Všeobecné informácie o novinkách

Started by Anatyt, 12. Február 2012, 11:27:55

« predchádzajúce - ďalšie »

PC CZ

Na českém fóru jsem zaznamenal, že končí  The Hidden Side... Prý možná proto aby to nekolidovalo s Ghostbusters: Afterlife. Což má být film, s původními (ještě žijícími) herci, v produkci Ivana Reitmana a v režii jeho syna, takže já doufám v návrat poetiky prvních dvou filmů... (Protože ten feminizovaný reboot jsem fakt nedokoukal, prostě to nebyli Ghostbusters a ignoroval jsem i tehdy vydané ECTO - což byl tentokrát konvertovaný "hearse" ne "ambulance" a na rozdíl od Ideas Ecta se dal otevírat).

Já bych se ovšem vůbec nezlobil, kdyby se vrátili k jedničce a dvojce. Ghostbusters HQ jsem si bohužel nechal utéct, deset tisíc je prostě deset tisíc :( ale třeba bude vydané znovu... Nebo že bychom se dočkalI UCS Ecto 1/2  v měřítku podobném loni vydanému Batmobile 1989 ?

papluh

zatiaľ to nieje (jasné či to vôbec bude ) oficiálna téma, tak som to hodil pod všeobecné novinky

a zrušenie Hidden Side - podľa všetkých info predajcovia už dostali echo že majú dať posledné objednávky. Keďže Afterlife mal byť v kinách už o tomto čase tak ak sú nejaké sety tak už mali byť pripravené, s Hidden Side alebo bez. Skôr to vyzerá na slabé predaje. Ono za tím bude skôr dopyt ako konflikt s filmom, použitie AR technológie čo je podporované len na niektorých modeloch mobilov (väčšinou drahšich) tomu nepomohlo. Ono v tomto mohlo mať LEGO aj smolu, lebo tie cca 2 roky čo vyvíjajú set/tému sú v mobilnom svete dosť veľa, na to aby nejaká technológia prišla na výslnie alebo aj stagnovala (čo je príklad aj AR).

mesje

Tak to je slusne fiasko takto rychlo stiahnut tak silne promovane Hidden side, dokonca len par mesiacov po vydani poslednej vlny...
pri Hidden side je hlavny problem tie samotne sety - samotna pouzitelnost mobilnej technologie by sa dala postradat, ak by sety boli vydarene a pouzitelne same o sebe - ale nie su. Neda sa to vobec porovnat s Monster fighters... z hidden side obstoji len ten autobus a hrad. Ostatne hnus. A totalne vybuchli s figurkami - neni to licencovana vec, tak sa mohli vyburit bez obmedzeni - ale oni to uplne odflakli, su tam len nejaki trapni duchovia ci co to je.
Druhe zlyhanie je dizajn setov - otras, hnus, furt neviem co je vobec predna strana, a vobec neni na nej vidno o aky set ide!!! ako to ma byt dobre predavane, ked to doslova ani neni vidno na regaly? nenadarmo, obal predava. staci si to porovnat s dizajnom HP, avengers, atd, to si vyslovene pyta pozornost deciek...
Tematicky Ghostbusters moze byt nieco podobne, ale musia sa vyvarovat tychto chyb. Plus maju aspon nejaku bazu na odpich v podobe znamosti temy. Ale nech to daju robit dizajnerom co robili HP.

legoholik

trochu na margo hidden side...s niecim suhlasim s predrecnikmi ale s niecim nie....je pravda ze vacsina setov je o nicom a v podstate radsej mali ponechat len hru ako apku do smartfonu a nevyrabat k tomu zybtocny set...

ale...ja napríklad som si zadovazil tu restiku s obrovskou krevetou ako reklamou...je to vcelku podareny setik super detailna kuchyna i s vybavenim a aj to molo je fajn a mne sa to uplne hodi k IDEAS rybarskemu domceku ....z rovnakeho dovodu t.j. ako skvely doplnok k onemu domceku som si zadovazil aj tu rybarsku barku...ta je ako sita na mieru k domceku....samozrejme treba potlacit zopar detailov tykajucich sa tej ducharskej casti setov Hiden side...

no a prave naopak pre tu ducharsku cast tychto setov som si zakupil aj cintorin....ten sa fakt ukrutne hodi k hounted house od monster fighters....hrobceky mrtvolka duchovia a strasidelny strom ...

ale inak ozaj tie dalsie sety dla mna sa nedaju k nicomu pouzit....

majak som este dufal ze bude pekny ale nevydaril sa.....

legoholik

Quote from: PC CZ on 29. Júl 2020, 18:33:07
Na českém fóru jsem zaznamenal, že končí  The Hidden Side... Prý možná proto aby to nekolidovalo s Ghostbusters: Afterlife. Což má být film, s původními (ještě žijícími) herci, v produkci Ivana Reitmana a v režii jeho syna, takže já doufám v návrat poetiky prvních dvou filmů... (Protože ten feminizovaný reboot jsem fakt nedokoukal, prostě to nebyli Ghostbusters a ignoroval jsem i tehdy vydané ECTO - což byl tentokrát konvertovaný "hearse" ne "ambulance" a na rozdíl od Ideas Ecta se dal otevírat).

