Technic

Started by Viliam6666, 16. Január 2012, 15:33:33

« predchádzajúce - ďalšie »

TOME

Quote from: Paliason on 20. November 2017, 10:34:57

Tieto menšie sú proste široké valce, týmpádom ani dvojmontáže vzdadu nemohli dať. A naviac sú trochu malé, kúsok vačší priemer by to chcelo.

tiez tieto kolesa uz zacinaju u mna skupinu SALÁMY ale este niekde znesitelne. Tu sa mohli hecnut a urobit novu uzku pneu, ako urobili na London bus akurat vysoku, hned by to pri zatocenych kolech lepsie vyzeralo, ale vidim ze kazdy by si zelal novy odliatok  ;D. Ideal by bola vacsia mierka na Arocs kolesach, kludne bez navesu ale to sme uz v teme Creator  ;) ako hovori KLF potrebovali funkcie kedze sme v technicu.

Ale celkovo sa mi to paci, urcite si to zaobstaram  8)

Paliason

Muffin: to teoretické posunutie 2 study takisto berem len ako malú nepodstatnú vec. Len som to spomenul, že keby to robím ja - tak to je o 2 study dalej  ;D

Ten náves sa mi nepáči z estetického hladiska - tie ramená privelké, široké - moc to zaberá z celkovej úžitkovej dĺžky návesu. Vačia mierka by to vyriešila. Po funkčnej a technickej stránke tomu nemám čo vytknúť! - to súhlasím že dať tam len krabicu to je nuda.
Také návesy s bočným nakladaním v reále majú aj nastavitelné ramená pre malý alebo velký kontajner - to mohli tiež tak spraviť ten lego model a bola by to paráda.  8)

TOME: Na chuja disky sú skoro všetky čo vyrábajú. Naštastie robím vačšie mierky, a túto nedomyslenú geometriu pri diskoch nemusím až tak riešiť - pri tých vačších to nieje až tak vidieť. Hlavne pri takých cabover-kabínach to nieje až také hrozné - tam to miesto pre koleso sa dá nájsť a pracovať s blatníkmi...ale najviac sú postihnuté napr. nosaté USA trucky klasického strihu tzn. kolesá úplne vpredu s polkruhovími blatníkmi - vačšina lego-mocov vyzerá strašne zle s tými predĺženími oblúkmi až ku kabine...hnus!!

j.dodo

Quote from: Paliason on 20. November 2017, 12:19:34
Muffin: to teoretické posunutie 2 study takisto berem len ako malú nepodstatnú vec. Len som to spomenul, že keby to robím ja - tak to je o 2 study dalej  ;D

Ten náves sa mi nepáči z estetického hladiska - tie ramená privelké, široké - moc to zaberá z celkovej úžitkovej dĺžky návesu. Vačia mierka by to vyriešila. Po funkčnej a technickej stránke tomu nemám čo vytknúť! - to súhlasím že dať tam len krabicu to je nuda.
Také návesy s bočným nakladaním v reále majú aj nastavitelné ramená pre malý alebo velký kontajner - to mohli tiež tak spraviť ten lego model a bola by to paráda.  8)

TOME: Na chuja disky sú skoro všetky čo vyrábajú. Naštastie robím vačšie mierky, a túto nedomyslenú geometriu pri diskoch nemusím až tak riešiť - pri tých vačších to nieje až tak vidieť. Hlavne pri takých cabover-kabínach to nieje až také hrozné - tam to miesto pre koleso sa dá nájsť a pracovať s blatníkmi...ale najviac sú postihnuté napr. nosaté USA trucky klasického strihu tzn. kolesá úplne vpredu s polkruhovími blatníkmi - vačšina lego-mocov vyzerá strašne zle s tými predĺženími oblúkmi až ku kabine...hnus!!

zrejme vsetky tieto nedostatky pochadzaju z toho, ze je to "jarny model" preto aj mensia mierka a podobne..ale na druhej strane na jarny model je super.... keby vychadzal az v auguste tak by bol zrejme vacsi.. ved uvidime, co vymyslia na leto  :)
Len sa hram a zbieram, co sa mi paci.. http://brickset.com/sets/ownedby-j-dodo

papluh

Nemci tvrdia, že u nich bude stáť 149,99 Eur
Keďže to nieje pri Technicu nič nezvyčajné, že ten trh dostáva lepšie ceny, tak je to uveriteľné.
Síce to nieje taký rozdiel ako u 42069, SK 170Eur a DE 130Eur, ale dostáva to pomer cena-diely na lepšiu úroveň.

No a na model z prvého polroku je to slušne veľké už teraz.
To som zvedavý čo chystajú na druhý polrok...

KLF

Tak cenu dal Jim na EB, cize nerucim ze je pravdiva. TLG tento set este oficialne nepredstavilo, ale dali nam povolenie ho prezentovat, kedze je to januarovy model. No a tiez som VELMI zvedavy na 2. polrok! ;)

muffin

Tych 2500+ dielov bolo este nedavno strop pri celorocnych vlajkovych lodiach, na prvy polrok je to riadny naklad. Ak ma byt toto naozaj jarny model, potom si nechcem predstavit, co bude v auguste. Ale suska sa o dalsom aute do serie k Porsche. A mozno sa rozhodli tieto velke sety rozlozit na oba polroky a zvysok augustovych setov bude mensi.

mesje

Quote from: papluh on 20. November 2017, 12:32:56
Nemci tvrdia, že u nich bude stáť 149,99 Eur

tak nas afolov sa tykaju najma nemecke ceny, kedze rakusaci by ich mali kopirovat... plus standardnych 30% dole, co sa skor ci neskor da pocitat pri technikoch, tak sme na 100e (napr nedavno ten traktor claas zo 150 na 100), co je teda uz velmi slusna cena.

legoholik

nuz i ja ako nie nadsenec do Technicu davam tomuto setu velke  (y)

PC CZ

No prosím, brečel jsem že LEGO nedělá US trucky a hnedka jeden vydávají a nevypadá zle. Sice bych radši LEGO system, ale lepší než drátem do oka. (Tuhle jsem viděl nějakou AFOL Scanii ale dvacet litrů za ni nedám.)

Jééé a jako alternativní model je americkej "popelmajster" ! SUPER :)

Měřítko  tipuju na 1/24 - jako u plastikových modelů kamionů.

papluh

Krátke videá pre Mack (aj s funkciami smetiarov) a Rally auto (aj B -model)

papluh

Stavba a mini recenzia Mack-u. Zaujímavé že sa tam do kabíny zmestí technic fig...

Paliason

Paráda, že aj ten vyskladaný motor je pohyblivý! to som nečakal.

TOME

Quote from: Paliason on 19. December 2017, 14:06:30
Paráda, že aj ten vyskladaný motor je pohyblivý! to som nečakal.

to ma tiez prekvapilo. Celkovo sa mi paci, je akoby mimo standardov budovania technic setu, mam z toho taky MOC feel. Aj ked je mensi, aspon je nahusteny a nie je deravy ako technic zvykne byvat. Takisto viac kombinacii technic dielov s klasickymi tomu pomohlo. za mna  (y)

papluh

Rakuska cena MACK-u je 149 Eur

MiKeL

A tych 229 hned vedla je k comu?