Autor Téma: • ZATUCHLÁ KRYPTA - Desivé zákutie pre ostrielaných •  (Prečítané 18072 krát)

Odhlásený muffin

• Príspevkov: 785
Re: • ZATUCHLÁ KRYPTA - Desivé zákutie pre ostrielaných •
« Odpoveď #30 : 18. December 2023, 10:17:34 »
Podľa hodnotení štvorka išla úrovňou ešte o hodný kus nižšie, ako trojka  ???

Odhlásený Paliason

• Príspevkov: 1328
« Odpoveď #31 : 18. December 2023, 22:12:18 »
Hej, tak to už musí byť ozaj trapárna. :D Lebo trojka je fakt zlá aj oproti dvojke, ktorá aj keď má slabý dej, má aspoň zachovaný štýl jednotky, creeper sám o sebe je zaújimavý a má tam zopár dobrých scén.  A štvorka je dokonca reštart celej série, aj herec čo ho hral tam už neni, to ma neláka ani.

Odhlásený Paliason

« Odpoveď #32 : 21. December 2023, 23:21:48 »
Bočné zrkadlá som načo vlastne robil? Creeper tam žiadne nemá. :))

ila_rendered

Odhlásený Paliason

« Odpoveď #33 : 06. Marec 2024, 11:27:48 »
• 03 •

(Odkaz na prílohu)

Je mi jasné, že je mizivá šanca, uhádnuť len tak nejakú poviedku, keď to človek nepozná.

Scénka je teda: The Statement of Randolph Carter (Výpověď Randolpha Cartera) 

Americký autor H. P. Lovecraft, napísal poviedku v roku 1919 a o rok neskôr bola vydaná.
Krátke čitanie na 20 minút, výborne vygradované, predstavivosť ślape na plné obrátky.
Najlepší zážitok mám z českej audioverzie. Za skvelý prednes v nej je zodpovedný Bořivoj Navrátil a Pavel Soukup.

Vznikol aj film s názvom The Unnamable 2. Je to pokračovanie prvého filmu, ktorý vychádza zase z inej Lovecraftovej poviedky, The Unnamable. V oboch častiach (a aj v poviedkach) sa vyskytuje postava Randolpha Cartera. Oba filmy ale za moc nestoja. Na kvalitné filmové spracovania má Lovecraft celkovo smolu.

« Posledná zmena: 11. Marec 2024, 15:09:29 od Paliason »

Odhlásený Paliason

« Odpoveď #34 : 14. Apríl 2026, 09:15:40 »
...

Pc hra The Thing:
V roku 2002 vyšla aj pc-hra The Thing, ktorá priamo nadväzuje na Carpenterov film. Bola vyslaná armádna jednotka, aby zistila, čo sa stalo s výskumným týmom na Antarktickej základni. Parádne spravené, sice som ju kedysi prešiel, ale hneď by som bral nejaký remaster a zopakoval.

A v súvislosti s hrou ma napadla zvlášnosť ohĺadom anglickej verzie Carpenterovho filmu na DVD, čo mám doma. Na prednom obale dali pôvodný filmový motív postavy s vychádzajúcou žiarou a na potlač samotného disku capli vojaka z obal tej hry. Čudné.

(Odkaz na prílohu)

(Odkaz na prílohu)

Kto doteraz nezaregistroval, tak v decembri 2024 vyšiel remaster hry The Thing. Ja som to vtedy dobre predpovedal.  :D

ila_rendered

Ja to mám už prejdené dávno, kúpil som vtedy day1. Velmi ma to potešilo. Po tolkých rokoch od hrania pôvodnej verzie si prejsť remaster, bolo super. Vynárali sa spomienky na staré časy. Robili to Nightdive studios, takže je zachovaná povodná hratelnosť, aj všetky mechaniky ako ovládanie týmu, získavanie dôvery, krvné testy, podozrenie že parťák je nakazený. Graficky je to len tak decentne vylepšené (moderné rozlíšenia, lepšie nasvietenie, trochu vylepšené textúry, modely) aby zachovali pôovodný štýl. Aj achievementy to má.
Tú parádnu atmosféru, akú som si pamätal, to má stále. Ale len v tej úvodnej tretine, pri pobehovaní medzi budovami na základni a hladaní úkrytu pred mrazom. Potom od polovice už namiesto príšer nabehnú vojaci a to je akcia ala Rambo. Ale je to krátke cca 7hodín, takže žiadne zbytočné naťahovanie.

ila_rendered