Já bych se ovšem vůbec nezlobil, kdyby se vrátili k jedničce a dvojce. Ghostbusters HQ jsem si bohužel nechal utéct, deset tisíc je prostě deset tisíc :( ale třeba bude vydané znovu... Nebo že bychom se dočkalI UCS Ecto 1/2  v měřítku podobném loni vydanému Batmobile 1989 ?

nuz nepocul som veru ze sa ma este spravit nieco co bude ozaj nadvazovat na povodne dva diely GB....nuz ale ked si vezmem ze z hercov uz su chlapici v pokrocilom veku, hoci verim ze Billovi Murrayovi, a Danovi Ayrkroidovi zostal zmysel pre humor, ze to nebude uz ono a znova sa len meno GB zhovadi tak ako si pisal sa uz zhovadil tym trapnym az debilnym filmom so zenskym obsadenim. Nuz a Ernie Hudson v povodných GB vobec nevynikol nicim (bol len do poctu asi aby malo zastupenie i blek medrrrz a to uz v 80tkach !!!)a chudak Egon alias harold ramis to uz ma davnejsie za sebou. A zeby Sighurny Wiiiverovaaa:-) chcela este oprasit staru slavu z GB a votrelcov ? no a nick moranis taktiez zabudnuty herec v GB posobiaci ako po veceroch vystudovany pravnik....no neviem nie som optimista.....uz mali GB nechat na pokoji ako nehasnucu legendu...

PC CZ

Na zahraničních webech jsem zahlédl, že se chystá UCS Batwing... 

papluh

Áno, unikli fotky návodu a nálepiek. Prosím nedávať sem  C:-)
Podľa toho čo vidieť to bude celkom veľká placka cca pol metra na pol metra.

papluh

Do 2025 majú byť LEGO balenia recyklovateľné. Už budúci rok prvé sety na trhu s papierovými internými sáčkami.
https://brickset.com/article/53790/plastic-bags-inside-sets-to-be-replaced-with-paper-ones

phoenicis

Quote from: papluh on 15. September 2020, 17:09:09
Do 2025 majú byť LEGO balenia recyklovateľné. Už budúci rok prvé sety na trhu s papierovými internými sáčkami.
https://brickset.com/article/53790/plastic-bags-inside-sets-to-be-replaced-with-paper-ones

...ale že kvôli tomu bude vyrúbaných ešte viac lesov, to už je iná káva... :oldman:  :vomitsmall:

j.dodo

Quote from: phoenicis on 16. September 2020, 10:05:45
...ale že kvôli tomu bude vyrúbaných ešte viac lesov, to už je iná káva... :oldman:  :vomitsmall:

to je ako prislovie... Musi sa setrit za kazdu cenu. V konecnom dosledku sice nebudu plastove sacky, ale ako pises vyrubu polku pralesa na papierove ...to ze sa kvoli tomu zmeni klima a budu po dazdi zaplavy je uz chyba niekoho ineho...preco to nebalia do recyklovatelneho plastu? Stale sa hovori ako sa igelit rozklada stovky rokov, ale ze taska z teska sa ti rozlozi uz ked tam das nakup a chces ho odniest domov to nehovori nikto...to je ten spravny plast na sacik na kocky :-)))
Len sa hram a zbieram, co sa mi paci.. http://brickset.com/sets/ownedby-j-dodo

Anupew

Quote from: j.dodo on 16. September 2020, 14:10:07
to je ako prislovie... Musi sa setrit za kazdu cenu. V konecnom dosledku sice nebudu plastove sacky, ale ako pises vyrubu polku pralesa na papierove ...to ze sa kvoli tomu zmeni klima a budu po dazdi zaplavy je uz chyba niekoho ineho...preco to nebalia do recyklovatelneho plastu? Stale sa hovori ako sa igelit rozklada stovky rokov, ale ze taska z teska sa ti rozlozi uz ked tam das nakup a chces ho odniest domov to nehovori nikto...to je ten spravny plast na sacik na kocky :-)))

Na ten plast z Tesca si si aj sám odpovedal (chcel by si taký set čo v obchode napr. bol 1 rok a medzi tým by sa vo vnútri tie sáčky dotrhali alebo úplne rozpadli?)
A ten papier vieš odkiaľ ho budú mať?  Môže to byť recyklát, alebo budú mať vlastný les z rýchlorastúcou drevinu (napr. agát...)... Nemáme interné informácie z firmy... 
Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

papluh

roztrhne ci rozloží ? trocha rozdiel  >:D

nic nieje čierno-biele aj jedna aj druha technológia ma svoje výhody aj nevýhody.
Plastové sáčky, najmä takéto "nenosné" môžu byť pri súčasných technológiach spravené z minima materiálu, ale aj tak je to nakoniec z neobnoviteľného zdroja. Ich najväčší problém je so spracovaním odpadu. Stačí len 1 z XX ktorý sa dostane do prírody, či už blbým konzumentom alebo mafošským vlastníkom odpadovej firmy, a postupne ako sa bude meniť na mikroplasty ostane v prostredí (voda, živočichy,...) hodne hodne dlho.
Papier zas má vyššie vstupné náklady, či už recyklovaný alebo z nového materiálu, ale zdroj je obnoviteľný. FSC certifikované znamená že to nei je z nejakých Bolsarových vyklčovaných pralesov. Navyše si netreba predstavovať že na papier ide Ačkový masív. Samotná výroba je teda o niečo nákladnejšia (aj na zdroje) ale naopak je tam výhoda pri odpade.

Každá riešenie bude nejakým kompromisom.
Po správnosti by to mali rovno sypať do nepotlačenej nevybielenej krabice väčšej len o potrebné minimum.
Teda naozaj ekologicky čisté LEGO je len žiadne LEGO.  >:D

papluh

dva Vianočné sety
https://brickset.com/article/53829/two-new-christmas-sets-unveiled
veniec má 410 dielov z toho 90 sú rastlinné, cena 34,99 Eur
dostupnosť 1. október

Jammo

veniec je pekny, dobre ukaze na dverach

duroduro

Quote from: Jammo on 17. September 2020, 15:13:21
veniec je pekny, dobre ukaze na dverach
az moc pekny, na dverach mu davam 10 minut...