Gentlemanova zbieročka

Started by GentlemanA15, 31. August 2012, 10:05:05

« predchádzajúce - ďalšie »

martinn

Quote from: Danybůjek on 30. December 2015, 19:05:49
(y) to mě se taky líbila sotva tak třetina LOTR/HOBBIT setů. :D
A pak jsem musel shánět takovéto somariny http://alpha.bricklink.com/pages/clone/catalogitem.page?id=117496#T=S&O={"ss":"CZ"} .... ;D
Dany ty podľa mňa zháňaš akékoľvek Lego veľmi rád :-)

Danybůjek

Quote from: martinn on 30. December 2015, 21:11:18
Dany ty podľa mňa zháňaš akékoľvek Lego veľmi rád :-)

:-*

GentlemanA15

Podľa môjho názoru jeden z úplných top setov zo CITY série. Pokukoval som po ňom už od začiatku mojej závislosti, ale až minulý rok sa mi ho podarilo zohnať vo výbornom stave a v super cene. Radosť veliká :).

legoholik

Quote from: GentlemanA15 on 01. Január 2016, 11:41:42
Podľa môjho názoru jeden z úplných top setov zo CITY série. Pokukoval som po ňom už od začiatku mojej závislosti, ale až minulý rok sa mi ho podarilo zohnať vo výbornom stave a v super cene. Radosť veliká :).

paradny ulovok.... (y)...ta lod je poriadne velka v katalogu na obrazku tak neposobi.... plava na vode?

GentlemanA15

Quote from: legoholik on 01. Január 2016, 16:20:03
paradny ulovok.... (y)...ta lod je poriadne velka v katalogu na obrazku tak neposobi.... plava na vode?

Pláva, ale skúšať som to neskúšal, keďže tie samolepky sú dosť háklivé a videl som milión fotiek ako sa tzv. drobia - rozpadávajú. Moje sú v super stave. Mám k tomu aj krabicu a návody, všetko 100%. Pre mňa osobne úlovok roka 2015. :)

killco

Samolepky sú háklivé, ale nie na vodu. Sú celkovo z na prd  materiálu." Dám fotky tejto lode, ktorú vlastním pár rokov. Prosto sa rozpadajú." Všetky biele samolepky sú na prd. Staré priesvitné držia aj po 35 rokoch a nové biele sa ti rozpadnú po roku. Jednoducho, kvalita išla dole a to mi nikto nevyvráti. Zaplatíš za set nehorázne peniaze a samolepky ani nemusíš lepiť.

martinn

Práve preto kupujem len tie staré klenoty :-)

liondee

GentlemanA15

Tá 6542 je luxus aj z môjho pohľadu, aj keď som CITY zamerania  (y)

killco

Ako som povedal, nové samolepky stoja za prd. Preto ich už ani nelepím. Tu je foto mojej lode, ktorú som kupoval novú a samolepky som lepil sám.

GentlemanA15

No hrúza, moje zatiaľ držia, uvidíme čo povedia časom.

CSPX

Pri samolepkách pomôže jediné, kúpiť si na BL náhradné (či už jeden alebo aj viac rovnakých kusov) v čase kým je set ešte novinka a na BL sú lacné (väčšinou len pár desiatok centov, s výnimkou veľkých setov kde je to aj pár Eur), lebo po pár rokoch bývajú čoraz horšie zohnateľné a niekoľkonásobne drahšie, a to je zrovna v čase keď už sa vám začínajú ''kaziť'' a to už potom sa nikomu nechce do nich investovať tie vysoké sumy + poštovné platiť, keďže každý shop má inú, ako naschvál.
Samozrejme ak kupujete staré classic sety tak tam už nepomôže ani plakať, len sa s tým zmieriť, a hlavne sa poučiť a aplikovať postup uvedený vyššie.
Ja som samolepky tiež prestal lepiť, a to nielen z dôvodu že hrozí časom ich samovoľné zničenie, už len to lepenie mi lezie na nervy, trafiť to rovno trvá niekoľko minút pri jednej, tak ma to prestalo baviť. A diel bez aplikovanej samolepky je použiteľný v MOCoch na hocičo, so samolepkou často na nič. A pri prípadnom vyradení setu zo zbierky po čase je lepšie ho posunúť ďalej bez aplikovaných poškodených samolepiek.
Ešte je jedna možnosť, urobiť si vďaka scanom (napr. z brickfactory) customky, horšie ako originál, ale lepšie ako nič.
[ pre tých čo nepoznajú:  http://www.brickfactory.info/stickers/index.html  ]

GentlemanA15

Dnes mi niečo pribudlo. Set je MISB, chýba iba miešačka. Tú ale vlastním :).

martinn

ten minifig na tej krabici vpravo dolu.... pomoooc veď toho sa musia deti báť   (n)

GentlemanA15

Menšie prírastky