Budova Slovenského rozhlasu

Started by astronomix, 21. Január 2021, 18:19:17

« predchádzajúce - ďalšie »

astronomix

Na moj prvy pokus o model v Studiu som si vybral obratenu pyramidu Slovenskeho rozhlasu.
Uz dlho som mal v hlave ideu vytvorit nejaky "zmysluplny" model a prave soft Studio je na to skvely.
Nulta verzia bola uplne mimo mierku a realitu, ale ked sa mi podarilo na nete zohnat podrobny rez budovou,
bola praca o dost jednoduchsia.

VERZIA 1 - mierka cca 1:114, 6546 kociek

[attach=1]
[attach=2]
[attach=3]

VERZIA 2 - mierka cca 1:144, 2999 kociek

Verziu 1 som musel zmensit, kedze nesplnala limit pre LEGO IDEAS - 3000 kociek

[attach=4]
[attach=5]
[attach=6]
[attach=7]
[attach=8]
[attach=9]

https://ideas.lego.com/projects/7e3119d9-c390-4425-b51e-d355b190dfad

https://youtu.be/6rew9E2YaFo

muffin

Šupa  (y) A aby som si prihrial svoju projektovú polievočku, tá prvá verzia by perfektne pasovala mierkou do nášho MicroCity, už len dorobiť podložku :D

KLF

:o :o :o  Kde si bol doteraz??? Aj ked teda chyba tam charakteristicky prvok - vonkajsia vystuz na plasti. ;)

liondee

:o :o :o :o :o Tak toto je bomba. Veru kde si bol doteraz  :oldman: :oldman: :oldman:

martinn

Pekná práca a dobrá téma, len čo s tou spodnou časťou? tam ešte tie spodné budovy doladiť.

papluh

Zaujímavé ako to vyzerá bez tých diagonálnych profilov.... o trochu viac obyčajnejšie  >:D
Ale myslím že by sa dali dorobiť cez nejaké flexible hose či už s dorobenými clips alebo priamo diely napr https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=27965&idColor=95#T=C&C=95

astronomix

Velmi pekne dakujem, cenim si to.
Kde som doteraz bol? Cvicil som zatial doma 😅🤣😇....
....ale nie, srandujem.
Myslienku nieco postavit som mal uz davno, vzdy ma fascinovali tie velke modely, co som obcas videl na internete. Pred par mesiacmi som objavil LEGO Ideas, a zacal som sa o to viac zaujimat. Potom to uz malo rychly spad, ked som objavil super program na stavanie a nasiel vhodny objekt na prvotinu.

Zacal som najvyraznejsou castou celeho komplexu, neplanoval som  zatial robit komplet budovu s okolim, kedze som to robil primarne pre LEGO Ideas.

Vo verzii 1. chcem dorobit podnoz aby zachytavala aj dalsie casti budovy v rezopohlade az po uroven prizemia...  podnoz bude rovnako velka ako teraz zabera najvyssie administrativne podlazie.

Taktiez planujem dorobit aj diagonalne stuziace profily, ale z toho, co je k dispozicii to neviem vyskladat tak, aby to bolo dostatocne subtilne k danej mierke.... chyba mi jeden specificky diel....

Rad privitam akekolvek rady k teme diagonalnych profilov...how to do it 🙃

Co sa tyka mensej verzie, tam diagonalne profily uz neplanujem davat....nemam uz kde ubrat kocky ....3000 kociek je max.

martinn

Rozmýšľal som, že rámy na fasáde, by sa dali riešiť samolepkami, či nie???

astronomix

chcelo by to takyto diel:
[attach=2]

alebo najst nieco na spojenie tohoto:
[attach=1]

Inst

Quote from: astronomix on 22. Január 2021, 10:09:22
chcelo by to takyto diel:
[attach=2]

alebo najst nieco na spojenie tohoto:
[attach=1]
Možno tento celkom nový? už je aj v použiteľných farbách

Praetor

Tu pomôže jedine 3D tlačiareň...  ;)

papluh

Tak na ten kríž by sa dali pripojiť pneumatické hadice, ale to by bolo hodne drahé v originály

sylmer

janicko

Krasa. Tu diagonalnu vystuz by som neriesil, bude prilis masivna a bude to vyzerat ako model v klietke
bye

martinn

Quote from: janicko on 22. Január 2021, 22:15:39
Krasa. Tu diagonalnu vystuz by som neriesil, bude prilis masivna a bude to vyzerat ako model v klietke

Presne tak, vzhľadom na mierku, je to nereálne urobiť toz LEGO dielikov, preto mi napadlo, že skúsiť samolepiace pásiky.