Main Menu

Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

Paliho STUDIO-vé modely

Started by Paliason, 06. August 2019, 09:24:49

« predchádzajúce - ďalšie »

Paliason

Poslať to niekam je najmenej, to nemám problém. Ale dať tomu formu "setu" nebude na 5 minút no...

Buď tú krajnú oblasť z mólom okresať alebo samostatne len ten palác dať. Neviem. Poraď mi! Jak by som to zredukoval? 

Tu je celá mapa z hry.

[attach=1]

papluh

No realisticky to nemá moc šancu na Ideas set.
Ale zas oveľa väčšia je dosianuť 10k hlasov pri správnej prezentácii a "zaspamovaní" fór a stránok.
Tj si treba povedať či to stojí za tých 500USD v kredite na Shop@Home za tú prácu.   Najmä ak ide človek za týmto cieľom (a podľa mňa je tam kopec takých) tak nemusí riešit ako moc je to realizovateľné a ísť rovno na efekt  ;)

PC CZ

Mně se líbí ten palác a možná bych do podzemí udělal kus levelu z 1 se zubatými pastmi, propadávajicí se podlahou a bodly.
Ten level bych navrhoval v podobné velikosti a provedení jako je nový Sonic. A samo by to chtělo přesýpací hodiny, princeznu, myšku a vezíra Jaffara. Proste to nejak zredukovat na 3000 -3500 dilu max. To molo je hezké, tak bych ho použil a k tomu udělal ten palác o rozměru modularu.

Paliason

Quote from: papluh on 08. Február 2022, 15:17:47
No realisticky to nemá moc šancu na Ideas set.
Ale zas oveľa väčšia je dosianuť 10k hlasov pri správnej prezentácii a "zaspamovaní" fór a stránok.
Tj si treba povedať či to stojí za tých 500USD v kredite na Shop@Home za tú prácu.   Najmä ak ide človek za týmto cieľom (a podľa mňa je tam kopec takých) tak nemusí riešit ako moc je to realizovateľné a ísť rovno na efekt  ;)

Ja to teraz určite nejdem prerábať :D. Len ma zaújima predstava, ako by to malo vyzerať zredukované. To je celé.

Prince of Persia je známa téma myslím, len práve v kontexte tých prvých starých hier to nemá moc šancu. To už je pre pamätníkov, to na Idease vačsina nebude mať tušenie o čo ide.

Paliason

A dokonca na IDEASe, čo som teraz pozeral, je aktuálne návrh z Princa 1 ako modulárne bloky levelu. Heh, tak nenapadlo to len mňa  ;D

Len ledva 500 ludí zatial naškrábal, pomaly mu končí lehota...presne ako som tipoval.
ale pekné to má.

[attach=1]

[attach=2]

Quote from: PC CZ on 08. Február 2022, 15:42:50
Mně se líbí ten palác a možná bych do podzemí udělal kus levelu z 1 se zubatými pastmi, propadávajicí se podlahou a bodly.
Ten level bych navrhoval v podobné velikosti a provedení jako je nový Sonic. A samo by to chtělo přesýpací hodiny, princeznu, myšku a vezíra Jaffara. Proste to nejak zredukovat na 3000 -3500 dilu max. To molo je hezké, tak bych ho použil a k tomu udělal ten palác o rozměru modularu.

Paráda, dobrá predstava, úplne to mám pred očami. Len v podstate celé znova by to bolo treba spraviť, to moje je moc velké...

PC CZ

Toho bych se nebál, Mario je starši, tohle je z doby kdy frcel Sonic atd. Plus LEGO PoP dělalo, podle filmu, byl tam dokonce tehdy pštros coby figurka.

Ideas je pro 30-40, lidi co vyrustali v '80 a '90. Viz třeba Voltron apod.

Paliason

Wild Wacky Action Bike

Dostal som náladu namodelovať nejaký bizár. Hneď ma napadla táto dvojkolesová nádhera. Bola to fiktívna reklama v jednej epizóde South Parku. (3.séria, Ep.11 - Činpokomončáci)

Modelovanie ma bavilo. Ako taký tréning v Studiu to bolo dobré. Povodne som kostru skúšal z Technicu, ale nevychádzali mi tam správne uhly. Tak je to všetko nakoniec Creator. Kostra je zrkadlovo symetrická, takže to bola aj výhoda, stačilo spraviť len polovicu. Postavené v reále by sa to asi rozpadlo pri jazde. Spodná plocha bočnej oválnej zelenej chujoviny a pomocnej kruhovej chujoviny na druhej strane niesú zarovno kolies. Sú nižšie, je to aj na fotkách vidieť, nevychádzalo mi to akosi.  :D

Model má 766 dielov a dĺžku asi 43cm. Trvalo mi to spraviť za 2 večery.

[attach=1]

Lego-CAD:

[attach=2]

[attach=3]

[attach=4]

[attach=5]

muffin

Riadny úlet, toto si nejako nepamätám, ale je pravda, že South Park som už nepozeral riadne dávno.  :D
Proporcie aj farby si trafil ok, ja by som ešte zamenil materiál pneu, nech sa tak neblištia, v stud.io je taká možnosť.

Paliason

No presne nad tými pneu som krútil hlavou, že to nevyzerá dobre. Nezbadal som tam nikde tú možnosť, slabo som pozeral...
Prosím ťa teda hneď o radu, kde to je?

muffin

Vo farbách, keď zroluješ, tak tam máš aj rubber colors, či už pri tej paletke s dielikmy, alebo aj na paletke, kde meníš farbu označených položiek - tam máš aj možnosť zaškrtnúť, aby ti ponúkalo iba existujúce farby, takže pri pneu by mali byť rovno k dispozícii.

Paliason

Jasné, je to tam. To len ja som doteraz nemal dôvod skrolovať v palete farieb nižšie - lebo som nerobil nič na kolesách...

[attach=1]

[attach=2]

Paliason

1978 Chevrolet Camaro

Môj prvý pokus o 8wide vozítko.

Nejak extra som s tým ale neni spokojný. Stále mám pocit, že som neprišiel na ideálnu konšteláciu dielikov pre dané tvary...

[attach=1]

[attach=2]

[attach=3]

[attach=4]

muffin

Pri tejto malej mierke to nie je ľahké, celkový tvar je OK, problém je v maske, kde je charakteristické, že je lakovaná okolo svetiel, u teba je to spojité cez celú šírku. Možno tam nejako zakomponovať na tie vnútorné menšie svetlá, aby to dostalo to orámovanie.

Paliason

Ahaaaa, ten brick by tam mohlo dobre pasovať, no to veru skúsim.

Ešte rozmýšlam, že vymením to čelné sklo za iné, s menśím sklonom. To, čo má napr. v sete Dodge Challenger 76904. Nieje tam síce to vybratie na pripnutie strechy, ale aj tak vyzerá dobre.

Paliason

nejaké zmeny:
- orámovanie predných malých svetiel
- výmena čelného skla za iný typ + posunutie späťákov viac dozadu
- zaoblenie zadnej časti strechy
- zjednotenie šikmej zadnej časti s oknom do jedného celku

[attach=1]

[attach=2]

[attach=3]