Čistenie LEGA

Started by SkiFi, 02. December 2014, 22:36:48

« predchádzajúce - ďalšie »

SkiFi

Zdravim všetkých rád by som pridal ako čistím biele dieľky:

metóda zaručne osvedčená je SAVO. Overená metóda.

Do nádobky nalejem SAVO nahádžem zažltnuté dielky a torzá a nechám tam zopár dní.
U potlače treba pozor lebo po jednom dni ešte v pohode ale ak je to tam viac dní začne to vybledat. Metalická potlač je savom zničená zaručene a okamžite.
Výsledok použitím SAVA je neuveriteľný! Aj totálne zažltnuté dieľky sú ako nové.

C-6005 POZOR !!!

Ak by ste sa náhodou z kaýchkoľvek príčin rozhodli zmazať originál potlač z lego kostiek tak je na to dobré riedidlo S-6005 ale POZOR!!!
C-6005 len jemne na kusok latky a zoderieme potlač. Namočenie do tohto riedidla premení akúkoľvek LEGO kostičku, torzo, hlavu .. na kus plastelíny a rozloží na kašičku ... takže ak namočiť tak len na pár sekúnd a umyť :) inak to môžete hodiť do koša.
------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space

killco

Tuším, že nejak po roku sa ti začnú takto vyčistené kocky rozpadať. Alebo to bolo použitím peroxidu vodíka? Teraz som si nie istý, ešte to čeknem.

Jago

ja používam tiež SAVO a výsledky sú neskutočné - 15 rokov zažltnuté dielky sú krásne biele

janicko

A to cistite kde? Skusal som savo, diely sa kupali mesiac a stale bez zmeny. Mal som to v pivnici kde je tma.
bye

frantoka

Ja som dal dieliky do plastovej nádoby zalial savom perex nechal na balkóne jeden deň a výsledok super, dokonca som mal panely s potlačou anie tej sa nič nesatalo. za mňa môžem len odporučiť.

SkiFi

ja som zavrel dielky do nadoby so zakladnyn savom a nechal asi 4 dni podla stupna zltosti a mal osm to polozne vedla pc cize som to stale sledoval :) po 4 dnoch uz ale potlacene dielky zacali stracat farbu.

matej

Quote from: frantoka on 03. December 2014, 09:00:09
Ja som dal dieliky do plastovej nádoby zalial savom perex nechal na balkóne jeden deň a výsledok super, dokonca som mal panely s potlačou anie tej sa nič nesatalo. za mňa môžem len odporučiť.
Tak to skusim lebo mam vela dielikov zazlutnute a aj spotlacou mam jej sa nic nestalo a o peknelo to?
Janicko niektore dieliky uz neopravis ;) niektore uz maju roky za sebou(mozno mas okusane dieliky)

SkiFi

dieliky s potlacou by som tam nedaval a ak ano len na max 1 -2 dni.

legokosice

Ja som osobne skusal odlakovac na nechty a pri malych bielych dielikoch celkom dobre zabera. Problem je s velkymi dielikmi, kedy odlakovac zanechava cmuhy (ako keby rozozieral aj vrchnu cast plastu). Chcem sa Vas vsak spytat ako a cim cistite zazltnute sive kocky tiez savom? Mam ich teraz pri triedeni vela... Odlakovac sivu uplne prefarbi a kocka je uz nanic...

Este dve veci :
1. Z detstva mam velke mnozstvo stenovych dielikov z hradov a pevnosti, ktore su jemne poskrabane. Skusil to tu uz niekto riesit (prelestenie a pod.) alebo je to uz pase?

2. Stenove dieliky som v detstve popisal fixou aj cez potlac... Cim to odstranim, aby som nezmazal poslac - jedna sa o sive stenove dieliky z hradov...

matt251

Ak su bezne dieliky, tak radsej nakup nove. Cas straveni cistenim/lestenim za to nestoji...
Hradove panely su troska drahsia zalezitost. Fixka by 100% sla dole riedidlom ...staci vlhka handricka a rychlo oplachnut. Riedidlo lepa Lego! tak ziadne kupanie.
Mne sa osvedcil technicky benzin alebo lieh. Ide to tiez ale pomalsie.

SkiFi

Quote from: legokosice on 14. Február 2015, 16:03:31
Ja som osobne skusal odlakovac na nechty a pri malych bielych dielikoch celkom dobre zabera. Problem je s velkymi dielikmi, kedy odlakovac zanechava cmuhy (ako keby rozozieral aj vrchnu cast plastu). Chcem sa Vas vsak spytat ako a cim cistite zazltnute sive kocky tiez savom? Mam ich teraz pri triedeni vela... Odlakovac sivu uplne prefarbi a kocka je uz nanic...

Este dve veci :
1. Z detstva mam velke mnozstvo stenovych dielikov z hradov a pevnosti, ktore su jemne poskrabane. Skusil to tu uz niekto riesit (prelestenie a pod.) alebo je to uz pase?

2. Stenove dieliky som v detstve popisal fixou aj cez potlac... Cim to odstranim, aby som nezmazal poslac - jedna sa o sive stenove dieliky z hradov...

na odstranenie fixky skus obycajny lieh ale jemne a rychlo - pocitma ze fixka sa rozpusti skorej nez tlac ale rozpusti sa aj ta ked to bdues moc srchat. Odlakovac vobec nepouzivaj to je prilis silne - na light gray funguje tiez savo tak vyskusaj.

- skrabanca som neskusal ale nieco som o tom cital ale uz si to nepamatam presne bol tam spomenuty nejaky lak co vyplna strbinky ale aky lak to netusim ..