Collectable Minifigures

Started by Anatyt, 13. Júl 2012, 16:38:08

« predchádzajúce - ďalšie »

drdano

Ja som presvedcceny, ze v TLG to chapu velmi dobre a cele je to zamer... Oni vyrobili tovar, predali ho DRAHO doslova za par hodin, namastili si huby a teraz nech si zberatelia a seriozni AFOL-i ci fandovia nemeckeho futbalu (aj ja im fandim) svoj problem riesia ako vedia, v TLG to nikoho nezaujima...
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

mesje

Tak to by boli blbsi ako sa zdajú - lebo ak by vyrobili viac, viac zarobia, takto zarobia vacsinu priekupníc a ako bonus majú nastvanych zákazníkov.
Pritom sa mohli poucit, ze afolska komunita prudko rastie a Cmf je silne zberatelska záležitosť, že ľudia kúpia prakticky čokoľvek co sa hodí do série, aj keby vydali totálnu blbost . To sa mi stale potvrdzuje, viď minule space slug z SW ako špeciálny bonus pre par zakaznikov - totálna sprostost s pár kockami, ktoru vymysli starhawk za 5 minut aj s 3 promile v krvi, a ide to za 170 eur...

papluh

Tak spracovaná 4 dávka po 16 - jedna z online obchodu (tj čistá náhoda) a 3 z nich z LEGO Store (dve zo stojana a jedna z novej krabice). Jedine pri pri 3. som bol nervózny lebo v prvých dvoch som si myslel že nemám žiadneho trénera, tak som si nahmatal 2och. Teda aspoň som si to myslel, ale je možné si loptu pomýliť s hlavou a nie som jediný keďže ...
jeden sáčok, práve ten z online store, po rozbalení obsahoval 2 lopty a 23ka Kruse bol bez hlavy !!  Ja viem, že sa o čutalistoch hovorí, že majú miesto hlavy balón  :blank:, ale ...

No a štatistika:
z 4 x 16 = 64 mám
- 1. sériu komplet 16,
- 2. sériu 15,
- 3. sériu 12,
- 4. sériu 9

Navyše ak tie rozdelenia podľa internetu sú pravdivé , tak moje rozdelenie tomu vôbez nezodpovedá.
Rare (3 per box) - Joachim Löw (Coach), Manuel Neuer (No.1), Benedikt Höwedes (No.4), Mats Hummels (No.5), Jérôme Boateng (No.17), Christoph Kramer (No.20), Max Kruse (No.23),
Uncommon (4 per box) - Shkodran Mustafi (No.2), Bastian Schweinsteiger (No.7), Mesut Özil (No.8), Thomas Müller (No.13), Mario Götze (No.19), Marco Reus (No.21)
Common (5 per box) - Sami Khedira (No.6), André Schürrle (No.9), Toni Kroos (No.18)

mesje

Keby ti debili umoznili aspoň kúpu celého boxu, tak máš pri takomto počte istotu 3 sérii zo 60 ks, teraz máš 1 sériu zo 64 ks.
že ti to statisticky skáče je bohužiaľ realita nahodnosti, mne skákali pri cca 6 náhodných nákupoch rozdiely aj 8 ks viac v ramci tej istej kategórie vzacnosti. A meniť to moc neni s kým, pri tej ubohej dostupnosti. Preto hovorím že je to riadny podraz od Tlg.

killco

Ešte stále je tu možnosť kúpiť na ebayi celý neotvorený box, samozrejme patrične predražený.

drdano

Tak za 110 eur som nasiel aj ucelenu seriu - samozrejme - otvorene balicky... Cela krabica na ebay zacina na hranici 300 eciek - v preklade za 300 eur 3 cele serie + 12 nepotrebnych figov ako bonus...
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

killco

A to sú niektoré tie krabice otvorené, takže s 3 sériami komplet ani nemôžeš počítať.

papluh

Na Brickpickeri niekto tvrdil, že mu došla vybrakovaná krabica. Bola zospodu otvorená a prelepená.

Artemis

Tak ak stoji 16 figov teraz 100 eur tak to sa mi nezda az tak vela. To je 6 eur/jeden.

Som myslel, ze sa to bude pohybovat niekde inde.

juraj

To je asi dobra cena. Ja som si chcel dokupit len obycajnych bez brankara a trenera. Ceny sa pohybovali okolo 5-7e/ks.

papluh

Inak len také upozornenie. Tie mašle u Disney CMF toho asi moc nevydžia. Stačil pád z poličky cca 40-50cm na skrinku, bežné drevo, a ulomila sa...

mesje

Quote from: papluh on 30. Jún 2016, 00:17:27
Inak len také upozornenie. Tie mašle u Disney CMF toho asi moc nevydžia. Stačil pád z poličky cca 40-50cm na skrinku, bežné drevo, a ulomila sa...

Potvrdzujem - dcere to nevydrzalo ani den...

papluh

mesje

Quote from: papluh on 21. Júl 2016, 11:31:54
Recenzia CMF 16  (zatiaľ nie v kvalite od Whitefang-a, ktovie čo je sním)

http://www.brothers-brick.com/2016/07/20/lego-collectible-minifigs-series-16-review/

paradna je kralovna, mariachi, zide sa aj cert, forrest rogue, banana, pinguin, arab, dalsie figy su super na doplnky - ruksak, pingvin, pes. Cert sa da dobre skombinovat s inymi prvkami do realneho certa (napr nohy z pana z nejakej starsej serie). Velmi dobra tendencia vyuzivat CMF na nove dieliky / zvierata.

SkiFi

mna oslovil asi len ten forest rogue a niektore figy su uplne odflaknut a zbytocne .. osobne mi to pride ako najslabsia seria.

Co sa tyka futbalistov mal som stastie ked som bol v rakusku zrovna ich mali tak som nabral za mensiu kopku :) stastie mi prialo 2, brankari, trener atd .. ;) niektorych mam aj 3x celu seriu nemam kupoval osm to uplne a vylucne za ucelom predaja lebo futbal mi nic nehovori ;)
------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space