Main Menu

Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

KLFove CAD vytvory

Started by KLF, 30. Január 2012, 12:00:25

« predchádzajúce - ďalšie »

KLF

Tak tu budem postupne prezentovat svoje veci, ktore mam uz navrhnute v CADe, ale zatial nezrealizovane. Zacneme teda lokomotivami rady 210-014, 742-101, 754-046, 754-062 a 350-002 - znama ako Krysa, najrychlejsia lokomotiva nasich drah. Vsetky rendery pochadzaju z roku 2005. Krysa dnes uz vyzera inak - a je v stadiu realizacie. No a ako bonus je tam TGV, ktory dnes uz ale tiez vyzera inak, ale k tomu sa mozno dostaneme neskor. Zaroven su to jedine rendery robene este v casoch, ked som si na tom daval zalezat a renderoval som v POV-Ray. ;) Dnes na to nemam dost vykonnu masinu a ani nervy, takze dalsie rendery budu uz iba priamo z CADu. ;)

P4tr1cius

Napriek tomu, že nie som fanúšik TRAINS, vyzerajú veľmi realisticky a zaujímavo. Nemal si chuť ich postaviť? Alebo to ešte príde? A boli by funkčné?

KLF

Vsetky su projektovane tak, aby boli funkcne. Ale vacsinou pocas stavby clovek vzdy urobi nejake zmeny. Chut postavit som ich mal, ale trebalo by nakupit vela dielov. ;) Teraz staviam tu Krysu. Tiez presla za tych 7 rokov zmenami. ;)

MiKeL

hezkyy, este tak z toho spravit nejaku realnu slovensku krajinnu vysec (na ktoru by si clovek musel asi zobrat hypo) ;)

KLF

Dnes predstavujem dva vozne z nasich drah. Navrhovane boli tiez pred rokmi a finalna verzia vyzera inak. Na realizacii osobneho vozna pracujem - je pred dokoncenim. ;)

swiss villa

Buďo

Nááádhera  :o  (y) (y) (y). Toto je to čomu sa venujem (mimo iného)a niektoré sučiastky nám už doma  :D .Ale je to na dlhé lakte :).

Buďo

Quote from: MiKeL on 30. Január 2012, 15:46:51
hezkyy, este tak z toho spravit nejaku realnu slovensku krajinnu vysec (na ktoru by si clovek musel asi zobrat hypo) ;)

Na rozbité slovenské cesty a nedostavané dialnice ,by sa dal zohnat nejaký grant z EU  ;D.

KLF

Tak dnes jeden obrazok Tatry 815 UDS. Nie je tam este detailne doriesene ukotvenie piestu, ale to sa bude riesit az pri realizacii.

[attach=1]

Buďo

Vyzerá to fantasticky ! (y)  (y)

KLF

Dik Budo. Popravde po tej Tvojej lokomotive som tu uz nejak stratil motivaciu davat svoje CAD vytvory, bo vsetky mi prisli trapne. ;) Ale fakt. Tak este Tato ista Tatra z inych uhlov a v terene. ;)

[attach=1][attach=2]

KLF

Tak dnes ukazka Manderlaku v Bratislave. Ono sa to nezda, ale priprava nebola taka jednoducha. Chcel som zachovat proporcie a samozrejme aj detaily odzadu budovy, na co som si ju musel nafotit z roznych uliciek. ;) Zaujimavostou je to, ze ide o stav z pred prestavby prizemia, a este ked pri nom stal ruzovy domcek. Ten tam stal este v 90. rokoch. Bol v nom sportovy obchod a zberna Sazky-Sportky. ;)

KLF

Kedze je 100. vyrocie potopenia Titanicu, prikladam svoj vytvor, ktory som robil myslim k 90. vyrociu este. Jeho rozmery v reale by boli:

dlzka: 83 cm
sirka: 8 cm
vyska: 20 cm
pocet dielov: 841 (vratane dvoch vlajok, ktore nie su zobrazene)

[attachimg=1]

Buďo

Dobrééé, takúto mierku som ešte nevidel (y)

KLF

Snazil som sa to robit v mierke, v ktorej su LEGO trajekty. A zaroven aj v este ako-tak realizovatelnej mierke. ;)