Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

SCANIA model team

Started by TOME, 09. Apríl 2018, 17:55:50

« predchádzajúce - ďalšie »

TOME

Ahojte,  ;)

koncene som dal ako tak dokopy Scaniu ktoru som mal navrhutu v LDD davnejsie. Samotne vozidlo je tak na 95% hotove, zopar drobnych dielov v bielej je potrebne vymenit a dorobit samolepky. No korbu este vobec nemam. Je tam akurat zapracovany aktuator s pohonom na M motor a caka ma dorobit hakovy kontajner a vyspekulovat dobre rameno. Neskor doplnim aj video, je to cele RC a funguje to fajn, ale cely model je kvoli tomu celkom krehky, kedze v kabine je battery box, prijimace, splet kablikov tak nebolo mozne to lepsie vystuzit. Tak dufam ze sa bude pacit, a snad coskoro to dotiahnem.

KLF

Pekna je! (y)  Az na tie naboje v kolesach a to modre vzadu a cervene na narazniku.

Seebo

Zadná náprava (posledná) ma možnost zníženia ket je ťahší náklad???

Jammo

TOME

Quote from: KLF on 09. Apríl 2018, 17:58:27
Pekna je! (y)  Az na tie naboje v kolesach a to modre vzadu a cervene na narazniku.

diky KLF  ;), to modre vzadu urcite vymenim a zadny naraznik dam tiez do jednej farby a dam tam samolepky cerveno biele srafy.

Quote from: Seebo on 09. Apríl 2018, 18:59:05
Zadná náprava (posledná) ma možnost zníženia ket je ťahší náklad???

ano da sa manualne nastavovat. Naprava je na ramenach napojene na slimaka a ked odmotujem zadny naraznik tak je tam oska cez ktoru to nastavis do pozadovanej vysky, vid foto

Quote from: Jammo on 10. Apríl 2018, 08:28:41
(y) pekne

diky  ;)

Juri

Paliason

Už v digitálnom návrhu som ju chválil, tak len zopakujem: Fakt pekne spravené, realistické!

TOME, závidím ti tam to čelné sklo  8) - presne na tvoju mierku to sadlo - dosť tomu pridáva na realizme. Pri mojich modeloch by som to tiež rád mal, ale čo, keď také velké nevyrábajú... :-\

TOME

Quote from: Paliason on 10. Apríl 2018, 13:03:12
Už v digitálnom návrhu som ju chválil, tak len zopakujem: Fakt pekne spravené, realistické!

TOME, závidím ti tam to čelné sklo  8) - presne na tvoju mierku to sadlo - dosť tomu pridáva na realizme. Pri mojich modeloch by som to tiež rád mal, ale čo, keď také velké nevyrábajú... :-\

Dakujem Paliason  ;) Presne celne sklo bolo jednym z hlavnych dovodov preco som chcel ist do tejto mierky  ;D ono to pomoze, no na tvojich modeloch to vobec neubera na realizme to ze to neni zasklene takze bud v klidku  8)

Quote from: Juri on 10. Apríl 2018, 10:44:41
Pekný model  (y)

Diky Juri  ;)

TOME

konecne sa mi podarilo scaniu sfinalizovat  ;) . Povodne som chcel urobit hakovy nosic kontajnerov, no nakoniec je to klasicky sklapac.

RC funkcie:
zatacenia kolies
pohon druhej napravy
zdvih korby

manualna funkcia:
zdvih tretej napravy

phoenicis

Buďo

Pekná SCANIA  , taký "neo" MODEL TEAM  ;) . Rušivo na mňa pôsobí , lichobežníkové ukončenie korby za kabínou  :-\

Juri

TOME

diky za pochvaly  ;)

Buďo: fakt? hmm akoze rovno by si to urobil hej  :)

Jammo

Paliason

Óóóó, pán majster TOME, bravo!!! Dotiahol si to parádne do konca!!!

- Som netušil, že robia aj také úzke pneumatiky v tom priemere s cestným dezénom. Pekne je to teraz zjednotené ako na zadných.
- Disky kolies si striekal či kupoval?