1) Interaktivne modely, pohyb.Ano to je vzdy zaujimave ale aj narocne na vyhotovenie. Na Lipne je mnoho pohyblivych prvkov a su cool. Ale:
a) Udrzba a opotrebenie. Kto da svoje PF a motory opoptrebovavat sa na vystavy ? Ja svoj jedniny 9v motor urcite nebudem vystavovat. Takze leda ze by sa kupili spolocne co by sa davali hunovat na vystavy alebo by sa nejak zamontovali modelarske. Samozrejme zvysi to naklady na vystavu - ak chcu mat nieco pohyblive, nech si priplatia za motory a ich opotrebenie.
b) Skuseny stavitelia technic a inich PF. Ja som zatial len skusal zakomponovat PF v podobe diod. Ale inak nemam ziadne skusenosti s PF. Mame tu takich ludi ?
C) Ovladanie. Ako to chces ovladat ? Lego prvky su drahe a mozu sa znicit. Na Lipne to maju nonlego spinacmi co je fajn, su odolnejsie a netrapi ta ked sa znicia. Problem je prepojenie nonlego ovladania s legom. Mame ludi co to vedia spravit ?
2) Viac MOCovPravda ze viac MOC stavieb nase vystavy potrebuju ako sol. Ale sme pomerne mlady a maly LUG takze sa tych profi stavitelov, respektive ludi co vedia postavit nieco co je hodno vystavit a nevypada to ako sckolacikove hranie sa s legom tu zatial tak moc nemame.
Zalezi aj aku skladbu stavitelov mame ? Studenti, ludia s rodinamy, mlady pracujuci bez rodin ? Od toho sa odvija kolko casu na stavanie ty ktori stavat vedia maju.
"...Nemame cas? ... Ani jednu z tychto vyhovoriek neuznavam! ..." Rene, ak my budes chodit varovat mimina kazdy vykend tak na 4h/den tak sa moj cas na stavanie zlepsi

U mna osobne je to momentalne s casom na lego biedne. Lego nie je moj jediny konicek, to by som rad zdoraznil. Okrem lega sa venujem aj inim aktivitam spojenim so Star Wars co je moj hlavny konicek a prelina sa do vsetkych ostatnych. Momentalne sa este venujem mmo rpg SW The Old Republic a obcas zahram v BA X-Wing miniature game, potom samozrejme Lego. Tot moje sucasne konicky na ktore si snaim vyhradit nejaky cas. Deti mi ho vsak momenta;ne zaberaju najviac a ten volni cas co mam zacina byt zvycajne po 21:00 co nie je uz idealny cas na strngotanie s legom. Dokial boli mimina male este som trochu okupoval obyvacku a tam po veceroch poskladal uzasne Robedove AT-AT. To uz ale nie je mozne kedze mimina zacinaju lozit po obyvacke a chytat setko. Ja ked sa rozlozim s legom tak je v danej miestnosti lego vsade a davat miestnost do povodneho stavu nema zmysel dokial vec nedostavam - to uz realizovat nemozem.
Nedavno ked boli 2 sviatky pri vikende som si zobral dovolenku ze sa konecne budem venovat svojim veciam ale prd. Svokra k nam nedosla lebo ved sak som doma a okrem 2 dni - instalacia Levice, vylet do Lipna kedy som mal zabezpecene varovanie som nespravil absolutne nic. Momenta;ne sa da venovat len hraniu SW TOR bo s tim vecer nerusim.
3) Edukativny rozmerAno tu to mame nedokonale doriesene. Popis modelu o com je, pripadne preco ako bol postaveny. Treba najst formu akou to prezentovat. Napr o svojom Hothe by so toho vedel viacej popisat ale ako to sprezentovat ? Na stitok toho tolko neuvedies pokial to nebude aspon A4ka. Dat nejaky fascikel s vytlacenym popisom modelov co by si vedeli navstevnici pozret ? N aLipne mali fajn prezentaciu na obrazob=vke kde kazdy stavitel povedal nieco o svojom modeli.
Zaujimave z Lipna bolo aj to ze tam bol clen LUGu a staral sa o vystavu a rozpraval sa s navstevnikmy o comkolvek co sa chceli spytat. Zaujimava by bola napr beseda so stavitelmi kedi by sa mohli navstevnici pytat nas najroznejsie otazky. Pri baleni Lucenca som sa mal ponahlat ale zakecal som sa snad 2h navyse s ludmi z muzea o Legu.
mesje - suhlas s limitmi nasho Lugu, MOC za den nepostavis ak ma byt dobry, resp prvu verziu kostola som postavil (znacnu cas, mal som len vstupne dvere) za vykend ale to som staval doslova vodne vnoci a druhy den som staval tusim nonstop alebo som spal len 2h a isiel torano zaviest do BA na sutaz.
Treba viac aktivnych clenov vermovat. A vid co som napisal s rozlozenim skladby clenov.
Izmael10 - hej ale takych stavieb potom musis mat kvantum aby si zaplnil vystavnu plochu takze to mas zajedno - jedna velka alebo vela malich stavieb.
Moje body na doplnenie:
4) spetna vazba ludi - anketa odkial sa dozvedeli o vystave, dal by som nejake formulare ku kazdej vstupenke s tym ze bude zlosovanie na konci vystavy z vyplnenich ankiet s nejakou Lego cenou.
5) s bodom 4) suvisi aj
propagacia a analyza navstevnosti - co na nu vplyva, zabezpecit co najviac kanalov na sirenie info o navstevnosi - chystam napr poskytnut obr Hothu na
www.scifi.sk kedze kolegina pozna adminov, mozno to par ludi oslovi