Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

TECHNIC : Tatra 815

Started by Legman, 16. August 2016, 21:58:35

« predchádzajúce - ďalšie »

TOME

tiež sa mi to páči, podvozok vyzerá dosť kvalitne, čo je základ, nadstavba sa dá vylepšiť hocikedy, a ten podvozok si to určite zaslúži. Okrem spomínaných zmien na ktoré, sa už chystáš by ešte podľa mňa stálo za zváženie či z toho predsa len neurobiť reálny model, a nie hybrid 813 / 815.  viď foto  ;). Hodne zdaru! btw aj video by bolo fajn, vidieť ako to jazdí  8)

Legman

Quote from: TOME on 18. August 2016, 17:28:43
tiež sa mi to páči, podvozok vyzerá dosť kvalitne, čo je základ, nadstavba sa dá vylepšiť hocikedy, a ten podvozok si to určite zaslúži. Okrem spomínaných zmien na ktoré, sa už chystáš by ešte podľa mňa stálo za zváženie či z toho predsa len neurobiť reálny model, a nie hybrid 813 / 815.  viď foto  ;). Hodne zdaru! btw aj video by bolo fajn, vidieť ako to jazdí  8)
Ďakujem.  ;D No nebolo by možné to spraviť kedže tam už vôbec nieje miesto .   :'( Som rád že som tam zmestil ten naviják a nie tak ešte piest... A auto sa ledva vleče má to ešte niake muchy...

Legman

Quote from: Paliason on 18. August 2016, 17:20:46
tu kabinu by som zvýšil maximálne len o 1 stud. Lebo 2 už budú asi moc. V podstate hornú časť kabiny (od spodnej hrany čelného skla až po strechu by som nemenil) , a ten jeden stud pridal do tej spodnej časti.

A tie diery v mriežke, pokial ich necháš 1stud na výšku ,tak ta tretia ti týmpádom nevyjde.
Ja by som to skúsil v strede spravit ako prázdne okno. a tie mriežky už do toho vsadil - urobené s klasického lega - ako som to schématicky narýchlo naznačil tu na obrázku:

[attach=1]

šak uvidíš sám, možno ťa napadne niečo lepšie ešte...
No aj ja som nad tým rozmýšľal lenže neviem či zohnám tie diely.. Ale inak dík.
A mohol by si mi tu tiež poslať kde navýšiť tu kabínu?

jz77

Az na par detailov ktore uz Pali spomenul,dizajn celkom fajn. No,a ten tatrovacki podvozok je tvrdy oriesok. Výkyvné polnapravy v jednej osi,posun o pol studa a diferaky k tomu, to su veci co ma tatra mat. Chyba je v tom ze su tie polnapravy zavezene na tej hnacej osi. Takto som to urobil niekedy aj ja, a to je ten problem preco sa ti auto vlecie. Vaha auta cez odpruzenie a zaber kolies pri jazde tlaci na tu os a brzdi ju.
Toto bol moj pokus.

Legman

No to je to trenie čo tam vzniká.O tvojej tatre viem.Posielal si mi vtedy niake fotky  ;) Teraz prerábam tú masku.

Paliason

Quote from: Legman on 18. August 2016, 18:41:50
A mohol by si mi tu tiež poslať kde navýšiť tu kabínu?

pridaj tam ešte hneď nad blatniky jednu radu liftarmov, čiže ta kabina celá sa ti dvihne o ten 1 stud

[attach=1]

Paliason

Quote from: jz77 on 18. August 2016, 21:37:13
Toto bol moj pokus.

jz77: Perfektná je! Jedna z najlepších, čo som v Technicu videl. Si macher  8)

Legman

Quote from: Paliason on 19. August 2016, 10:13:24
jz77: Perfektná je! Jedna z najlepších, čo som v Technicu videl. Si macher  8)
To je no  :) Dorábanie detailov na tej mojej pokračuje  ;D Maska je hotová , len navýšiť kabínu ,vymyslieť ešte niako tie zrkadlá...

Legman

No tak niako som to dorobil  :-\ S tými zrkadlami spokojný niesom... Ak máte niekto lepší nápad ako ich spraviť tenšie tak sem s ním  :) A tie mriežky som rozmýšlaľ dať až na spodok o 1stud dole ako sú..

martinn

Tie zrkadlá takto nevyzerajú dobre, skús pozrieť iné technic sety + city a obkukaj to tam :-) Základ máš a detaily budeš už ľahšie dorábať a vylepšovať

Anupew

Zdar, skus nejak modifikovat svetla na zrkadla zo setu 42055. :)
Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

Legman

Ktoré máš namysli? Z toho malého nakladiaka či z toho monštra  :D

Anupew

Legman

Quote from: Anupew on 20. August 2016, 16:32:38
Z rýpadla (y)
No sú šikmé radšej by som použil ploché... Je to tvrdší oriešok..  ::)

Anupew

Quote from: Legman on 20. August 2016, 19:17:27

No sú šikmé radšej by som použil ploché... Je to tvrdší oriešok..  ::)

Ja som myslel mechanizmus umiestnenia ;) Píšem, že "modifikovať" to znamená zmeniť tie svetlá za hocičo aj tú čiernu plate 1x2. a dať tam niečo iné. Ponechaj len ten technic základ.
[attachimg=1] len body 1 a 2 príklad