Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

• ZATUCHLÁ KRYPTA - Desivé zákutie pre ostrielaných •

Started by Paliason, 18. Október 2019, 11:13:59

« predchádzajúce - ďalšie »

Paliason

Na moje vlastné výtvory v programe Bricklink STUDIO už jednu samostatnú tému mám. Ten program sa mi dosť zapáčil (k amatérskemu LDD sa už nikdy nevrátim) a skúšam tam všeličo podla nálady.

Táto vetva tu bude len o malých filmových scénkach, ktoré chcem mať od tej hlavnej témy samostatne oddelené.
Scénky len z hororov (film, kniha). Také tu myslím nikto zatiaľ netvorí. Tak hádam vás to pobaví, možno nie moc ale aspoň trochu.  :D

A bude to ako kvíz. Ku každej novej scénke vám na začiatok nič nepoviem, budete si musieť sami uhádnuť o čo ide (presný názov filmu alebo knihy alebo poviedky).

• 01 •

[attach=1]

muffin

Bude to iba strela od boku, ale prvé, čo ma napadlo, boli Deti kukurice :D

MiKeL

To asi vsetkych ;) ale nejak mi to nesedi a kukuricne pole je vdacna lokacia na horor. Kazdopadne moze byt, nepamatam si to uz.

Paliason

Dobre si trafil muffin! Ja som tušil, že to bude jednoduché, ked tam dám tu kukuricu... :)
Len teraz ešte treba trafiť aký diel. ? ? ? K povodnému filmu natočili dosť dalších častí - táto konkrétna scéna bola v jednom z nich.

muffin

Tak ja som len kedysi davno cital poviedku, film som ani povodny nevidel cely, ja zas nie som nejaky expert na tento zaner  ;)

Buďo

Paliason , film ani knihu som nevidel/nečítal . Ten výjav mám chápať že kukurica prerástla cez telo toho úbožiaka alebo ho niekto nastokol na kukuricu , ako ražniči ?

Paliason

Buďo: ani neprerástla, ani ho nikto nenastokol. Kukurica obživla a tomu neštastníkovi trochu prerovnala chrbticu.

Paliason

muffin

V prvom momente mi to pripomenulo jednu poviedku z poviedkoveho hororoveho filmu Creepshow - Debna. Len potom som si uvedomil, ze toto nie je debna, ale blok ladu - nieco mi to pripomina, ale uz neviem co. Mam ale pocit, ze pointa bude podobna - ked sa lad roztopi, preberie sa davno zamrznuta bestia a s objavitelmi to nedopadne dobre :)

papluh

Paliason

Quote from: muffin on 25. Október 2019, 12:08:41
V prvom momente mi to pripomenulo jednu poviedku z poviedkoveho hororoveho filmu Creepshow - Debna. Len potom som si uvedomil, ze toto nie je debna, ale blok ladu - nieco mi to pripomina, ale uz neviem co. Mam ale pocit, ze pointa bude podobna - ked sa lad roztopi, preberie sa davno zamrznuta bestia a s objavitelmi to nedopadne dobre :)

Správne si vydedukoval, že to má byť ľadový kváder. Skoro si to mal, keby ešte chvíľu pátraš...

(z Creepshow som mal v pláne scénku! ;D Fakt! Sakra, to mi hned uhádneš ...zatial to odkladám)

Quote from: papluh on 25. Október 2019, 12:45:03
The Thing ? ale neviem či starý alebo nový...

Je to tam! Z toho záberu je vidieť, že blok je ešte nepoškodený a zmrznutá kreatúra v ňom. Čiže ten nový - prequel "The Thing (2011)"

- V tomto modely som chcel otestovať priehľadnosť trans-dielikov, aký efekt to hodí po renderovaní. Moja predstava bola, aby tá vec-kreatúra v ľade, čiastočne presvitala - proste jej obrysy aby trochu bolo vidieť. Dosť to tam zaniklo, vôbec to tam nieje vidieť...vpredu som jej dal také 4 chápadlá.

- A dalšia vec, ktorú som nastavoval, je efekt škrabancov. Neviem, či to majú aj iné programy také niečo. Tu sa dá dať rozsah od-do, nejaka hodnota. Štandardne bolo 0 - 0,3, a to urobí sem tam. Dal som 0,3 - 0,9. Sa mi to páči, drevo vyzerá lepšie, a aj ten ľad je akože dopraskaný.

*a čo tie Kukuričné deti? Už ste pozreli všetky časti? Že z ktorej to je?  ;D

Paliason

Paliason

• 04 •

[attach=1]

[attach=2]

[attach=3]

Buďo

04 = Creepshow 2   druhý príbeh "THE RAFT"   videl som dáávno   , názov filmu som musel dohľadať  ;)
Dal si dosť indícií   (y)

Paliason

Je to tak Buďo, uhádol si.  8)

Stará záležitosť, film má 35 rokov (1987), a poviedka ešte viac (1982)
Poviedku napísal Stephen King. V podstate všetky námety na príbehy v Creepshow 1 & 2 sú od neho. V Creepshow1 je 5 príbehov, v Creepshow2 sú 3.
Filmová adaptácia ide presne podľa predlohy, akurát v samotnom závere je malá odchylka, ako Randy stihne doplávať na breh...
Ja som najskôr samozrejme videl film, tiež velmi dávno, poviedku som čítal až po dlhej dobe potom.

Scénku s Lega som mal v hlave už od založenia tejto témy. Vtedy som si ale na to ešte netrúfol a začal radšej od iných menších scénok, postupne. Keď prišiel na rad "The Raft" ,ako prvé vzniklo žlté Camaro. To som tu prezentoval už samostatne v tomto príspevku. Zmenil som akurát disky kolies na celé chromované a predok som nafarbil na čierno, aby to odpovedalo tomu poťahu, čo mal na predku v tom filme.

[attach=1]

Následne som pokračoval tvorbou scenérie v tomto poradí: pontón - hladina jazera - breh s autom a kríkmi v popredí - breh s kopcom v pozadí - štyria protagonisti.

Celý ten kopec v pozadí je len tak na rýchlo odfláknutá stena pod uhlom, zložená s "rock panel" a hádam 1000-rázi rozmnožená cez pattern. A na nej nahádzané stromy a kríky len tak od oka. Strašná nuda, jak ma to nebavilo. V tom by sa dala zabiť hromada času to prepracovať, ale to mi nestálo proste za to. A znova sa mi dialo, že tieto nakopírované patterny po dosiahnutí nejakého počtu začnú mať negativny dopad na odozvu programu Studio. Nonstop mi to zamŕzalo, a komp mám celkom rozumne silný.  Skúšal som aj všetky ostatné diely okrem kopca skryť - to aj chvilu pomoho, no onedlho znova zásek, program neodpovedá...a natvrdo ukončenie. Takže to ma ešte viac odradilo to vylepšovať.

Vodná hladina vyšla pekne v renderi, ako som si predstavoval. Odraz kopca a aj postavičiek na hladine. (a Buďovi som chcel spraviť radosť, že aj voda je z lega). Tu pri jazere sa takáto ustálená zrkadlová hladina hodí. Pri druhom zábere z blízka a z výšky sa ale ukáže štruktúra dielov, a to už nevyzerá dobre.

Výstražnú tabulu v kríkoch so zákazom kúpania som si vytvoril cez nadstavbu Studio Part Designer. To je šikovná pomôcka k hlavnému programu.