Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

SSM Tihányiovský kaštieľ Banská Bystrica (september 2024 - január 2025)

Started by MiKeL, 24. Október 2023, 14:52:43

« predchádzajúce - ďalšie »

MiKeL

Ahojte,

pytali ste sa, ci je nieco v plane na rok 2024. Tak davam na znamost, ze sme boli osloveni zo Stredoslovenskeho muzea v Banskej Bystrici zorganizovat vystavu v Tihányiovskom kaštieli (kto poznate, nachadza sa pri vypadovke na Zvolen). Cez vikend som to bol aj osobne pozriet (a vyskusat si ziveho svaba na ruke) a prave sme sa dohodli, ze vystava bude v termine 19.9.2024 - 19.1.2025.

Co kto vystavi budeme riesit neskor, este je priskoro, kazdopadne priestory budu trochu vyzva, ale vzhladom na dostatok casu by som chcel dat do pozornosti realizacie niektorych objektov v Banskej Bystrici. Ja mam stale k dispozicii erb a kedze v tomto meste sme uz raz vystavu mali (len v inej budove), vedel by som znovu postavit Thurzov dom (kde ta vystava bola predtym). Ak by mal niekto zaujem, bolo by pekne mat aj budovu samotneho kastiela a pripadne este jednu budovu muzea - Matejov dom. A ak by sa Budovi podarilo vzkriesit Barbakan ci budovu galerie, bolo to super.

papluh

Len aby ste sa nebáli, že kaštieľ je zamorený  >:D je to len výstava švábov https://bbonline.sk/tihanyiovsky-kastiel-bude-plny-zivych-svabov-ale-nepanikarte-su-to-obdivuhodne-a-jedinecne-tvory/

Čo sa týka termínu tak za mňa je to ok, akurát ak sa bude robiť ďalší zimný výklad tak príprava musí byť už v lete  >:D

Nejakú tu zbierku LEGO fauny a flóry mám, takže viem dodať komplementárne k permanentnej prírodovednej výstave.
Inak klasika mesto a čo bude treba.

muffin

Keď sa nič nečakané neudeje, tak by som sa chcel isto zúčastniť, keďže moje Tatry ešte neboli okrem Alltoys výkladu nikde vystavené. Plus nejaké ďalšie staršie menšie MOCi a za ten rok možno aj niečo nové, prípadne aj MicroCity, ak sme to ešte medzi tým neodpískali  ::)

jayor

taktiez by som rad dosiel tentokrat uz so svojim MOCom na styl ninjago dediny

Praetor

Mňa už dlho láka vodný hrad v Hronseku...
Už v Brezne som ho plánoval, no teraz by mohol aj vzniknúť...
Ostatné podľa potreby....

kamil

Rad sa pridam s cimkolvek mam.

A ako pisal muffin - mohli by sme opat vytvorit MicroCity.
Ak su viaceri za pokracovanie tejto temy, tak by sme ju mohli vystavovat na dalsich vystavach.
Ja mam stale svoj stary modul a mam rozostavane dalsie 3 baseplate.

muffin

K MC mám stále svoje tri objekty plus jeden už dlhšie rozostavaný na dvoch baseplateoch, ktorý by som snáď už mohol dokončiť, čiže za mňa by som vedel dodať 6 modulov. Už len vymyslieť, ako to všetko odveziem v mojom krpatom aute :P

jayor

odkial si muffin ked ta mam po ceste a budem mat miesto tak teoreticky dokazem daco zobrat :D

muffin

Ja som z KE, len LEGO mám nejaké u seba a nejaké "na chalupe" na pol ceste k BB, takže to by som bral cestou. To ešte budem musieť logisticky vyriešiť. Ale tak na to je dosť času.

MiKeL

Uvidime, co vsetko bude mozne vystavit. Ako som pisal, priestory budu vyzva, kedze miestnosti k dispozicii (konkretne 3 o rozmeroch okolo 6x6m) maju povacsinou dvere v kazdej stene a na ochranu budu pouzite zabrany, ktore tiez uberu dost z miesta. V jednej miestnosti budu moct byt len vitriny, takze roztahovat sa do sirky bude este velky oriesok. Ale budeme riesit, ked to bude aktualne, kazdopadne ma tesi vas zaujem a v tomto pripade bude este tazsie rozhodnut co a kde ako pri predoslych vystavach.

jayor

Quote from: muffin on 25. Október 2023, 10:38:35
Ja som z KE, len LEGO mám nejaké u seba a nejaké "na chalupe" na pol ceste k BB, takže to by som bral cestou. To ešte budem musieť logisticky vyriešiť. Ale tak na to je dosť času.

tiez som z ke takze neni problem

astronomix

Ja som uz pred rokom rozmyslal urobit Muzeum SNP. Len ten tvar.....

... a zislo z toho, dorobil som Kamzik.

ale keby mi s tym niekto pomohol, ako tie tvary urobit v rozumnej mierke, tak by som do toho isiel

papluh

Quote from: astronomix on 25. Október 2023, 18:22:41
ale keby mi s tym niekto pomohol, ako tie tvary urobit v rozumnej mierke, tak by som do toho isiel
Ak by si chcel experimentovať s netradičnými zaobleniami tak može poskytnút pár (desiatok) kusov DOTS náramkov zo zásob.

walrus

Buďo

Rad sa zúčastním.
Dúfam že sa nájde miesto i pre HB .
Nad stavbou Barbakanu ci iními spomenutými sa zamyslím .