GHOSTBUSTERS

Started by Danybůjek, 11. November 2015, 17:31:40

« predchádzajúce - ďalšie »

PC CZ

UCS Ecto 1 za 200€.

https://www.promobricks.de/lego-10274-ghostbusters-ecto-1-kaufen/111054/

Nááádhera ! Já jsem doufal, že ho jednou udělají i ve velkém měřítku :o) Moc hezky trefený Cadillac Ambulance/Hearse v Ghosbusters provedení. (Jen škoda, že na rozdíl od menšího brášky, nemá díly v chromu) a kdyby tam byl byly LEDky aby blikal, tak bych se fakt nezlobil :o)

A teoreticky z něj lze udělat i normální Cadillac (když si k tomu člověk udělá interiér a kufr.

Kruci, kde na to má člověk furt brát (a to ještě nemám Batmobile ani Batwing)

BTW Nemá nové čelní sklo ? Mně se zdá, že je docela pěkně zaoblené (teda ideální i na další starý auta, ale někde to zase vypadá, že není...)

KLF

No, myslim ze Mustang dostal vazneho konkurenta! Latka je zasa vyssie posadena. (y)

PC CZ

Velmi podrobná recenze s mnoha fotkami ! https://www.brothers-brick.com/2020/11/05/lego-ghostbusters-10274-ecto-1-everybody-can-relax-i-found-the-car-review/

Řekl bych, že tohle je zase o level výš nežli Mustang. 

Rezavé fleky jsou naštěstí samolepky, takže se nemusí na model lepit.

Pro mě MUST HAVE model.

papluh

QuoteStále je ale levnější než menší verze, která se na českých stránkách výrobce prodává za 4999 Kč.

asi nejaký expert cez oficiálne stránky :D

Juri

Ecto 1 vyzerá parádne....počkám na jazdenku so 100 000km  >:D

Anupew

Ešte k tomu adekvátne veľké HQ to by bola pecka ;D
Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

Frco

Vyzera to super  (y)
Aj ta mensia verzia bola ale dost vydarena, priznam sa ze nechapem naco vyrobili teraz toto. Ale akoze kupim si to, to otom potom...  ;D len sa tak zamyslam...

KLF

Tak mne dava vacsi zmysel tato velka verzia. Ta mala bola IDEAS a nezapada mierkou k nicomu. Snad az na ten GB HQ, ktory zas prezmenu nezapada mierkou k modularom. A to male GB auto zas nestrcis do tej garaze, bo tam su dake veci... Takze toto mi pride zmysluplnejsie. Viac detailov a zapada mierkou medzi CREATOR EXPERT auta.

PC CZ

Na co asi vyrobili 2x Batmobil v UCS měřítku (3x když počítám i Tumblera) anebo Batwing ? Všechno přece už bylo v herní sérii, ne ?

Prostě je to ikonické filmové auto, z populárního filmu,  a ještě k tomu "křídlatý Cadillac". Velice snadno ho předěláš na sanitu, klasický americký opulentní pohřebák (Hearse - ano jsou i bílé) anebo klidně na osobní verzi, jen si musíš dostavět interiér a kufr. Což u LEGO je nejmenší problém. A stavitelé aut tam mají fung nový volant a hlavně kulaté přední sklo, ideální - nejen - na staré "Ameriky".

Já mám i původní IDEAS ECTO a je to jedno z nejhezčích minifig autíček, co kdy LEGO udělalo. ECTO z roku 2016 (z toho divného feministického filmu) bylo dokonce na rozdíl od klasické IDEAS verze otevírací  - ale tam to byla jiná verze, předělaná právě z pohřebáku.

HQ vyšla až po ECTU, ale řešit zrovna u LEGO jestli se vejde nebo nevejde do garáže kvůli pultíku... HQ jsem chtěl, ale byla tak drahá, že ji nakonec nemám. Tak snad jestli bude někdy re-make, ale vzhledem k cenové politice LEGO by byla o 50% dražší...

