Promo sety

Started by Anatyt, 03. Apríl 2012, 01:29:45

« predchádzajúce - ďalšie »

mesje

Quote from: KLF on 09. Júl 2015, 10:16:25
TLG, Minifigs.me a Team SKY pripravili jedinecny promo set k tohtorocnej Tour de France. Set pozostava z jazdcov timu SKY, sprievodneho automobilu Bentley a timoveho autobosu. Je vyrobeny len jediny kus na zakazku timu SKY a dostane ho vyherca sutaze s timom SKY. Ach... bral by som! ;)

[attach=1]

to si neviem predstaviť, akú to môže mať trhovú cenu...jediný set. a mozno to výhra nejaký trotl čo to da na hranie deckam.
ale nechapem logike vyrobiť jeden set - z toho ani marketing veľmi nevytazi, naklady su zbytočne velke, atd. keby toho vyrobili aspon 1000 ks, už len keby to rozdávali clenom teamu, sponzorom, do viac súťaži, prípadne ku každej x-tej vstupenke...
a čo nevyrobia tinkoff-saxo, vsak v tom su tusim aj nejakí dani..

KLF

TLG s tym ma len tolko, ze spokytlo material. ;) Potlac robi Minifigs.me a HLAVNE (!) SKY si zaplatili jeden set a TLG moze byt uplne u prdele, kolko si objednaju. ;) Ved si objednal Ty co chces, ZAPLAT a TLG aj Tebe spravi solo kus. >:D

MiKeL

Kedysi sa to dalo cez LDD, ale pozeram, ze v 2012 to zrusili ;)

martinn

Pekné promo sety po dlhej dobe. Ten autobus bude mať takú hodnotu, že bude nepredajný :-) ak samozrejme neskončí v nejakej detskej izbe v kope lega a o niekoľko rokov si ho ktosi kúpi cez e-bay v 10kg balíku zmesi lego kociek :-)

KLF

Po ROKOCH tu mame novy (ale dlhsie avizovany) promo trajekt !!! Ide asi o najmensi trajekt, nakolko je len 4-wide siroky, ale zato pekny! ;)

martinn

Quote from: KLF on 05. Január 2016, 14:44:35
Po ROKOCH tu mame novy (ale dlhsie avizovany) promo trajekt !!! Ide asi o najmensi trajekt, nakolko je len 4-wide siroky, ale zato pekny! ;)

Nič v zlom, ale posledné roky, tie promosety nič moc... kedysi to boli iné šupy - velux, weetabix, Shell, macdonald, kamióny maersk a clorline, canada post, OSN,  veterná turbína s domom a autom, sety pre aerolínky - lietadlá a pozemný support.... skrátka veci, čo sa dali zakomponovať do mesta a deti sa s tým aj mohli phrať, dospelí to mohli zbierať, toto je len také pre zberateľa a pre diaťa na jedno zloženie a 5 minút hrania

KLF

V promo setoch mam dovolim si povedat celkom slusny prehlad a mozem Ta uistit Mato, ze aj v minulosti sa robili promo sety z 5 brickov (napr. Mc Donalds) a rovnako dnes sa robia aj vacsie promo sety (napr. 4002015, ktory si mohol vidiet len tak polozeny v skrinke v Nyiregyhazi). ;) A trajekty neboli nikdy nejak extra urcene na hranie sa.

martinn

áno, jasne to viem, že sa robili aj takéto drobotiny, ale stále sa robilo aj veľa pekných setov

Buďo

Quote from: KLF on 05. Január 2016, 14:44:35

Tvrdil bys to i keby to bolo bez nálepiek? Tie male modely sú fajn ,ale keď je to zväčša polepené nálepkami už to nieje ono.Toto si zaslúži jednoznačne potlač ! A potom to môžu nazývať promo .

