Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

Arctic diorama

Started by GentlemanA15, 12. Marec 2017, 13:57:27

« predchádzajúce - ďalšie »

GentlemanA15

Čaute. Chceli by sme vám predstaviť našu prvú malú diorámu. Zatiaľ máme len pobrežie. Pracuje sa na kryhách a krajine. Otázka znie: čo by sa viac hodilo do krajiny?
a. spraviť krajinu terasovito, t.j. pridať ešte dve výškové úrovne, na ktorých by sa potom postavili "hory"
b. do ľavého zadného rohu vystavať skalu/horu, zvyšok nechať viac-menej rovný
Textúra by sa dorábala v oboch prípadoch.

Vďaka za názory.

STARHAWK

Pekne sa to risuje. Kombinacia Set+MOC je dobra. Mozno to urovnovanie by mohlo byt zaujimave, pokial tam nemas nejaku moc velku zakladnu ktora by bola centrom toho modelu.

bedo

Sakra GentlemanA15 zabudol si do rovnice dosadit klimatické oteplovanie !! na tom stole uz mal plavat len ten medved na tom kuse pod nim  >:D

Inac je to super - zatial naozaj parada  (y)

phoenicis

Vyzerá to masívne ;) (y) Som zvedavý na ďalšie prírastky :)

martinn

ja by som tam asi urobil skalný útes a na ňom jednu úroveň so základňou a pod. Moja otázka znie, že čo s tým potom? Budeš to mať doma?

STARHAWK

Inak jak to mas rozoberatelne / transportovatelne ?

GentlemanA15

Quote from: STARHAWK on 12. Marec 2017, 18:16:55
Inak jak to mas rozoberatelne / transportovatelne ?

Vodná plochu+pobrežie tvoria tri časti, pevninu štyri. Spolu to držia piny takže sa to dá jednoducho prenášať/skladovať. :)

liondee

Zatiaľ to vyzerá dobre. Som zvedavý na final verziu ;)

Juri

Ozaj pekné  (y), určite dať tomu aj výšku (terén).

muffin

Tá hrana ľadovca je parádna. Ešte by to chcelo trochu výškovo rozohrať terén, ako už písali ostatní a bude to luxus  (y).

martinn

Quote from: GentlemanA15 on 12. Marec 2017, 19:48:38
Vodná plochu+pobrežie tvoria tri časti, pevninu štyri. Spolu to držia piny takže sa to dá jednoducho prenášať/skladovať. :)

Presne to som myslel, či to bude prenášaťeľné, ale tak myslel si na to, to je fajn

GentlemanA15

Quote from: martinn on 13. Marec 2017, 07:48:18
Presne to som myslel, či to bude prenášaťeľné, ale tak myslel si na to, to je fajn

Ono keď sme začali so stavbou, tak sme pravdu povediac na to nemysleli. Potom keď bol u mňa Matt, tak prišla otázka:"a ako sa to bude keď tak prenášať?" a ja že...hups :D. Kompletne sme to prerábali.

Inak rozhodol som sa, že pôjdem to terasovitej krajiny a uvidíme čo z toho vznikne.

KLF

Tak zrovna terasovite riesenie je podla mna to najnevhodnejsie. Bud tam sprav nejaky ladovy prikrov, zvlneny teren, alebo aspon nejaku trhlinu. Na vysoky ladovec ala Liondeeho diorama asi bricky nebudu.

hrubko

Suhlasim, ze nejaka prasklina v ramci ladovca by tu plochu ozivila. Este sa to len stavia, tak uvidime ;). Zatail sa mi to paci.
Este si troska rypnem - tucniaky a polarny medved spolu?

kamil

Zatial to vyzera paradne  (y)
Urcite to nenechaj rovne, teren to este vylepsi. Podla materialu bud sprav zvlneny teren, alebo vacsi kopec.