Vzacne diely

Started by KLF, 08. Marec 2014, 22:14:29

« predchádzajúce - ďalšie »

KLF

A co toto? ;)

GentlemanA15

To si mal v novom sete????  :o

KLF

Nie priamo v sete, ale hej - je to z novych dielov. ;)

KLF

Skladam si tak dnes set 6971, ked pozeram na jeden biely radar, ze je nejaky spinavy, akoby od farby. Vzal som lieh a zacal som ho cistit, no neslo to dolu. Vtedy ma zalial pot, lebo som zacal tusit o co ide. Vzal som lupu a prezrel si diel lepsie - moja predtucha sa potvrdila! Ide o prechodovy diel, ktory vznika pri vymene farby vo forme a ktory sa nasledne likviduje! Prechodove diely spolu so zle vylisovanymi dielmi, su najvzacnejsie na trhu! Mam dnes stastie! ;D

martinn

Pekný set skladáš (y)

matt251

Hladam troska vzacnejsi diel, teda farbu - VERY LIGHT GRAY.
Ak ju niekto z vas  mate, mohli by ste prosim urobit porovnavaciu foto voci farbam WHITE, LBG, DBG, LG, a DG.

Dakujem

MiKeL

bude ti to stacit takto?

janicko

tak to porovnanie by zaujimalo aj mna.
lebo na fotke vyzeraju byt stare a nove sive plus biela.
a prave som zistil ze mam jeden dielik v tejto farbe tak si doma porovnam.
Je to tento http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=48494pb06
A co som prekvapeny ze mozaiky boli robene s very light gray dielikmi, myslel som ze to bola very light bluish gray...
v podstate z tej novsej sa uz nic pouzitelne nerobilo, v tej starsej boli aspon tie plates 1x1
bye

MiKeL

Vsak ten liftarm pod brickmi je v tej very light bluish gray farbe ;) je to nieco medzi bielou a lbg

matt251

Diky Mikel za pomoc. Tak toto je teda Very Light Bluish Gray.... typujem ze moc sa to lisit od very light gray lisit nebude.

Janicko: presne na mozaicu potretbujem tie VLG  plates 1x1  :-) Len som to potreboval vidiet takto detialne ci je v tom nejake extra rozdiel na tienovanie.

MiKeL

Na fotke je tento diel http://www.bricklink.com/catalogItemIn.asp?P=41239&colorID=99&in=A

No rozdiel medzi vlg a vlbg bude asi este mensi ako medzi lg a lbg. Vlg som este nevidel.

matt251

Uz pred rokom som si vsimol tuto povezdme, ze "zaujimavost". No az dnes som si na nu spomenul opat.

Klasicky lego kotlik "cauldron" sa zacal vyrabat v 80tich rokoch pre seriu FABULAND. Vtej dobe mal na spodnej strane aj identicky napis...
TLG zrejme pouziva doteraz tu istu formu akurat ju troska upravili . Aj cez to rozmazanie je u niektorych kotlikov stale viditelny napis FABULAND.
Kotlik je novy, z roku 2010...Ma tu niekto z pritomnych kotlik z 90tich pripadne 2000-2010? Zaujimalo by ma kedy presne prislo TLG s touto zmenou.

Danybůjek

Quote from: matt251 on 06. Apríl 2015, 14:58:22
Uz pred rokom som si vsimol tuto povezdme, ze "zaujimavost". No az dnes som si na nu spomenul opat.

Klasicky lego kotlik "cauldron" sa zacal vyrabat v 80tich rokoch pre seriu FABULAND. Vtej dobe mal na spodnej strane aj identicky napis...
TLG zrejme pouziva doteraz tu istu formu akurat ju troska upravili . Aj cez to rozmazanie je u niektorych kotlikov stale viditelny napis FABULAND.
Kotlik je novy, z roku 2010...Ma tu niekto z pritomnych kotlik z 90tich pripadne 2000-2010? Zaujimalo by ma kedy presne prislo TLG s touto zmenou.

Mám to v setu z 2012. Goblin King battle 79010

KLF

Zaujimava informacia! (y)  Tieto veci ma zaujimaju, ze ktore dieliky z minulosti sa objavia v sucastnosti. ;) Je vidno, ze vsetky formy nenicia, ale odkladaju si ich. Co je dobre.

janicko

ako na potvoru tu teraz nemam ani jeden kastrol ale viem ze mam s napisom a uplne bez napisu.
takyto prerazeny vidim po prvy krat
bye