Main Menu

Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

It's Blender time

Started by MiKeL, 14. Október 2012, 20:49:38

« predchádzajúce - ďalšie »

MiKeL

Tak som konvertoval na konkurecnu vieru a z Povrayu presiel na Blender. Rychlejsie sa vyvijajuci najstroj, ktory navyse umoznuje plnohodnotne narabanie so scenou - kamery, svetla, animacie, co s povrayom nebolo mozne a boli potrebne dalsie casto nedokonale nastroje.

Prikladam kvazi prvu, zatial chabu ukazku. Este bude treba popracovat, napr. priesvitne diely :)

Pre zaujimavost (a porovnanie) - cas renderovania full hd 1920x1080 na MacBook Pro Retina (8GB RAM, 2.3GHz core i7, nvidia GT650M, OSX 10.8 ) to bolo nieco cez 20 minut, na hp notebooku (4GB ram, 2.53GHz core 2 duo, win 7 64bit) je akurat renderovanie tesne za polovicou v case 1h 18m, takze vysledny cas odhadujem na asi 2h 20m. (cize o 2h dlhsie :) )

EDIT: presny odhad :) finalny cas 2:20:24.96

KLF

Si mal dat biele pozadie, takto to moc splyva. Ale inak kvalitka!

MiKeL

jj, tiez ma to napadlo az ked som to sem dal :)

ved budem s tym pokracovat. toto bolo tak narychlo trochu. teraz chcem tie transparetne veci poriesit. Sice tam je priesvitny material, ale zjavne je zly :)

MiKeL

Taka rychlofka

votrelec

Paci sa mi to, len este treba upravit aby pneumatiky nevyzerali ako zo skla a este chyba transparency na prednom skle.

MiKeL

kolesa su cele zle. je to neoficialny diel a importlo mi ho totalne zle. plus zatial import nezvlada ine materialy ako plast :) co sa predneho skla tyka, ono je priesvitne, ale zjavne slabo. Farby su momentalne brane z LDConfig.ldr, takze ako to chlapci z ldrawu ukuchtili, tak to je. Cierna je tiez dost podivna.

musim si uz najst cas (a hlavne chut) dalej zdokonalovat import script.