Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm

Started by killco, 31. Október 2013, 21:06:08

« predchádzajúce - ďalšie »

MiKeL

Quote from: mesje on 21. Január 2014, 00:20:07
To co hovoris, ze kseftari zablokuju vyraznu cast nakladu, sa tyka len miziveho percenta setov - mozno jedineho - limitovaneho 41999. V zasade ale par tisic setov odlozenych u kseftara nemoze zamavat aktualnym trhom, kde sa tocia statisice kusov. To ze kseftari zamavali trhom pri 41999, je problem TLG - nemali vydat tak male mnozstvo setov. Je to ich problem a zly odhad situacie. A caro je v tom, ze to stale mozu napravit - mozu vydat dalsich 100 000 ks, kseftari utru hubu, a tisice drdanov na celom svete sa potesi.

Inac nieco podobne sa udialo s prvym Minecraft setom. S@H cena okolo 36E, ked sa vsade vypredal, cena okamzite vyletela na 1.5 az 2 nasobok. A po par mesiacoch TLG dodalo na trh nove kusy ;) Ale chapem, ze tento set a 41999 je trosku ina situacia.

phoenicis

KLF

Klasicky priekupnik - na BL kupi, na Bazosi preda. Evidentne je aj na LEGO fore, lebo pouziva slovo "sety", ktore laik velmi nepouziva, a teda nas asi aj cita. ;)

matt251

Podla tel.cisla a mailu aj viem o koho ide. Poznal som ho aj osobne pred par rokmi aj navstivil u neho doma. Uplne fajn clovek, ale ci je tu na fore to skutocne netusim, pretoze uz aj par rokov kontakt neudrzujeme :-)
A co je na tom inzerate zle?
Vela ludi pozna "len" bazos (pre nas aj vdaka bohu). Aky je rozdiel medzi nim ktory zozenie cez na BL/ebay 20rocny set a preda na bazosi  oproti kseftarom tu na fore co vykupia Vieden, Tesca a niektore eshopy, pripadne prelozia regale v dracikoch a najdu vykopavky ktore este ulozia v posteli a predaju to na BL a mozno sem tam aj na bazosi  ;)
Kazdy si privyraba ako vie, a sikovny predajca preda aj arabskemu sejkovi piesok na stavbu :-)

papluh

Myslím, že toto je úplne v pohode. Narozdiel od brakovačov akcií minútu po otváračke obchodu to znalého fanúšika neohrozuje. Jednoduchá ochrana - kúpi si to sám z BL či ebay. 
Skôr by ma zaujímalo, kto zo zberateľov takýchto starín je odkázaný na kupovanie cez bazoš?

phoenicis

Quote from: papluh on 21. Október 2015, 00:47:18
...
Skôr by ma zaujímalo, kto zo zberateľov takýchto starín je odkázaný na kupovanie cez bazoš?

Podľa mňa práve tí, ktorí vzhľadom k rôznym okolnostiam nedôverujú nákupu na zahraničných stránkach, či nikdy také stránky nenavštívili...

Anupew

Quote from: phoenicis on 20. Október 2015, 23:27:05
Páni a čo poviete na toto?:

http://deti.bazos.sk/inzerat/54297207/Ponukam-exkluzivne-lego-sety-TOP-Ponuka.php

Videl reportáž na JOJke?

Ten inzerát je tam už dlhšiu dobu. Inak ja kupujem lego cez bazoš a nieje žiadny problém. Aj teraz som kúpil ten žeriav, dnes má prísť  ::)
Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

GentlemanA15

Všeobecný problém bude podľa mňa ten, že ľudia si začnú myslieť, že keď kúpia deťom lego, príklad city set za 20€, deti sa zahrajú a po dvoch rokoch ich to omrzí, tak za to dostanú na bazoši 50€ :D.

"Dnes už nezohnateľný Jack Stone set, kompletný (chýbajú len 2 zbytočné dieliky, nahradené inou farbou); cena: 50€"  (y)

KLF

Quote from: GentlemanA15 on 21. Október 2015, 08:40:07
"Dnes už nezohnateľný Jack Stone set, kompletný (chýbajú len 2 zbytočné dieliky, nahradené inou farbou); cena: 50€"  (y)

Nezohnatelny, ako nezohnatelny... Este vlani som 2 videl. ;)

phoenicis

Quote from: KLF on 21. Október 2015, 08:49:16
Nezohnatelny, ako nezohnatelny... Este vlani som 2 videl. ;)

...ale ani sa ich nedotkol, predpokladám ;) :D

KLF

Artemis

Artemis

SkiFi

aj na tomto fore je krasne vidiet ako marketingova a predajna strategia vychovala svojich kupujucich :) Exkluzivita LEGA je to co drzi predaj LEGA hore a aj totot prekupovanie LEGA .. LEGU je to suma fuk kto to kupi pre nich je dolezite predat vyrobene ak to skupi rychlo tisic kseftarov a predavaju to nasledne 10 rokov budiz ale LEGO ma peniaze ihned a ide dalej na nove serie, formy dielky .. pre nich je to vyhoda a urcite proti tomu nezakrocia .. minimalne to kseftarom ztazuju tak, ze na S@H je obmedzeny pocet kupitelnych kusov a sem tam nejakeho cloveka co to prehnal zablokuju .. Ja som si zatial kazdy set co som chcel zohnal alebo ak nieco islo von a videl som ze to zmizne za 5 minut "ideas research institute" tak som to kupil o polnoci ked sa to na shope aktivovalo .. vtedy sa to fakt mihlo a za 10 minut uz sa to kupit nedalo :) prislo mi 5 ks .. a ano 4 som predal za 2 nasobok ... co som nasledne otocil na dielkoch co potrebujem :)
------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space