Main Menu

Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

STAR WARS

Started by Morandi, 13. Marec 2012, 18:04:34

« predchádzajúce - ďalšie »

bedo

mesje

Quote from: matt251 on 16. Máj 2017, 13:41:56
sice je to len MOC ale nieco taketo by som si aj vedel predstavit.

http://www.brothers-brick.com/2016/01/11/interview-with-hannes-tscharner-builder-of-7500-piece-millennium-falcon-from-the-force-awakens/

a stalo by to batovskych 999 eur... inak nevidim velky rozdiel medzi tymto 7500 dielikovym a tovarenskym UCS s 5200 dielikmi... celkovo nevidim zmysel v ramci SW nafukovat sety do velkych objemov - napr mne staci imperial shuttle, tie fighter a pod v klasickej velkosti standardneho setu. Nafukovanie je efektivnejsie pri budovach, hradoch a pod...

bedo

Quote from: mesje on 16. Máj 2017, 13:47:11
a stalo by to batovskych 999 eur... inak nevidim velky rozdiel medzi tymto 7500 dielikovym a tovarenskym UCS s 5200 dielikmi... celkovo nevidim zmysel v ramci SW nafukovat sety do velkych objemov - napr mne staci imperial shuttle, tie fighter a pod v klasickej velkosti standardneho setu. Nafukovanie je efektivnejsie pri budovach, hradoch a pod...

AAA ozval sa nam milovnik budovov, hradov a pod...   :D , pekne ze myslis aj na oztatnych  ;)

mesje

Quote from: bedo on 16. Máj 2017, 13:50:05
AAA ozval sa nam milovnik budovov, hradov a pod...   :D , pekne ze myslis aj na oztatnych  ;)

vsak kludne nech pre vas vyrabaju velke SW, tolerujem :-)
hovorim za seba - niektore standardne SW sety su dost vydarene, ze mi stacia. V inych temach totiz nema clovek dilemu, ci vziat standardny set, alebo taky isty, ale vacsi.

bedo

Quote from: mesje on 16. Máj 2017, 13:56:54
vsak kludne nech pre vas vyrabaju velke SW, tolerujem :-)
hovorim za seba - niektore standardne SW sety su dost vydarene, ze mi stacia. V inych temach totiz nema clovek dilemu, ci vziat standardny set, alebo taky isty, ale vacsi.

To je pravda  :D ale smutné anoaj je ze napr v CASTLE ani nieco ako UCS nebolo - to bby bola vcelku pecka - treba napisat niekomu z NEXO KNIGHTS  >:D

mesje

Quote from: bedo on 16. Máj 2017, 14:02:57
To je pravda  :D ale smutné anoaj je ze napr v CASTLE ani nieco ako UCS nebolo - to bby bola vcelku pecka - treba napisat niekomu z NEXO KNIGHTS  >:D

s trochou fantazie sa da za nastrel UCS povazovat medieval market alebo kingdom joust - aj sposobom pouzitia niektorych pokrocilejsich stavebnych technik... pripadne ninjago temple of arjitzu...
o nexo UCS ani nahlas nehovor, lebo vydaju obrie pasove vozidlo s dracimi kridlami...

STARHAWK

Quote from: mesje on 16. Máj 2017, 13:47:11

Vsetko vecsie ako jednomiestna stihacka je uz v standardnej system scale onicom, vobec to nezodpoveda mierke a neda sa to dobre pouzivat v dioramach - aspon mne to nevyhovuje. Presne Imperial Shuttle je v UCSku dobry a vhodny na dioramy ale system scale je onicom, dobri akurat na figi a diely.

A nafuknute tam asi bude interier - nestudoval som podrobne.

mesje

Quote from: STARHAWK on 16. Máj 2017, 16:27:39
Vsetko vecsie ako jednomiestna stihacka je uz v standardnej system scale onicom, vobec to nezodpoveda mierke a neda sa to dobre pouzivat v dioramach - aspon mne to nevyhovuje. Presne Imperial Shuttle je v UCSku dobry a vhodny na dioramy ale system scale je onicom, dobri akurat na figi a diely.

A nafuknute tam asi bude interier - nestudoval som podrobne.

mierku v SW aj tak velmi nevyriesis idealne - bud je nerealne, aby bola dodrzana (ISD, DS, SSD), alebo je naopak UCS vacsie ako real (myslim ze je to pripad AT-ST, neviem ci aj Xwing). Iste UCS maju vacsiu sancu sa priblizit aspon pri niektorych modeloch originalu, ale v ramci lega to neni nevyhnutne a viac sa toleruje nedodrzanie mierky...

