Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

Hornonitrianske muzeum - Prievidza (Maj - September 2023)

Started by MiKeL, 16. August 2022, 09:39:06

« predchádzajúce - ďalšie »

papluh

no za mňa dodám že okrem vecí v meste môžem dodať
- tu Friends MOC bytovku
- Jurassic Park bránu s veľkým T-Rexom a Ideas kostrami
- zopár čínskych setov
- 4 mozaiku Beatles aj s Ideas Yellow Submarine
- nejaké Creator autá
- prípadne kvety
- Bricklink staré hasičské auto
...
Edit: zabudol som na UCS Falcon a A aj B model Galaxy explorera s pristavacou plochou

Juri

Môžem priniesť MOC Na gazdovskom dvore 2×3baseplate
MOC Hrad black falcon 2x3 baseplate

matej

Moja účasť platí. Odporúčam pre rýchlejšiu odpoveď od ostatných im napísať hromadnú správu. ;)

Jammo

Technic mam aktuálne poskladané napr.
Športové autá - 42083 Bugatti, 42115 Lambo, 42096 Porsche, 8145 Ferrari
Stavebné stroje - 42030 Volvo nakladač, MOC Volvo grader, 42100 Liebherr, 42070 Truck
Práca s drevom - MOC Mercedes, 9397 Truck, 42054 Class

Miesto - koľko zvýši, dá sa to ľahko prispôsobiť potrebám

MiKeL

Zatial vdaka, updatol som sumar.

Este otazka - mate niekto sety z filmov (SW asi uz nie, toho bude dost, ale dalsie ako HP, JP tam je nieco od papluha, GB, BTTF a pod), nieco ikonicke?

jayor

mam HP skoro cely hrad obe edicie co vychadzali, sezamovu ulicu(21324) a office (21336)

kamil

Ja ponukam ako vzdy - co mam doma a pomoc pri instalacii.

Vozidla - Creator expert
Volkswagen T1 Camper Van, 10220
MINI Cooper, 10242
Ferrari F40, 10248
Volkswagen Beetle, 10252
Fiat 500, 10271
Ford Mustang, 10265
Porsche 911 (verzia turbo), 10295
Chevrolet Camaro Z/28 (verzia bez strechy s bielymi pasmi), 10304

Do mesta - Creator expert sety
Modularne budovy
Assembly Square, 10255
Parisian Restaurant, 10243
Detective's Office, 10246
Pet shop, 10218
Bookshop, 10270
Old Fishing Store, 21310

Do mesta - Creator domceky
3ks MOC Creator domy

oficialne sety
biely dom s cervenou strechou (set 4956, verzia 1)
2x biely dom s modrou strechou (set 5891, verzia 1 a 3 - nie poschodovy)
rodinny dom (set 31012, verzia 2)
zrub (set 5766, verzia 1)
plazovy dom zlty (set 4996, verzia 1)
plazovy dom bledo modry (set 7346, verzia 3 - poschodovy)
majak (set 5770, verzia 1) (ten je zatial u misoku)
domcek na strome (set 31010, verzia 1)

Doplnky do mesta
vozidla
2ks MOC motorove clny do City
policajnu a hasicsku lod
stromceky, lampy, kontajnery (pristav/vlaky)

Ak bude treba tak ponukam aj:
Pirates lode
Mimoni (Kevin a Stuart)
Microcity moduly (budova zeleznicnej stanice v Cadci, aparthotel Belveder v Tatranskej Lomnici - zatial je hotovy z 2/3)

A ak by sa robila aj nejaka space diorama, tak mozem prispiet statickym monorailom (sirka 8 studov, dlzka cca 100 studov, kolajnica z brickov 2x4 na lezato, velke podstavce pod kolajnicu).
Je dostavany asi z 2/3. Dostaval by som ho a k tomu mohol poskladat bud nejake nastupiste, alebo nejake drobnosti k tomu.
Moja predstava k takej diorame je, ze by tam mohli byt rozne space raketky a vozidla, kludne zmiesane aj s vecami zo SW.
Nejake raketky by som k tomu dodal aj ja, pripadne nieco dostaval (podla toho ako budem stihat).

MiKeL

Quote from: jayor on 05. Máj 2023, 13:51:53
mam HP skoro cely hrad obe edicie co vychadzali, sezamovu ulicu(21324) a office (21336)

Super a vedel by si nieco z toho (podla konecneho vyberu) doviezt do PD?

jayor

ak je instalacia cez vikend tak aj vsetko, ked tak mi daj rozmery aka plocha bude na hrad a dokazem to nejak doma nachsytat aby to nebolo preplnene ale aby to nejak vyzeralo lebo ja to mam na polici vedla seba

MiKeL

Ano, je to posledny majovy vikend 27.-28.5.

Skor mi ty daj rozmer, aky by cca bolo tereba tomu rezervovat ;) vychadzaj z toho, ze jeden rozmer (hlbka) je 125cm, do sirky si obmedzeny na 750cm ;) ale idealne teda menej, aby sme aj ine pomestili.

jayor

dnes jak dorobim ho dam dole a nejak logicky ulozim a dam ti vediet ale 125 hlbka je extremne vela :D tam bude este priestor pred/za hradom na nieco urcite

MiKeL

Dakujem kamil. Zapisem to do predbezneho zoznamu. Mesto sa asi dohodni s chalanmi od mesta, zvysok sa v blizkej dobe posnazim nejak rozvrhnut.

Quote from: kamil on 05. Máj 2023, 13:55:29
A ak by sa robila aj nejaka space diorama, tak mozem prispiet statickym monorailom (sirka 8 studov, dlzka cca 100 studov, kolajnica z brickov 2x4 na lezato, velke podstavce pod kolajnicu).
Je dostavany asi z 2/3. Dostaval by som ho a k tomu mohol poskladat bud nejake nastupiste, alebo nejake drobnosti k tomu.
Moja predstava k takej diorame je, ze by tam mohli byt rozne space raketky a vozidla, kludne zmiesane aj s vecami zo SW.
Nejake raketky by som k tomu dodal aj ja, pripadne nieco dostaval (podla toho ako budem stihat).

Ak by sa nsiel clovek, ktory by sa toho chopil, zorganizoval to a dal rozmery, ake by boli cca potrebne, mozme pouvazovat.

papluh

Quote from: MiKeL on 05. Máj 2023, 13:41:49
Zatial vdaka, updatol som sumar.

Este otazka - mate niekto sety z filmov (SW asi uz nie, toho bude dost, ale dalsie ako HP, JP tam je nieco od papluha, GB, BTTF a pod), nieco ikonicke?
GB HQ aj s autom som planoval dat do mesta, vacsinou tam je aj minifig delorean z BTTF a je tam aj Scooby Doo niekde

- mam aj velky delorean z BTTF
- este jedneho Mimona, toho co nema kamil postaveneho.
- mam este Ideas WallE aj Brichheadz verziu

Ad space monorail, zo zimnej vystavy som odlozil tu plochu co je na foto - modul 2x3. Teoreticky je aj ta voda so sklenikom (uz bez kolaji) modul 3x2. Narychlo by sa dali spravit cisto terrene moduly na doplnenie, napr pod ten monorail.

jayor

ako bude osefovana bezpecnost setov ? Bude vsetko za sklom alebo neico bude aj na dosah ludom ?

matej

V Prievidzi máme staviteľa ktorý stavia obrovský Harry Potterov hrad bradavice môžem vypýtať kontakt na neho ak by bol záujem pre mňa je to veľmi pekná stavba  :)