Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

Spoločné projekty - diskusia

Started by KLF, 01. Máj 2017, 12:47:09

« predchádzajúce - ďalšie »

KLF

Bol by zaujem skusit nejake spolocne projekty? Polsky, Cesky a Rakusky LUG ich maju/mali, tak ci ich neskusime aj my. Chce to samozrejme VOLU. Ak by bola, zriadime si tu podtemy - napr. CITY, Vesmir, Stredovek, Fantasy, atd. Vyhodou spolocnych projektov je, ze nikto nemusi stavat obrovske dielo, ale dohodne sa zakladna platforma (napr. Baseplate 32x32) ktoru by mal zvladnut kazdy. Hranice platformy (aby sa dalo nadvazovat) a ostatne podmienky by si dohodli ucastnici tej ktorej temy sami. Spolu by to potom tvorilo vacsie dielo, ktore by sa dalo pripadne vystavovat a stale modifikovat. Co vy na to?

liondee

Ja som za. Preto sa chcem postiť do toho Pubu ako som Ti spomínal. Aby to City mesto vyzeralo lepšie a lepšie. ;)

bedo

Ja som za na 100% Konecne by sa mohol zrealizovat nejaky poriadny frontovy - vojnovy kombi MOC

Buďo

Potenciál na to máme a je to hlavne príležitosť pre začínajúcich stavitelov . Na začiatok treba pripomenúť že mestá na výstavách vznikajú na základe spolupráce a nijak inak . To čo potrebujeme je postupne obmieňať továrenské sety v meste . Postupne už pribudli rôzne diela . Ich uplatnenie vidím najbližšie i najrozumnejšie na výstave v Bohdanovciach pri Trnave .Kde je i dostatok miesta a možnosť variability s inými objektami. Spojmi v meste sa asi netreba silno zaoberať stačí stavať na baseplatoch 32x32 .

Pokiaľ ide o iné témy ako city  to je už na nás staviteľoch v čom sa predvedieme . Do akej témy by sme sa pustili ? A bolo by fajn na začiatok v prípade novej témy nech každý nezačína novú a novú tému . Návrhy ?

bedo

Ak by sme tu mohli aspon na jednej vystave skombinovat nejake CITY - alebo aspon STARHAWKOVU dioramu do peknej bojovej scenky asi by to neuškodilo - popritom si tu možeme dat vyzvu aby si kazdy kto bude chciet postavil nejaky SCIFI tank

misoku

Caute. Spolocne projekty su naozaj super, aj co sa tyka pripravy a realizacie a tiez vysledku.  Nasa ,,skupinka city" vita vsetkych a odporuca aj ostatnym zaujmovym skupinam ( napr. ta space tema na jednotnej podlozke od Martina sa mi velmi paci a je ju mozne rozvijat.  a pod....).  Len prosim pri volbe tem mysliet na to pre koho ich budeme chciet vystavovat -  bojove sceny sa  pravdepodobne na akciach  Stupava a Bohdanovce neuplatnia.

Juri

Veľmi dobrý nápad! Práve som uvažoval niečo také navrhnúť, KLF ma predbehol  :)
V Česku sa mi veľmi páčil spoločný projekt Friends mestečko a tiež Mikropolis, takže možnosti sú aj mimo klasických tém ako city, space...

martinn

Môj názor je, že určite by sa dalo napríklad stavať MOC modulárne budovy a vytvoriť mesto ale aby to malo aj jednotný formát tak ako majú moduláry čo sa sériovo vyrábajú, tiež bacha na tému, aby sa tam nebjavili krotitelia duchov alebo tie čudá z hviezdnych vojen. A za mňa ešte prosím čo najmenej bojových tém (Neplatí pre castle, pirates, starwars). Ja práve na jednej novej modulárnej budove pracujem a čítanie tohoto fóra ma len zdržiava v práci a objednávaní dielikov.  >:D

bedo

martinn sa vyjadril jasne - vy lemry čo nič nerobíte -- KUKAJTE ZAČAT SPAMOVAT FÓRUM   >:D >:D

hrubko

v City (a klonoch aka friend) to nie je az take komplikovane, kedze teren nehra az taku rolu a kazdy moze prispiet svojim domcekom/ vozidielkom. Jednotlive modely sa potom pospajaju cestami. Tymto neorganizovanym sposobom by sa este dalo pristupit k space. Neviem, ci tato cast ma dostatocny pocet stavitelov -mozno sa mylim.

Avsak pri inych temach by sa uz musel dohodnut celkovy koncept, rozdelit si stavby a teren ( netvrdim, ze treba mat striktne pravidla ako napr. tu http://www.abellon.net/MILS/). Nas co sa troska hraju s piratmi tiez nie je vela. Tak to vidim skor tak, ze sa pridam k vacsej zakladni  - star wars, stredovek. To by sme ale mohli skor prekecnut na nejakom pivecku a nie pisat romany na fore.

Buďo

Pokecať pri pivečku je fajn a i pekné nápady vzniknú a pod . Len všeobecne sa to vykúri z hláv . Tuna je dobre hádzať nápady a i po dlhšej dobe sa dá ta, či ona myšlienka rozvíjať .

Základňa a koncept niekto musí započať . Ako napríklad tvoj ostrov je fajn .Je pekný i sám o sebe .A povedzme ako bys rozšíril toto dielo ďalej a pritom aby to nebolo len o modrej ploche a pár lodičkách . Námorná bitka s pirátmi s potápajúcimi sa loďami v plameňoch ?

KLF

Tak ja som si to predstavoval prave na sposob tych modulov, ako Hrubko linkoval. Spolocny projekt je aj CITY mesto, co mavame na vystavach. ;) Ale skor som myslel daco take, kde kazdy postavi jeden modul a tie budu na seba nadvazovat. Pripadne sa stanovia interne podmienky, ze v akej vyske ma byt modul, ako ma nadvazovat, atd.

MiKeL

Kedysi davno na istom zaniknutom fore sa takymto sposobom zacala riesit ZOO. Mozno niekoho tema zaujme. Ja sa aktualne neplanujem angazovat, mam vlastny modularno-terenny projekt na par rokov.

martinn

Quote from: KLF on 02. Máj 2017, 00:10:28
Tak ja som si to predstavoval prave na sposob tych modulov, ako Hrubko linkoval. Spolocny projekt je aj CITY mesto, co mavame na vystavach. ;) Ale skor som myslel daco take, kde kazdy postavi jeden modul a tie budu na seba nadvazovat. Pripadne sa stanovia interne podmienky, ze v akej vyske ma byt modul, ako ma nadvazovat, atd.

Presne takto fungujú aj železniční modelári - robia moduly čo presne pasujú a na výstavách sa stretnú ludia čo sa nikdy nevideli a urobia spoločné koľajisko z tých modulov

Buďo

Šak čo treba na takúto spoluprácu mať jasne je . Téma , mierka , nadpojenie modulov , hrubý náčrt celku .

že by mierka  ?

http://www.tatralug.sk/forum/index.php?topic=209.msg30721#new