KLF

Samolepky su zial uchylka TLG a to najhorsie, co na TLG vidime. TLG tym ale len reagovalo na dopyt AFOLov zpred 15 rokov. Vtedy sa AFOLovia dozadovali NEPOTLACENYCH dielov, aby sa dali vsestranne pouzit a doplnat sety samolepkami. Znie to dnes neuveritlene, ale je to tak. A ci by som tvrdil, ze je pekny keby bol bez samolepiek? No keby bol bez samolepiek, logicky by bol potlaceny, cize tvrdil. Aj v minulosti sa promo sety doplnali samolepkami, nevidim na tom nic neobvykle. A samozrejme nemas pravdu ani v tom, ze so samolepkami ten set nemozu nazyvat promo setom. Promo set nerobi zo setu to ci ma samolepky, alebo nie.

papluh

Neviem či teraz hovoríš o promo setoch, alebo všeobecne, ale nezdá sa mi, že by zrovna AFOLi mali prsty v absencii printov a príchode nálepok.
Môj tip je, že to súvisí s výmenou technológií, tie aktuálne sú mašiny čo dokážu robiť tisícky dielov za hodinu s tuším 6-8 farbami na každej strane. Akurát vyčistiť, prenastaviť a zabehnúť takú mašinu trvá hodiny ak si dobre pamätám. A veľa ich tam nebolo. Ono aj preto rôzne CMF sa riešia v Číne kde to je lacnejšie.
Kedysi tlač bola oveľa viac manuálna (ako v tej Číne) a jednoduchšia. A navyše celkový trh bol menší tak promosety nemali takú konkurenciu v plánovanej veľkovýrobe (viď efektivita výroby pred úpadkom).

Jo a trajekty zo 70tych až 90tych rokov okrem pár typov kociek s jednoliatymi radmi okien mali tiež kopec nálepiek
http://alpha.bricklink.com/pages/clone/catalogitem.page?P=1955stk01&idColor=0#T=C&C=0
http://alpha.bricklink.com/pages/clone/catalogitem.page?P=1554stk01&idColor=0#T=C&C=0
http://alpha.bricklink.com/pages/clone/catalogitem.page?P=1580.2stk01#T=C&C=0

KLF

Teraz neviem komu si odpisoval, ci mne alebo Budovi. Lebo to, ze promo sety MALI smaolepky som prave tvrdil ja Budovi. ;) AFOLovia sa dozadovali NEPOTLACENYCH dielov a TLG to vypoculo. Ak by tomu tak nebolo, tak by si mal dnes na novej lodke potlacene okienka. ;) A v dalsich X setoch (nielen promo) podobne. Dalsia vec - pre TLG je vyhodnejsiee k promo setom (ktorych je malo) dat spravit arsik samolepiek, ako dat potlacit konkretne diely.

papluh

aj aj, jaksi tu vyslovene nevidím to tvoje tvrdenie o nálepkách >:D malo to byť hlavne všeobecne k "starým časom"

a nechce sa mi veriť, že sa nejaký AFOL dožadoval nepotlačených základných bielych brickov  ;)

Buďo

Quote from: papluh on 05. Január 2016, 21:07:35
aj aj, jaksi tu vyslovene nevidím to tvoje tvrdenie o nálepkách >:D malo to byť hlavne všeobecne k "starým časom"

a nechce sa mi veriť, že sa nejaký AFOL dožadoval nepotlačených základných bielych brickov  ;)

Vždy budu dva tábory ,jedny sú za nálepky a druhí  proti. Na takých malých modeloch je tých nálepok až moc na môj vkus.

KLF

Quote from: KLF on 05. Január 2016, 17:30:45
Aj v minulosti sa promo sety doplnali samolepkami, nevidim na tom nic neobvykle.

Tu hore to mas. Z 15 vydanych promo trajektov mam 8, tak asize viem, ci su tam samolepky, alebo nie. :)

Tak neviem, kde si bol Ty pred 15. rokmi, ale ja uz som sa pohyboval na kadejakych LEGO forach na nete. A vtedy AFOLovia chceli aby sa nepotlacali diely, aby sa dali vsestranne pouzit a aby sa to riesilo radsej samolepkami. Bola to vseobecna diskusia, nie o promo setoch,  alebo bielych brickoch. Ale uz sa tocime dokola - co som chcel povedat som povedal.