História LEGA

Started by matt251, 24. Október 2014, 16:42:10

« predchádzajúce - ďalšie »

KLF

Ako sa fotili kedysi LEGO katalogy a obaly na krabice, ked este nebol Photoshop. Najprv sa nafotila scenka na piesku a nasledne sa doplnilo pozadie z farebneho kartonu podla potreby (mesto, Fabuland - zelene, vesmir pieskove).

martinn

Ďakujem za peknú foto a info. To boli krásne LEGO časy. Bola to taká vzácna a vážená hračka.

MiKeL

To fakt? Ja som myslel, ze sa to fotilo rovno s tymi kartonovymi pozadiami. Inac volit piesok ako "farbu", ktora sa da nahradit, mi pride divne. Ale tak nepoznam historiu "klucovania" ;)

KLF

Tiez som si myslel. Ale zjavne aj vtedy pouzivali kolaz - vid priloha.

Anupew

Čau, neviete niekto o stránke z databázou všetkých návodov? (Brickinstructors je nejak poslednú dobu nedostupný)
Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

killco

Anupew

Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

phoenicis

Aj tu ich bolo svojho času dosť, dnes už neuším  ;D

http://peeron.com/

papluh

Zaujímavý článok.
Okolo roku 1960 boli vo Fínsku veľmi tvrdé pravidlá na import hračiek. A tak nejaký podnikavec dostal na pár rokov licenciu vyrábať sety (cca 70% dielov) lokálne, v sklade/stodole na okraji Helsinskej oblasti  8)

https://questforbricks.wordpress.com/2013/09/07/old-lego-factory-in-finland/

KLF

Killco, Praetor, Liondee - tu povalu by sme mohli ist dakedy prekutrat! Heeeej, kam idete?! Pockajte ma! :oldman:

martinn

Quote from: KLF on 27. September 2021, 17:05:45
Killco, Praetor, Liondee - tu povalu by sme mohli ist dakedy prekutrat! Heeeej, kam idete?! Pockajte ma! :oldman:
Mňa nezoberiete???

Praetor

No keby tam bola daka stodola kde je zabudnutý medzisklad nebolo  by od veci...  :D

liondee

Quote from: KLF on 27. September 2021, 17:05:45

A kedy sa ide? :)

killco

Tá rampa pre kamióny rovno na povalu je iná vychytávka. To si mali dať patentovať.

killco

A v tých dvoch lodných kontajneroch v predu majú ešte asi staré zásoby.