na fotce. :D

liondee

Ty si blázon Denny. Ale pekná práca  (y) (y) :o :oldman:

KLF

Mal som tu cest sledovat tento projekt uz pocas vystavby a uz vtedy som mal sanku dolu! :o A to je len polovica celej budovy! Kraaaaasne dielo! (y) Dany, ale ako som Ti uz hovoril - skus to dorobit cele, nech je ten komplex kompletny! ;) A potom s nim prides k nam na vystavy! :P

sylmer

Seebo

Malá otázočka: Prečo je ten minifig pod cestou  ;D
Inak skvelá práca

Buďo

Pozerám že si sa nezľakol osemuholníkovej veže s kupolou ani oblúkového pôdorysu budovy ani mierky . Klobúk dole  (y) Som už dlho od teba nevidel nejaké nové dielo  ;) A to dokonca Polanka ešte stále stojí ,vktorej máš viazané veľké množstvo dielikov  ;) Takže si musel mnoho materiálu pozháňať . O to je to väčší úspech ,že si zrealizoval v takej velkosti projekt . Gratulujem !

Dotaz , čo ta viedlo k lego prevedeniu, konkrétne tejto budovy ?

Quote from: KLF on 26. Marec 2018, 19:01:11
A to je len polovica celej budovy! Kraaaaasne dielo! (y) Dany, ale ako som Ti uz hovoril - skus to dorobit cele, nech je ten komplex kompletny! ;)

Ako autor spomína, jedná sa o dva výrezy a tie spolu tvoria cca 1/5 celku (podla môjho odhadu).
Ak toto zrealizuje v tejto mierke bude to zaberať minimálne 1,5m x 2,5m  plochu !  :o

martinn

No krása!!! Veľké plus, že je to v minifig mierke! Poriadna stavba, žiadne prďúsky v mikro a nano mierkach.

Danybůjek

Lioondee: děkujiii 8)
KLF: Stále to zvažuju, ale tohle je cca 1/4 či 1/5, tak nevím nevím C:-) AAle další takovou část, ať je to aspon symetricky jakože, tak to asi přecejen udělám.
Sylmer Děkujíí 3:)
Seebo tak to je delší storka. :D vzhledem k mému aktuálnímu účesu si ze mě někdy dělá kamarád srandu, že jsem k*k*t z kanála ;D ;D Tak jsem ho tam zapracoval.. O0
MiKel na převoz celkem ano 8)
Buďo No vlastně ještě stojí ten fesťák a poslední hrad, který jsem stavěl. ;D Jinak co mě vedlo k této stavbě. Rwalizovali jsme s mamkou velkou výstavu u nás v Ově, která proběhla tento víkend, na kterou přišlo krásných 5000 lidí. 8) No a chtělo to něco na propagaci, co je spjato s porubským obvodem, kde se výstava organizovala. Oblouk je fakt úžasná, monumentální stavba. Tak jsem se prostě pustil do oblouku. :D

Juri

Veľmi dobre zvládnuté dielo  (y). Tak ako bolo spomenuté, dorobiť ešte aspoň druhý pol oblúk ale asi spotreba materiálu bola vysoká. Máš to približne spočítané??

Jammo

Paliason

Suprové!

Riadna megastavba v reále, nepoznal som doteraz. A aj mne sa zdá, že máš tak 1/5 z toho celého.
Ako celé to dostavať - neviem, neviem - medzičlánky sú jednotvárne rovnaké. Takto ked si prisunul rohovú časť bližšie k oblúku ako symbolicky to stačí, maximálne dorobiť z druhej strany kúsok ako aj iní navrhli. Ale je to na tebe samozrejme.