Main Menu

Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

City 60204 nemocnica

Started by Frco, 15. Jún 2022, 19:53:22

« predchádzajúce - ďalšie »

Frco

Vie mi niekto vysvetlit, preco zrovna tento set tak stupol?

https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=60204-1#T=S&O={%22ss%22:%22SK%22,%22ii%22:0,%22reg%22:%22-1%22,%22iconly%22:0}

MSRP bola cca 70 eur, teraz je to dvojnasobok.
Z mojho pohladu totalne bezny set, na urovni policajnej/hasicskej stanice...proste CITY tematika, kde takmer nikdy nic nestupa, nie to este takto kratko od vydania.

papluh

Tak je to celkom podarená budova, ktorej chýba len 1/4 narozdiel od iných "plytkých" CITY budov. Čo ovšem zhoršuje možnosti hrania a tak pravdepodobne ďalšia podobná nebude, viď štýl poslednej nemocnice. Ale to ju robí aukrát tak AFOLovským zberateľsko/investičným predmetom.

Čo podporuje aj história predajov nových kusov. Za celý BL za pol roka len 12 ks a z toho v Európe len 2ks (1 za Eurá a 1 za libry).  To neznačí nejaký veľký investičný trhák.

Praetor

Ja som ju tiež chcel, lebo sa mi páčila architektonicky aj vybavením. Problém bol ale v tom, že ju už od vydania skoro nikde nemali a tak to bolo až kým neskončila. Zrejme to bola malá séria a aj to mohlo spraviť už dnes z nej raritu...

Frco

Hmm predaje som nepozeral to je pravda. Len mi to tak udrelo do oci, ze sa to predava za 150+ MISB.

Ano, mala seria moze vysvetlovat toto. Lebo naozaj okrem par CITY setov za posledne desatrocie teda nepoznam taky, ktory by stal takto vela tak kratko po release.

duroduro

Vsetci traja sa snazite , ale je to nezmysel za nezmyslom...

Pravda -  " Tak je to celkom podarená budova, ktorej chýba len 1/4 narozdiel od iných "plytkých" CITY budov "
                Je lepsia ako jej sucasny nastupca ...

Zle :
1. " MSRP bola cca 70 eur, teraz je to dvojnasobok. proste CITY tematika, kde takmer nikdy nic nestupa"
     Katalog bol 80€, stupaju aj CITY, hlavne nemocnice, sanitky, niektore train a spol.  Nemocnicu vydaju raz za cca +-5rokov, logicky ze RETIRED
     ide hore, deti ju potrebuju do mesta, nielen stale v ponuke hasicov, fizlov atd..

2." Čo podporuje aj história predajov nových kusov. Za celý BL za pol roka len 12 ks a z toho v Európe len 2ks (1 za Eurá a 1 za libry).  To neznačí 
        nejaký veľký investičný trhák."
    Dovod je ten ze je vydana nova. 95% zakaznikom staci nova pod 100€, namiesto starej za 150€. Kym nebola vydana nova, v 2020 isli na BL
   stovky kusov starej za cenu nad 100€ ... Cena 150€ je uz cca 2 roky.

3. "Problém bol ale v tom, že ju už od vydania skoro nikde nemali, Zrejme to bola malá séria "
    Podla brickset  bol predaj 01 Jun 2018 - 31 Dec 2019.
    Bol to normal set v katalogu, boli ho plne tesca aj draky, urcite aj alza, ja som bral tesco za cca 2/3 kat ceny. V drakoch na SK po Retajrovani sa
    valali desiatky kusov za cca 66€.

mesje

Súhlas s durom.  City nemocnica pred touto nebola snáď 10 rokov , teraz síce vydali novú skôr, ale je to nepodarok. Proste nemocnica je rarita a je jedno ze je to City  aj tam vedia zaujimave sety stupnut. Po hasicskej ci policajnej ani pes nestekne. To je proste divná logika TLG ignorovať iné City budovy + idu tie city budovy dolu vodou. Navyše bola korona a popularita lekárov išla hore. Ešte aj friends nemocnica šla prudko hore. Namiesto toho aby to Tlg pochopilo, tak tieto vydarené nemocnice retajrovalo a vydalo juniorizovane ambulancie.

Frco

duro nas vyskolil!  :D
Ved pisem ze TAKMER nikdy nestupa  ;) nie ze nikdy. Ano, aj v CITY je par zaujimavych setov, ale malicko, v porovnani s inymi temami.
A trains pre mna nie je city, to je samostatna kategoria, aspon podla mna.

Suhlasim s tym, ze kvoli covidu mohol byt zaujem vacsi, friends nemocnica sa predavala velmi pekne. Tato nova neviem ako im ide.

duroduro

Nemocnica je investicne  velmi specificky pripad lebo ju vydali znovu.
Preto teda stupala, uz nestupa, a obchody su minimalne...