Autor Téma: BrickLink  (Prečítané 86368 krát)

Odhlásený mesje

• Príspevkov: 2043
Re: BrickLink
« Odpoveď #375 : 18. Február 2025, 12:29:09 »
je to dalsia kravina z dielne EU v ramci antipodpory podnikania - povinne hlasenie predajnych platforiem typu ebay, bricklink atd danovym uradom daneho predajcu. Inak povedane, bonzovanie pri prekroceni urcitej hranice - 2000 eur, resp isty pocet obchodov... z toho dovodu bricklink chce od predajcov rozne identifikacne udaje, tj trebalo vyplnit taky formular...
Dalsi limit na ktory si treba dat bacha je 10000 eur - ak sa prekroci v ramci EU takyto objem predajov, treba sa registrovat na DPH - co navysi predajne ceny, tj treba sa tomu objemu vyhnut...

Odhlásený Praetor

• Príspevkov: 1009
« Odpoveď #376 : 18. Február 2025, 22:07:20 »
Ak som to správne pochopil, tak ja musím BL poskytnúť osobné údaje a všetko potrebné, že ak do budúcna presiahnem obrat 2000€ alebo 30 transakcii tak to pošlú danovakom a oni si ma nasledne preklepnu či som to zdanil ak som mal povinnosť... Pekne

Odhlásený mesje

• Príspevkov: 2043
« Odpoveď #377 : 19. Február 2025, 08:37:54 »
Presne tak :)
A keď náhodou máš príjem len z toho predaja, a neprekrocis 10000, tak ti tie dane a najma minimálne odvody vezmu polovicu prijmu- takže možno predáš pod nakupnu cenu :)
Podpora podnikania v praxi...

Odhlásený SkiFi

• Príspevkov: 638
  • zberateľ a staviteľ - space a castle
    • ELFIK Minifigures
« Odpoveď #378 : 18. Marec 2025, 23:40:27 »
v danovom priznani staci uviezt prijem z predaja bazarovych poloziek (pouzite hracky) = nevztahuje sa danova povinnost ani pri obrate 250 bilionov dolarov .. tieto zakony su tak biedne komunikovane ze sposobuju halvne a najma paniku a chaos ...

nejake uzitocne info tu :: https://zive.aktuality.sk/clanok/5e3HJro/predavate-veci-cez-online-bazar-nemusite-sa-bat-novych-povinnosti-ani-dani-vsetko-ostava-po-starom/
« Posledná zmena: 18. Marec 2025, 23:43:14 od SkiFi »
------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space