Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

Shunter

Started by 14miro14, 04. Január 2017, 13:59:20

« predchádzajúce - ďalšie »

14miro14

Pridávam fotky malej posunovacej mašiny, shunter ako som našiel na internete. Model je len na okrasu bez PF prvkov, možno by sa dala prerobiť na 9V ale také diely nemám a ani nemám s týmto systémom skúsenosť, preto som použil slovo možno.
Postrehy, názory, reakcie aj kritika sú výtané.

KLF

Viem, ze asi nemas, ale hodili by sa tam ovela viac tieto okna. Ale podstatne bude az co povie majster Budo. :D

14miro14

Aj mne by sa tam viac páčili tie okná, ale veru nemám ich.

papluh

a nebolo by to divné mať stĺpik v strede dverí ? teda ak tie madlá a prelis naznačujú kde majú byť dvere

KLF

Su masiny, do ktorych sa nastupuje pod oknom. ;) Ale toto asi vzhladom na velkost nebude ten pripad. Kazdopadne dvere by sa dali v tom pripade "shuntnut" (posunut). ;)

matej

Super! (y) Ja by som dal to iste sklo (okna) ale trans clear tie by sa hodili viac. ;)

14miro14

Quote from: papluh on 04. Január 2017, 14:35:47
a nebolo by to divné mať stĺpik v strede dverí ? teda ak tie madlá a prelis naznačujú kde majú byť dvere

Dobrý postreh to som si vôbec neuvedomil. Asi to je predsa len takto lepšie.

Quote from: KLF on 04. Január 2017, 14:37:40
Su masiny, do ktorych sa nastupuje pod oknom. ;) Ale toto asi vzhladom na velkost nebude ten pripad. Kazdopadne dvere by sa dali v tom pripade "shuntnut" (posunut). ;)

Moja myšlienka bola presne taká že by sa nastupovalo pod oknom. Možno tie dvere "Shuntnem" ešte o jednu kocku nižšie aby sa zväčšili.

Quote from: matej on 04. Január 2017, 14:40:58
Super! (y) Ja by som dal to iste sklo (okna) ale trans clear tie by sa hodili viac. ;)

Skúsim pohľadať, ale myslím si že táto farba je jediná ktorú mám v páre.

papluh

Tak vždy sa to dá spraviť na spôsob originálu a šupnúť tam nálepky, stačí len 2 jemné čiary.
Keby som vedel tak odložím použitý aršík z 42040 Fire Plane, je tam dosť červenej a vždy ostáva trocha po okrajoch orezu aj po odlepení... a bolo by to originál LEGO :D

14miro14

Quote from: papluh on 04. Január 2017, 16:21:48
Tak vždy sa to dá spraviť na spôsob originálu a šupnúť tam nálepky, stačí len 2 jemné čiary.
Keby som vedel tak odložím použitý aršík z 42040 Fire Plane, je tam dosť červenej a vždy ostáva trocha po okrajoch orezu aj po odlepení... a bolo by to originál LEGO :D

Žiaľ niesom priaznivcom lepenia nálepiek na kocky :D všetky mám odložené.

Trošku som upravil podvozok zmenil farbu a dvere sú teraz vyššie. Plus bonus, už má aj čo posúvať.

martinn

Nápad fajn, ale mne to nepasuje veľkosťou a detailami ako keby to bola zväčšená zmenšenina

Praetor

Nie som vlacikar, ale nejako mi tiež nesedia tie proporcie, jednak pred a zad k stredu ale aj výška k sirke a dĺžke - chcelo by to vidiet predlohu...  ;)

Buďo

Quote from: KLF on 04. Január 2017, 14:18:43
Viem, ze asi nemas, ale hodili by sa tam ovela viac tieto okna. Ale podstatne bude az co povie majster Budo. :D

Nieje vôbec podstatné ,čo povie Buďo . Sto ludi 100+1 názorov  ;) Na prvý krát vcelku simpatycká mašinka pre decká na hranie . Nejako sa začínať musí  ;)

Quote from: Praetor on 04. Január 2017, 20:44:56
Nie som vlacikar, ale nejako mi tiež nesedia tie proporcie, jednak pred a zad k stredu ale aj výška k sirke a dĺžke - chcelo by to vidiet predlohu...  ;)

Je tu snaha vytvoriť niečo z dostupných /poruke dielov (čo mnohokrát staviteľa odrádza). Pri lego vlakoch si asi málo ludí uvedomuje že tých možností je síce neúrekom ale spraviť mašinku aby mala hlavu i patu i dosť detailov nieje vôbec jednoduché . V tomto prípade asi nejde o konkrétny model a vôbec to nevadí  ;)

Sám som skúsil čo to poroiť v LDD a prísť s nejakým nápadom a nič . Motorizácia PF je určite možná len baterry box a pf príjmač musia byť v nasledujúcom vagóne . Ako som spravil dávnejšie na Lokomotíve 210 žehličke v rovnakých farbách .

http://www.tatralug.sk/forum/index.php?topic=83.45