Main Menu

Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

STAR WARS

Started by Morandi, 13. Marec 2012, 18:04:34

« predchádzajúce - ďalšie »

mesje

Quote from: KLF on 12. Február 2016, 00:56:15
75098 - Assault on Hoth
2144-dielovy UCS set pre fanusikov SW. Obsahuje zakladnu Echo, jaskynu Wampa, Snowspeeder, Speeder Bike a figurky Luke Skywalker, Han Solo, Toryn Farr, Wes Janson, Wedge Antilles, K-3PO a mnohe dalsie. Stavby su modularne a tak sa daju kombinovat.
Uvedenie na trh: 1. maj 2016
Cena: 250 USD

no jo, asi sa potvrdia obavy, ze to nebude nic velkolepe, ale taka vsehochut a v podstate spojenie uz existujucich setov za vela penazi... z toho poctu dielikov to nic ine byt nemoze, radsej mali vynechat veci ako jaskynu Wampa, snowspeeder a spravit aspon poriadnu zakladnu... alebo UCS AT-AT...

STARHAWK

Quote from: mesje on 12. Február 2016, 01:17:07
no jo, asi sa potvrdia obavy, ze to nebude nic velkolepe, ale taka vsehochut a v podstate spojenie uz existujucich setov za vela penazi... z toho poctu dielikov to nic ine byt nemoze, radsej mali vynechat veci ako jaskynu Wampa, snowspeeder a spravit aspon poriadnu zakladnu... alebo UCS AT-AT...

Este si pockam na leaknute obrazky ale vpodstate asi s tebou budem suhlasit, bud detailny velky hangar alebo UCS AT-AT by boli lepsie.

KLF

75098 - Assault on Hoth™

Pocet dielov: 2144
Minifigov: 14
Cena: 250.- €
Zaciatok predaja: 30.4.2016

Danybůjek

No, mám rozpačité pocity. Žádné UCS, ale Hoth starter pack.To Endor v téhle cenové hladině mi přišel daleko víc lepší. Tohle je soubor menších setů v jednom velkém balení. V podstatě nic exkluzivního. Endor nám nabídl přece jen něco, co si z řadových setů v takové "kvalitě" neposkládám.
Berme tento "UCS" jako set, který nekoupím za půlku v tescu. Z toho mi vyplývá, že nakoupením řadových SW setů s Hoth tématikou s nějakou přijatelnější, než-li katalogovou cenou nám dává v podstatě to samé, než tahle předražená krabice. Tohle nemůže na typického českého/slovenského nemůže zapůsobit.  :( Tohle je prostě něco, co si poskládám za přijatelnější z menších setů. Pokud někdo finance neřeší a začíná s Hothem, tak jako ano. Dává mu to celkem dobrý základ s tvorbou Hoth scenérie.

papluh

Predpokladam, ze ked sa na show v NYC moze fotit tak tieto obrazky nebudu panom z Disneyho a LEGO sposobovat vyskakovanie ziliek na cele ...
http://www.hothbricks.com/2016/02/new-york-toy-fair-2016-cest-parti/
http://www.brickshow.tv/news/2016/02/2016-lego-star-wars-nytf-images/

Buďo

Ved embargo skoncilo o 13"30. :P

papluh

No to bolo na Hoth UCS, nie ?

Buďo

mesje

dovolim si tvrdit, ze toto je suverenne najhorsi UCS set, aky kedy urobili. Od vcera jak unikli obrazky, to 99% AFOLov na svetovych forach kritizuje, co som uz dlho nevidel takuto zdrvujucu kritiku, lebo vacsinou sa ludia snazia aspon nieco pozitivne v tom najst... tu sa neda najst nic pozitivne... v podstate je aj drzost tento set nazyvat UCS, skor by som ho nazval megapack - presne tak aj vyzera, je to spojenie niekolkych standarnych setov a battlepackov. Nic na tom neni exkluzivne ani specialne. Pritom aj UCSko moze byt vydarenym playsetom, ukazal Ewok village, ktory sa s tymto Hoth setom neda ani porovnat. Toto je od zaciatku zla koncepcia, spravit z bojovej sceny UCSko - tam sa da len popalit. Mali sa zamerat na jeden motiv a ten spravit poriadne - napr spravit velky AT-AT, alebo detailnu jaskynu, alebo tie generatory. To by si kupili fanusikovia a doplnili to standardnymi setmi. Ale nie spravit kompilaciu beznych setov a dat tomu nalepku UCS. Korunu trapnosti tomu dava aj to, ze hoci ide o bojovu scenu z Hothu, chyba tam AT-AT, takze ani ten kompilat nespravili poriadne (to uz radsej mohli vynechat wampu, ktory nema s bitkou na Hothe nic spolocne). Ako vravi danny, takuto kompilaciu si spravim z beznych setov kupenych v zlave - toto zial v zlave nekupim, lebo je to UCS. Cele zle. 

