Autor Téma: Všeobecná diskusia o výstavách  (Prečítané 97210 krát)

Odhlásený Administrator

• Príspevkov: 125
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #150 : 28. Október 2014, 12:20:59 »
A ked citam titulky v tejto sekcii okrem zrusenej prievidze nic ine nevidim.

Odhlásený SkiFi

• Príspevkov: 643
  • zberateľ a staviteľ - space a castle
    • ELFIK Minifigures
« Odpoveď #151 : 28. Október 2014, 12:23:22 »
no o tom viem asi som zabudol pouzit zakladne slovicko identifikujuce dobu ZACIATKOM Roka 2015 :) januar-marec. Preto som sa to pytal ci stiham rozburat hrad :D ak bude neico este pred majom

resp oddych do maja znamena ze zaidne vystavy alebo len nejake mini lokalky? To by bolo kopa casu prekopat vsetko co mam doma.
« Posledná zmena: 28. Október 2014, 12:30:21 od SkiFi »
------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space

Odhlásený KLF

• Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
« Odpoveď #152 : 28. Október 2014, 12:33:02 »
Mas do vystavy v Novej bani cas vsetko prekopat. ;)

Odhlásený KLF

• Moja zbierka
« Odpoveď #153 : 21. December 2014, 11:37:03 »
Akurat sme s Mikelom pozerali (nezavisle na sebe ;) ) Noc v archive a boli tam casove spinace spominane. Tak znova otvaram temu, ci tu je niekto, kto by ich vedel zostrojit, pripadne poradit, ci sa daju komplet kupit niekde. Potrebujeme spinac, ktory by clovek stlacil a na urcity cas by sa zapol obvod a automaticky vypol.

Odhlásený martinn

• Príspevkov: 1428
    • bricksets
« Odpoveď #154 : 21. December 2014, 11:45:50 »
to je jednoduchá vec na zostrojenie, otázne je kto do toho investuje?

Odhlásený KLF

• Moja zbierka
« Odpoveď #155 : 21. December 2014, 11:48:21 »
TatraLUG.

Odhlásený papluh

• Príspevkov: 4534
« Odpoveď #156 : 21. December 2014, 13:24:12 »
Komplet to nieje, ale stavebnice su v GME http://www.gme.sk/stavebnice-casovacov-pre-regulaciu  Nie su to ziadne SMD kusy, takze stavba realtivne jednoducha.

Odhlásený KLF

• Moja zbierka
« Odpoveď #157 : 21. December 2014, 18:49:50 »
V podstate idelane by bolo kupit cely ten vypinat (spinac?) so zabudovanym casovacom. Rovnaka funkcia, ako chodbove svetlo v domoch.

Odhlásený papluh

• Príspevkov: 4534
« Odpoveď #158 : 22. December 2014, 00:03:01 »
Bacha na napájacie napätie, tie ploché časovacie relé čo sa dávajú do vypínačov mavajú potrebu 230V. Multinapäťové sú tie veľké do lišty na ističe, ale sú drahšie 40+ Eur.

Odhlásený martinn

• bricksets
« Odpoveď #159 : 14. Január 2015, 14:38:59 »
Tu je ukážka ako by sa dalo vyriešiť spínanie elektrických prvkov na výstave. je to použiteľné v podstate na čokoľvek čo ide do klasickej 230V zásuvky. Spínač môže byť umiestnený na vitrínke a pod...(uchytený napríklad obojstrannou páskou... po zatlačení tlačidla bude povedzme legovlak jazdiť po čas, ktorý sa nastaví. ceny komponentov vyšla na 20,59,-€ pri kratších kábloch by bola ceny nižšia a pri dlhších zase vyššia.
Na spínanie monorailu, by sa tiež dalo niečo vymyslieť, ale je to limitované malým miestom v tej súprave - musel by tam byť diaľkový prijímač.

Odhlásený KLF

• Moja zbierka
« Odpoveď #160 : 14. Január 2015, 17:01:09 »
Vyzera to velmi pouzitelne Mato! (y) V piatok to mozme predebatovat este. Kazdopadne 1 kus by sme chceli pokusne nainstalovat v Dopravnom muzeu.

Odhlásený jz77

• Príspevkov: 111
« Odpoveď #161 : 17. Január 2015, 19:20:51 »
Tu je ukážka ako by sa dalo vyriešiť spínanie elektrických prvkov na výstave. je to použiteľné v podstate na čokoľvek čo ide do klasickej 230V zásuvky. Spínač môže byť umiestnený na vitrínke a pod...(uchytený napríklad obojstrannou páskou... po zatlačení tlačidla bude povedzme legovlak jazdiť po čas, ktorý sa nastaví. ceny komponentov vyšla na 20,59,-€ pri kratších kábloch by bola ceny nižšia a pri dlhších zase vyššia.
Na spínanie monorailu, by sa tiež dalo niečo vymyslieť, ale je to limitované malým miestom v tej súprave - musel by tam byť diaľkový prijímač.
Je to dobre a jednoduche riesenie ALE ja by som sa radsej priklonil k ovladaniu nizkonapatovej casti, lebo s tymto riesenim sa neda menit polarita a preto sa daju veci(modely) LEN spustat (vlaky,pripadne nejake stroje).

Odhlásený martinn

• bricksets
« Odpoveď #162 : 17. Január 2015, 19:46:36 »
No ak si predstavuješ aby mohol návštevník meniť aj polaritu - znamenalo by to komplikovanejšie riešenie + navyše krížový prepínač (č7) na zmenu smeru jazdy, ale neviem či to má zmysel, potom by to chcelo aj prepriahnuť lukomotívu, aby netlačila ten vlak, ale zase ťahala.... je to na zváženie

Odhlásený MiKeL

• Príspevkov: 2552
    • Moja zbierka
« Odpoveď #163 : 17. Január 2015, 19:55:49 »
Myslim, ze na zaciatok to bude uplne stacit. Ked uz budeme mat tolko pohyblivych modelov, ze nebudeme vediet co s nimi, mozme zacat premyslat nad vylepseniami ;)

Odhlásený jz77

• Príspevkov: 111
« Odpoveď #164 : 17. Január 2015, 21:25:21 »
Píšem to preto,lebo mám jeden model pripravený na výstavu,na ktorom by mohli návštevníci ovládať jednu funkciu,ale je to cez Linear Actuator a s martinnovim systémom to nie je možné.Poprezeral som internet,všetky potrebné komponenty na výrobu sú dostupné a nie su ani drahé.Jedna vec ktoú by som potreboval od niekoho požičať na odskúšanie,je vlakové trafo s reguláciou ako má martinn na fotke. Má niekto na požičanie?