Architecture

Started by dnc, 18. Január 2012, 12:32:06

« predchádzajúce - ďalšie »

dnc

dnc

Zacnem rovno otazkou:

- Neviete preco z Lego Architecture stranky zmizol 21001 John Hancock Center ?
http://images.wikia.com/lego/images/7/70/LEGO_Architecture_JHC-800x600.jpg

ostali 21000 Willis/Sears Tower,
21002 Empire State Building a ostatne,
len som prekvapeny, ze tam uz nebol
(aj ked som sa vcera stal jeho stastnym majitelom:)

trosku ma sklamala 21012 Sydney Opera House ako novinka,
ale mrakodrapy ktorych som majitelom su uzasne!
dufam, ze pride aj Chrysler building..

MiKeL

hehe, a teraz by si mohol mesjeovi vysvetlit, co je na tychto setoch uzasne ;)

dnc

dobra otazka  :)
u mna osobne to bude asi tym, ze mam rad mrakodrapy a podobne budovy
a minimalisticky design..

modely tychto troch skyscraprov by som mal skor ci neskor  doma tak ci tak,
mam uz pripravene papierove verzie - JH Center napr. tu:
http://www.skyscrapermodels.us/models/Hancock_Center_CHI.html
no a LEGO verzia tychto "domcekov" ma styl!
ta 21001-ka je extremne raritna a pozeram sa na nu prave na stole - krasny kusok :)

dnc

este jedno vysvetlenie co je na nich uzasne..
si predstav, ze mas rad rychle auticka a modelarstvo
a jedneho dna zrazu tvoja oblubena modelarska firma vyda:
sice v riedkej mierke (aspon to nestoji vela) velmi limitovanu ediciu dostupnu iba v US:
-Ferrari F40
-Lamborghini Countach
-Maserati GT

nechcel by si??   : )

KLF

Mna tam zaujali tie 2 Architecture sety. Tie som zatial nikde nevidel. Aj ked ten Big Ben som cakal lepsi. ;( Ten vrch veze s hodinami a strechou je odflaknuty. ;(

[attach=1][attach=2]

KLF

drdano

Normalne zacinam uvazovat, ze si celu seriu postupne zozbieram... Ani nie preto, ze by sa mi vsetky tak strasne pacili, ale skor preto, ze z toho vznika celkom slusna ucelena kolekcia miniatur celosvetovo znamych architektonickych diel... Len by ma zaujimalo, kolko by ma to cele dokopy stalo.... KLF - vies to teraz poratat, na kolko by cca cela kolekcia k dnesnemu dnu vysla (bez Big-Ben-u samozrejme)?
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

KLF

Quote from: drdano on 18. Apríl 2012, 20:26:47
KLF - vies to teraz poratat, na kolko by cca cela kolekcia k dnesnemu dnu vysla (bez Big-Ben-u samozrejme)?

Par stovak Eur. Je tam aj jeden set, co sam o sebe stoji okolo 200.-

P4tr1cius

Mám pocit, že práve tento druh (ako jediný) LEGA - ARCHITECTURE je ideálny mať ho ako MISB. Ale nie kvôli budúcemu predaju, ale preto , lebo oveľa lepšie vyzerá zabalený v krabici ako postavený.

KLF

No ved tie krabicky sa po otvoreni nijak neznehonotia. To nie su z toho materialu, co ostatne LEGO krabice, ale z kvalitnejsieho. Cize model si mozes postavit, brozurku precitat a model vystavit (aj krabicku).

MiKeL

No drazie to :) Ja mam Space Needle zo Seatlu (zakupene priamo v tej vezi). Mam to dva krat, kupene v rozmdedzi asi 1.5 roka a cena isla hore o dolar za ten cas a to bolo pred par rokmi.

mesje

Ja by som skor uvital, keby taketo stavby vydavali vo vacsom vydani, na sposob tower bridge a taj mahal... tieto minisety nemozu objektivne vystihnut krasu danej stavby... tento big ben sa este ako tak da, ale casto vydaju uplne grci na mile vzdialene originalu - napr. burj khalifa, co je nazivo parada, ale architecture set vyzera jak duplo veza... radsej nech toho vydaju menej, ale poriadne vymakane...

KLF

Ten Budj Khalifa je fakt tragicky. Ale tuto seriu musis chapat inak. Cele to ma skor edjukativny charakter, kde sa mas co-to o danej stavbe dozvediet. A samotny model sluzi len ako akasi ilustracia - maly 3D model danej architektonickej pamiatky.

mesje

Quote from: KLF on 19. Apríl 2012, 13:30:44
Ten Budj Khalifa je fakt tragicky. Ale tuto seriu musis chapat inak. Cele to ma skor edjukativny charakter, kde sa mas co-to o danej stavbe dozvediet. A samotny model sluzi len ako akasi ilustracia - maly 3D model danej architektonickej pamiatky.

OK. Len je škoda, že kvôli tejto série trochu zanedbávajú Exclusives sériu... plus už asi nikdy nevyjde ako exclusives stavba, ktora vysla v architectures - skoda je najma opery v sydney aj tej burj khalifa...