Všeobecné informácie o novinkách

Started by Anatyt, 12. Február 2012, 11:27:55

« predchádzajúce - ďalšie »

KLF

Hovadin pozehnane. Ale okrem Architecture zmizla aj seria Speed Champions (co sa noviniek tyka). Sranda je, ze zarezali jedine dve serie, ktore som zbieral. Ako viem to pochopit u tych SC - nik okrem mna to nekupoval a to rozsirenie na 8-wide bol uz len klinec do rakvy. Ale Achitecture??? :o Papluh, mozes sa prosim Ta spytat na LANe, aky bol dovod zarezania tychto dvoch serii?

muffin

Niečo mi hovorí, že ten katalóg nie je komplet. Alebo myslíte, že by hneď po uvedení zarezali aj Colloseum, alebo Lego Art?

TOME

tiez si myslim, moznoze bude nejaky druhy cierny ADULT katalog, teraz trochu zacinaju rozlisovat tieto dva svety a architektura je v tom dospelackom + vsetko mega drahe v ciernej krabici  ;D

papluh

Je to NovoZélandská verzia, zdá sa že Architecture tam nemali ani tento rok
A Speed Champions mali len nové (1 strana) zatiaľ čo napr Nemci aj 6 studové (2 strany)

https://catalogs.lego.com/BrandCatalog/1hy2020/nz/
https://catalogs.lego.com/BrandCatalog/2hy2020/bc-2hy-2020-nz/?page=2

asi trhové rozdiely. Ono je aj o niečo kratší ako napr ten nemecký alebo aj ich minuloročné. Asi šetria (digitálnym) papierom  >:D ten online býva 1:1 k tým tlačeným.

Quote from: KLF on 06. December 2020, 22:01:57
Papluh, mozes sa prosim Ta spytat na LANe, aky bol dovod zarezania tychto dvoch serii?
Ako môžem, ale vieš že k neohláseným veciam (tj skoro všetko na 2021) sa nemôžu vyjadrovať, ani vrátane toho čo na aký trh príde/nepríde.

KLF

Je pravda, ze tam chyba dost veci - velke Technic modely, nove CITY sety, atd. Zrejme na NZ nemaju cele portfolio, alebo to je nekompletny katalog. OK, pockajme do oficialneho vydania katalogu LEGOm a potom im napis, preco zarezali, co zarezali. :D

mesje

no je to divny katalog... velke technik auta ako bugati a lambo su bezne v katalogoch + beznych hrackarstvach ako dracik, a napriek tomu tam oba chybaju (pricom minimalne lambo urcite nekonci). Architecture mozno preradili do 18+, ale speed championy by tam mali byt...
nepochopim toto vydelovanie exkluzivov mimo bezne katalogy a mimo bezne siete, kopu deciek by to zaujalo, keby to videli v katalogu, a casto o tom ludia nevedia...

papluh

Ono si si na to aj sám odpovedal "mimo bezne katalogy a mimo bezne siete"  ono je to aj obchodnicky vztah medzi nimi (TLG zastúpenie) a ich retailermi. A je to vysoko lokálny vzťah podľa toho ako sú jednotlivé regionálne zastúpenia.
Rozmýšlam ako by sa k tomu staval obchod ak by mal mať vystavené katalógy kde by bolo pri produktoch napísané "zakúpite na lego.com a u vybraných partnerov" a zrovna oni by to nedostávali

Teda niežeby u nás tie katalógy boli v každom obchode kde je LEGO   >:D  (skôr ma napadá len jedna sieť)

V DE/AT tuším mali pre obchody ktoré mali exkluzívy aj takú vkladanú sekciu práve s nimi. Ale tiež som to dlho nevidel. A možno to bolo len v LEGO Store. Už si nepamätám.

MiKeL

A nezarezali SC uz tento rok? Posledne novinky boli tie 8w pred rokom - cize v H1 2020. V H2 nebolo nic. No uvidime, mne sa prave tie 8w zacali pacit ;)

KLF

MiKeL

jop, zmiatlo ma par vynimiek, ktore vysli mimo hlavnu nadielku.

papluh

Tak dvaja LEGO dizajnéri sa pochválili fotkami zamestnaneckého darčeka na 2020
Téma je LEGO Education, dielňa má 4 moduly a každý je rozpohybovaný inou metódou (ozubené kolá, vačky, kardany, pás)

papluh

Na promobricks.de je zoznam polybagov na 2021 (alebo aj instagram atď, atď)
A je tam aj jeden Speed Champions, tak očakávam že sa v 2021 objaví aj minifigová verzia.
A po cca 20 rokoch aj Technic polybag.

papluh

Tak zatiaľ toľko z hudobnej témy Vidiyo, obrázok priamo z lego.com  >:D
[attachimg=1]