Paliho STUDIO-vé modely

Started by Paliason, 06. August 2019, 09:24:49

« predchádzajúce - ďalšie »

muffin

Maska lepšia  (y)
Tú kabínu, tým že si vymenil čelné sklo, tak podrástla o jeden plejt dohora, čo nevyzerá dobre, tam by sa zišlo, ak by si to vedel zapustiť nižšie.

phoenicis

Za mňa veľký palec hore  (y)
Masku vyzerá teraz vernejšie, ale so sklo a strecha sa mi viac páčila na prvej verzii.

Paliason

Radcovia moji, mám tu pre vás takú porovnávačku. Tak teraz raďte, ktoré?.  :)

Dva druhy čelného skla (s menším a väčším sklonom), pričom to s menším sklonom je výškovo o jednu plate rozdielne posadené.

čiže, z ľava do prava:

1) sklo s väčším uhlom + zadné zaoblenie strechy
2) sklo s väčším uhlom posadené o 1 plate nižšie, absencia zadného zaoblenia strechy
3) sklo s menším uhlom, absencia zadného zaoblenia strechy

[attach=1]

[attach=2]

Reálne Camaro ma ten sklon čelného tak nejak medzi: ani tak velký uhol ako na 1) & 2) ale ani tak malý ako 3)
Ale zase ten A-stĺpik má už dosť zvislo, tak skôr sa prikláňam k variante 2).
Hned vylúčiť môžem 1), tam je ta strecha moc vysoko celá, smutno mi bude len za tým zaoblením vzadu

[attach=3]

muffin

Za mňa 2, trochu ma tam rušia tie rohy strechy, ale s tým asi veľa nespravíš, ešte možno skúsiť , ale tým, že je to na výšku 2 platov, tak to asi zas nebude ideálne z hľadiska celkovej výšky.

phoenicis

Paliason

1960 Chevrolet Impala

Moje ďalšie dve 8-wide vozidlá z filmu Jeepers Creepers.
Hornú časť kufra nemám úplne domyslenú. Ťažko spraviť tie "krídelká" vzadu, a aj to vyvýšenie kufra je trochu čudné. Bočná nálepka je robená v integrovanom Part Designer-i a je cez dva diely. Tam som pri druhej "tile" tráfal správny rozmer pásiku, aby bol rovnaký ako na prvej.

[attach=1]  [attach=2]  [attach=3]

1941 Chevrolet Heavy-Duty COE

Truck som skúšal najskôr na 9-wide, ale bol už moc široký. Potom aj čumák som mal spravený ešte iným štýlom. A kabína sa pôvodne zužovala kupredku, ale nakoniec som zvolil rovnú.
Jediný problém tu je v neexistujúcich kolesách, ktoré by pasovali. Tie, čo tam mám, sú akési kladky či čo. Ale majú správne proporcie, tak som ich nechal.

[attach=4]  [attach=5]  [attach=6]

Hlavný aktéri mi zapózovali:

[attach=7]

muffin

Pekne  (y)

Pri tom bočnom pohľade na tú impalu mi to pripomenulo scénku z úvodných titulkov jedného dosť kultového filmu, len by sa tam musel doplniť "rentgenový" pohľad na kufor so zviazanou osobou vo vnútri ;)

Paliason

Jaj, myslíš asi Od súmraku do úsvitu?  :)

muffin

Bol som presvedčený, že budeš vedieť, preto som to nenapísal priamo. Tam by bolo tiež dosť scénok na modelovanie :)

Paliason

Jasné, to je perfekt film, moj oblúbený. Úplne machersky spravené sú tie úvodné titulky. Aj hudba je tam skvelá.
Prvý krát som ho videl ešte v časoch video-požičovní. Na víkend sa najviac oplatilo požičať. To som stihol pozreť aj 4-krát, ked ma niečo zaujalo. A potom pondelok som upaloval zo školy domov pozrieť ešte piaty krát, než to otec musel ísť už vrátiť.  ;D

Možno niekedy postavím Titty Twister Bar :D

muffin

A hlavne keď to ideš pozerať prvý krát a nemáš o filme žiadne info vopred, tak je to taká klasická Tarantinovka/gangsterská road movie, a potom po hodine odrazu príde ten WTF moment a až do konca nechápeš  ;D

Paliason

Na nový rok nová hádanka.
Som zvedavý, kto z vás pozná tento "čudný hybrid" ? Čo je to zač? Odkiaľ?

[attach=1]

papluh

Tak teraz si ma dostal, myslel som že idem na istotu a pamäť ma klamala  >:D https://en.wikipedia.org/wiki/GM_Futurliner

Samozrejme google pomohol, ale toto nebola šanca že by som videl a tým že to nebol americký film, tak sa to ani nedostalo do bežných filmovo automobilových zoznamov.  ;)

Paliason

8) Vychádzala mi veru velmi malá šanca na uhádnutie. Málo známy, starý, zapadnutý a neamerický titul.

Nechám tu ešte čas asi týždeň, aj ked papluh už teda vie čo to je. Potom tu dám bližší popis.

sylmer

Toto jazdilo v 40-tych rokoch po Hornej Súči. Keď im to v močiaroch u Mituchov zapadlo, šiesti súčania plus jeden mocnejší vpredu to dvihli za tie tyče a vyniesli. Kde to vozidlo skončilo, sa už nevie.