Dedinský dom

Started by Betka, 27. Marec 2015, 16:44:47

« predchádzajúce - ďalšie »

Betka

Ahojte!
Po dlhšom čase som opäť postavila domček  :) snažila som sa, aby vyzeral ako typický starý slovenský dedinský dom. Vo vnútri je kuchyňa, špajza a spálňa. Vedla obytnej časti domu sú stajne. Opodial je senník a šopa na drevo. A pri dome je tiež latrína  :D

matt251

(y) Chutne, uvidime to aj nazivo?

mala pripomienka... na dverach latriny vymen technic brick za brick dvomi dierami  ;) Dve nuly su symbol hajzla  ;)

CSPX

Quote from: matt251 on 27. Marec 2015, 17:24:28
mala pripomienka... na dverach latriny vymen technic brick za brick dvomi dierami  ;) Dve nuly su symbol hajzla  ;)

A keďže v Reddish Brown neexistuje tak postačí aj v Dark Red ako náhrada, najlepšie v stave NEW  ;D

http://www.bricklink.com/catalogPG.asp?P=32000&colorID=59

KLF

Je to pekne, no ma to jedinu chybu - tie strechy su cele zle. Toto je ako bungalov; slovenske stare domy maju vyssie stity, cize aj vyssie strechy. Ak to opravis, bude to bomba a moze to ist na vystavu! (y)
Okienko na hajzliiku vobec nemen - vzdy je iba s jednym otvorom!

Betka

Tá strecha na senníku je podla mňa ok, strecha na dome by asi bola lepšia keby bola ostrejšia ale nechce sa mi to prerábat. Na výstavu to nebudem dávat.

Jago

jednoduché a krásne ...  (y)

MiKeL

Dielo pekne, ale vobec mi to nepripomina typicky slovensky dom. Skor daky australsky ranc ;)

janicko

Sice to nie su Čičmany ale sa mi paci  (y)
bye

Buďo

Quote from: matt251 on 27. Marec 2015, 17:24:28

Si to nepochopil ta diera je to typické srdiečko čo na latrínach býva  :D

Mne na tomto diele chýba kľuka na studni.To čo je typické ,je práve atypické a naopak. Baráčik  vyhoral a zariadený je moderným nábytkom z ikey a strecha je plechová / plastová  ;)

Ale, to pdstratné je a ,že sa stavia!  (y) :D

liondee

Keby namiesto kecov ľudia viac stavali bolo by lepšie. :)

drdano

Quote from: KLF on 27. Marec 2015, 17:44:01
Je to pekne, no ma to jedinu chybu - tie strechy su cele zle. Toto je ako bungalov; slovenske stare domy maju vyssie stity, cize aj vyssie strechy.

No trosku ta Rene poopravim - zavisi to dost od lokality a podnebia... architektura - aj ta drevena na dedinach - sa chotar od chotara meni, a su oblasti, kde na statkoch boli uprednostnovane skor rozlahlejsie stavby s menej strmymi strechami - tyka sa to hlavne juznejsich bohatsich oblasti Slovenska, kde bolo menej snehu, ale typicke boli taketo stavby na juznej Morave. Ale u mojej babky v Turzovke sme mali donedavna podobnu hospodarsku chajdu...
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

KLF

Ta hospodarska budova este OK, ale na tomto type domov taketo strechy na Slovensku v minulosti nebyvali. Su typicke pre juznu Europu.

drdano

Quote from: KLF on 30. Marec 2015, 10:43:13
Ta hospodarska budova este OK, ale na tomto type domov taketo strechy na Slovensku v minulosti nebyvali. Su typicke pre juznu Europu.

To s tebou suhlasim, ten dom je kvapku "extreme flat"....
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

legoholik

MOC pekny MOC  O0  (y)....akurat ma trapi, ci obsah suchej latriny neznecisti  vodu v pomerne blizko umiestnenej studni..priesaky z mastale tiez by nepomohli pitnosti vody....bolo by dobre spravit mikrobiologicky, ako aj chemicky rozbor vody  O0

a ci je to domcek slovensky , nemecky, ci akykolvek to je jedno  :))

SkiFi

vypada to skoro ako hracky z dreva :) take ine ;)
------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space