PC CZ

Možná budu za heretika - ač SW starou sérii miluji. Dát tolik peněz za set je prostě - buď o velkém fanouškovství, nebo o velkých - silně nadstandardních příjmech. Já od začátku uvažuju o Ghostbusters HQ...ale ta cena je tak šílená že nevím nevím. Páč vím že ho postavím.... a tím ztratí na ceně, když si ho zabudním do budníku tak časem bude mít cenu třebas sto tisíc a víc. Navíc u Saturn V se krásně ukazuje jak nás LEGO drbe na licencích - si porovnejte co za stejné peníze dostanete v SW... a vůbec - SW už bylo dost. Stará trilogie byla fajn, nová stála za starou belu a re-start (Rogue one jsem ještě neviděl, ale ep.7 ano) - míněno - EP.7 je Odpad a hnůj. Nikdy se mi nestalo že bych na nové SW nešel do kina. Po šílené Ep.7 sem si Roque one odřekl, teď to mám na kabelovce, tak asi využiju promo kód a zkouknu. Ale neočekávám nic. (Nemluvě o tom že to je zase před dějem staré série, ep sedm je po nepovedené nové sérii....

SW jsou pračka na peníze a to kouzlo se z toho vytratilo. Škoda... A bez Harrisona Forda a Carrie Fisher to už stejně nebude ono. Pro mne SW umřely. Dtto Ghostbusters, tu novou srajdu jsem ani nedokoukal...
Některé legendy se maj nechat spát...

papluh

pravdepodobne nejaký ďalší polybag, asi ten podstavec bude pokračovať pri ďalších polybagoch

STARHAWK

uz som si myslel ze konecne dali doublemoldnohy, ktore tento fig potrebuje ak sol
ale to je len ta plachto sukna okolo bokov co maju napr snowtroopri

bedo

Ešte čo sa UCS týče - tam ma napadá že nikdy neboli spravené napríklad stroje ako AT-TE - i ked je to ikonický tank z éry Clone wars alebo LAAT/i - Republic gunship ... cize o tom ze 3 stroje su "kultove" a preto ich treba obit opakovane kazdy 3. rok -- to moc nesedi  :oldman:

papluh

prvé sety z Last Jedi na Reddite, dlho sa asi neohrejú https://www.reddit.com/r/legoleaks/search?q=last+jedi&restrict_sr=on&sort=relevance&t=all
Tie 3 väčšie (ceny čo kolovali mali byť 110,140 a 150 Eur)
75188 Resistance Bomber -  Resistance vesmírna loď z traileru - Admiral Holdo, Poe
75189 FO Heavy Assault Walker - AT-AT s prednými nohami na steroidoch - Rey, Poe
75190 FO Star Destroyer - veľkostne ako predošlý akurát bez veže - spoiler!, spoiler!

mesje

Quote from: papluh on 27. Máj 2017, 00:32:04
prvé sety z Last Jedi na Reddite, dlho sa asi neohrejú https://www.reddit.com/r/legoleaks/search?q=last+jedi&restrict_sr=on&sort=relevance&t=all
Tie 3 väčšie (ceny čo kolovali mali byť 110,140 a 150 Eur)
75188 Resistance Bomber -  Resistance vesmírna loď z traileru - Admiral Holdo, Poe
75189 FO Heavy Assault Walker - AT-AT s prednými nohami na steroidoch - Rey, Poe
75190 FO Star Destroyer - veľkostne ako predošlý akurát bez veže - spoiler!, spoiler!

Tieto mutacie klasickych strojov vyzeraju dost divne a nemusim ich. Ten star destroyer bez veze je vyslovene otrasny...a ta babka s fialovou trvalou :)

mesje

Nejaky obrazok falcona. Aj ked to je asi fejk, dal si niekto na tom zalezat. V prospech toho, ze to moze byt original, hovori:
1) je tam viacero detailov odlisnych od 10179, tusim aj novy 6-uholnikovy tile (hore kusok za kokpitom), takze to chcelo nejaku sofistikovanejsiu pracu v grafickom programe - ale nejsom IT odbornik, aby som posudil, ako dlho trva a ako narocne je spravit takyto fejk (a preco by to niekto robil, ak by to dlhsie trvalo).
2) nielen vrch, ale aj boky skatule posobia seriozne, na boku vidim figy z epizody VII., co by davalo skor logiku vzhladom na dalsiu epizodu VIII.
Proti tomu, ze je to original, hovori:
1) prilis dobra kvalita obrazku na to, ze mame este relativne dost casu od oficialneho predstavenia,
2) stale sa mi nechce verit, ze by novy falcon spravili s tolkymi dielikmi.