...
Pc hra The Thing:
V roku 2002 vyšla aj pc-hra The Thing, ktorá priamo nadväzuje na Carpenterov film. Bola vyslaná armádna jednotka, aby zistila, čo sa stalo s výskumným týmom na Antarktickej základni. Parádne spravené, sice som ju kedysi prešiel, ale hneď by som bral nejaký remaster a zopakoval.
A v súvislosti s hrou ma napadla zvlášnosť ohĺadom anglickej verzie Carpenterovho filmu na DVD, čo mám doma. Na prednom obale dali pôvodný filmový motív postavy s vychádzajúcou žiarou a na potlač samotného disku capli vojaka z obal tej hry. Čudné.
(Odkaz na prílohu)
(Odkaz na prílohu)
Kto doteraz nezaregistroval, tak v decembri 2024 vyšiel remaster hry
The Thing. Ja som to vtedy dobre predpovedal.

Ja to mám už prejdené dávno, kúpil som vtedy day1. Velmi ma to potešilo. Po tolkých rokoch od hrania pôvodnej verzie si prejsť remaster, bolo super. Vynárali sa spomienky na staré časy. Robili to Nightdive studios, takže je zachovaná povodná hratelnosť, aj všetky mechaniky ako ovládanie týmu, získavanie dôvery, krvné testy, podozrenie že parťák je nakazený. Graficky je to len tak decentne vylepšené (moderné rozlíšenia, lepšie nasvietenie, trochu vylepšené textúry, modely) aby zachovali pôovodný štýl. Aj achievementy to má.
Tú parádnu atmosféru, akú som si pamätal, to má stále. Ale len v tej úvodnej tretine, pri pobehovaní medzi budovami na základni a hladaní úkrytu pred mrazom. Potom od polovice už namiesto príšer nabehnú vojaci a to je akcia ala Rambo. Ale je to krátke cca 7hodín, takže žiadne zbytočné naťahovanie.