Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

Kinetické modely a GBC

Started by jaro.marek, 20. Máj 2020, 12:42:41

« predchádzajúce - ďalšie »

papluh

no potom by asi muselo byt to torzo nejak inak stabilizovane ako rukou, napr batohom alebo tak

MiKeL

Ako dlho tie klby na nohach vydrzia? ;)

KLF

V tomto pripade cim vyheglanejsie, tym lepsie pre pohyb asi. ;)

Praetor

phoenicis

Quote from: Praetor on 06. Apríl 2022, 07:45:16
Toto more sa mi páči...  8)

https://www.youtube.com/watch?v=OFENIbi0HEg

Áno, tiež som to videl nedávno na YouTube - veľmi pekne prevedené  :D (y)

papluh

História kooperatívnej GBC alias Great Ball Contraption alias guličkodráhy
https://bricknerd.com/home/gbc-beginnings-the-birth-of-lego-great-ball-contraptions-10-20-2022

Prvý spoločný projekt z vystavy BrickFest 2005

papluh

Zaujímavé video ku konštrukcii motorov s pneumatickými dielmi poháňaných vzduchom
voľnobežka so štartérom, zvýšenie výkonu naolejovaním a prevŕtaním vstupov, rozdiely medzi I2 a V2 radením, charakter podľa veľkosti ojnice, I3,I4,V6,V8,R12

papluh

automatický stavací a zhadzovací domino stroj :D

sylmer

Quote from: papluh on 28. November 2022, 10:27:35
automatický stavací a zhadzovací domino stroj :D

300 - 400 hodín trpezlivej odbornej inžinierskej roboty ... Málokedy sa asi takto vidí do kychyne priebežných neúspechov, a kolko ich musí byť, kým to funguje ako má. Celkom som nepochopila, to mal autor nejaký grant na takéto pekné promo?

papluh

Quote from: sylmer on 29. November 2022, 09:33:33
300 - 400 hodín trpezlivej odbornej inžinierskej roboty ... Málokedy sa asi takto vidí do kychyne priebežných neúspechov, a kolko ich musí byť, kým to funguje ako má. Celkom som nepochopila, to mal autor nejaký grant na takéto pekné promo?
Myslím, že Youtube ekonomika sa riadi rôznymi záhadnými cestami. Ale má tam za pár dní cez 3 milióny vzhliadnutí plus tam má reklamu na nejaký subscription produkt takže z prihlásení tam bude mať tiež nejaké príspevky.

papluh

A ďalšie mechanické konštrukcie, tie pulzujúce štvorce sú dosť efektné

muffin

parádne veci, vymýšľanie a testovanie asi zaberie dosť času, ale je to efektné  (y)

papluh

môže byť zaujímavá zábavka na krátke výstavy