Jinak to auto je v měřítku (co jsem četl) odpovídající  1/14... To by byla pořádně velká budova ! (A nesmyslně drahá). 

Ale tak si ji chalani postavte (se sponzoringem od LEGO) na nějakou vaši výstavu ne ? To by byla paráda !

A třeba zrovna já, jsem od chvíle co vydali Ideas ECTO doufal právě v UCS verzi. Takže z modelu mám opravdu radost.

Ovšem ECTO fakt nestojí 4999.-, stojí 5100Kč.

Takže váhám jestli koupit hnedka ECTO (pro mě je to srdcovka) nebo radši koupit o něco málo dražší (i když v nějaké akci se snad dá sehnat levněji) Batmobile ´89. Ty ceny jsou prostě - vysoké no.... Se bojím aby mi Batmobile neutekl :(

Teď jen ještě aby udělali K.I.I.T.a

Frco

KIITA by mohli  (y) toho by som bral hned  :)

martinn

Súhlas s KLF, nie som fanda tejto tématiky, ale presneaspon je to mierkou k nejakej zbierke. A tá budova, absolútne mi to nepasuje k modulárom, škoda že nie je taká aby tam aj to menšie auto vošlo.

drdano

Ja osobne mam presne s touto skupinou setov problem... Na jednej strane mam svoju "oblast zaujmu" (technic, modulars, collectable minifigures...) a nezbieram (z priestorovych a financnych dovodov) nic ine, na druhej strane zbadam takuto "vtakovinu" a hned ju chcem, lebo chcem a lebo som blby.... Set vyzera podla mna bombovo, je mi uplne uprdele, k comu sa to mierkou hodi, proste to poskladane bude na polici vyzerat luxusne aj v niekde v kancelarii a netreba sa za to hanbit... A budem si dlho hovorit ze taketo veci nezbieram a nakoniec si to ja pako kupim, lebo som pako a kupim si co sa mi paci.... Presne tak ako svojho casu GB headquarters - kupil som, poskladal, obdivoval a potom predal....
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

PC CZ

Já tyhle sety beru jako nástupce MODEL TEAMU s filmovou tématikou pro nostalgiky, co mají rádi '80 klasiku.
Jako kluk sem prostě koukal na ghostbusters i batmana a všechny tři filmové modely jsou naprosto nádherné (nebo 4 když počitám i Tumbler). ECTO nemá figy, ale to mi nevadí, mám je z idead setu. Plus samo ty auta jdou i k ostatním velkým modelům aut. (Zapoměl jsem na Astona, asi proto že je megahnusný).

Jak jsem psal, logicky čekám Knight Ridera (i byl v Ideas), někdo predikuje De Lorean (Back to Future)- ten navíc už byl (jako Ideas), dodávku z A-Teamu, auto (VW "ponorka") Teenage Mutant Ninja Turtles a už zmíněný KITT.

Ono zas tolik těch filmových aut není...

HQ Ghostbusters byl jeden z prvních opravdu drahých setů. ( A model reálné budovy v MF měřítku).

A teoreticky mohou udělat i Batboat. ( Tušín že byl v Batmanovi 2 - kde byl Penquin v podání Danny de Vita).

Ale zrovna ECTO je populární, teď bylo několik nových modelů včetně 1/6 za 2000€.

Fakt mám radost, že ho udělali a doufám v Knight Rider.

A co si budem lhát, v porovnání se SW jsou ta filmová vozidla naceněná ještě rozumně.

Neymar

Quote from: martinn on 09. November 2020, 19:29:47
Súhlas s KLF, nie som fanda tejto tématiky, ale presneaspon je to mierkou k nejakej zbierke. A tá budova, absolútne mi to nepasuje k modulárom, škoda že nie je taká aby tam aj to menšie auto vošlo.
Budova GB nepasuje k modulárom, lebo je vačšia, alebo je v inej mierke? Práve rozmýšlam, že ju postavím, moje modulárne domy sú o niečo vačšie, ako oficiálne....počtom dielikov asi dvojnásobne.