STARHAWK

Fakt asi najhorsie UCS. To uplne pospinilo meno serii UCS. Nechapem preco musia do serie pre zberatelov nutne rvat playsety pre decka. Mali to vydat ako Hoth Megapack a do UCSka dat nejake poriadne vystavne AT-AT.
Vsetko co tam je sa dalo zohnat lacnejsie. Snowspeeder s Lukom, Wampom a jaskinou bol dlho za 25e. Vezicka + vojaci + tauntaun boli tusim za 15e v zlave. Toto neviem ci sa vobec oplati zobrat cez podporu.
Jedine co je dobre a tom sete je K-3PO, oranzovy astromech s priesvitnou hlavou, Toryn Far a Bren Derlin END. Vsetko ostatne je len predrazena kopa bielich kociek. Tie generatory a Ionovy kanon su nasmiech - alebo na plac. V skutocnosti su obe stavby niekolko nasobne vecsie. A ani tu posr... vezicku stale nevedia spravit spravne a robia ju tenku ! miesto aby tam konecne dali spravny kus panelu ten 6kovy a nie 4kovy, to uz aj veza zo stareho 7666: Hoth Rebel Base este s hranatimi roznimi panelmi vypadala lepsie.

No proste, pripajam sa k nazoru za najhorsie UCS co doteraz vydali.

KLF

Tiez sa pripajam k nazoru, ze je to velke sklamanie. (n)  Aspon biele podlozky tam pod to mohli dat! ::)  Ale schvalne som zvedavy, kolko ludi si to nakoniec v podporach vezme! >:D

STARHAWK

Quote from: KLF on 13. Február 2016, 19:55:51
...Ale schvalne som zvedavy, kolko ludi si to nakoniec v podporach vezme! >:D

podla toho za kolko sa budu dat zohnat tie 4 zaujimave figy, ale dokonca ani cez podporu to nevidim velmi ruzovo. Okrem tych 4 figov je to uplne zbytocne.

A s bielimi podlozkami mas pravdu. Keby aspon to tam dali do zakladne a spravili ju vecsiu. Ten balast okolo sa dal dokupovat/postavit z vlastneho.

Anupew

Mňa to ani neprekvapuje. TLG nikdy nevydá poriadny/veľký set, preto že ich obmedzuje ich cenová politika (celkové náklady...). Takže asi tak k tomu inak na USC je to fakt bieda ako píšete. Človek by čakal ucelený set a prepracovaný. Oni si to urobili po svojom nelogicky pomiešané scénky v jednom a o proporciách stavieb ani nepíšem. A tiež tam chýbajú mašinky ako AT-AT či sondy... ale to by ten set stál asi dva krát toľko ;D Ešte šťastie, že SW sety nezbieram. ;D
Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

bedo

A ja tu len smutne sedím a čakám na nejaký pekný CLONE WARS UCS  :'(

drdano

Quote from: KLF on 13. Február 2016, 19:55:51
Tiez sa pripajam k nazoru, ze je to velke sklamanie. (n)  Aspon biele podlozky tam pod to mohli dat! ::)  Ale schvalne som zvedavy, kolko ludi si to nakoniec v podporach vezme! >:D

Mozes si byt isty, ze ja nie  >:D

Teda ja nie som vobec orientovany na SW, ale velke UCS-ka sa mi vzdy pacili a slintal som po nich, aj ked len preto, ze su velke (ved kto by doma nechcel mat 10179 UCS Millenium Falcon?), ale tento set je prve UCS-ko, kde si ani len navod do kompu nestiahnem (a to mam v PC slusnu zbierku - okolo 2,5 GB navodov)  :blank:
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)