Autor Téma: Tlačítko "Upravit"  (Prečítané 6051 krát)

Odhlásený William

  • Príspevkov: 7
Tlačítko "Upravit"
« : 27. Január 2013, 20:16:39 »
Nedalo by se toto tlačítko přidat k postům ve vlastním to"píšem neslušne" s sekci Vlastní Mocy? Pokud chci přidat fotku do prvního postu nemohu.

Edit: Neslusně = vyskloňované slovo topic  ;)

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 1973
    • Moja zbierka
Re: Tlačítko "Upravit"
« Odpoveď #1 : 28. Január 2013, 14:30:59 »
Dat by sa samozrejme dalo, otazne je, ci je to ziadane. Prilis vela volnosti moze byt niekedy kontraproduktivne (vid prispevok od drdano pri tvojom MOCe).

V tvojom pripade by si chcel len pridat novy obrazok do prveho prispevku. Predpokladam ale, ze vacsina ludi klika na tlacitko "Nove" a tym padom by ho velmi lahko mohli prehliadnut (automaticky presunie na prvy neprecitany prispevok). Takze sposob, akym si ho pridal na aktualny koniec sa mi zda korektnejsi a takto by ho nemal nikto prehliadnut.

Samozrejme, vsetko je vecou diskusie a v buducnosti sa to moze zmenit ;)

Why me what?
« Posledná zmena: 02. August 2016, 12:31:15 od MiKeL »

Odhlásený STARHAWK

  • Príspevkov: 1067
Re: Tlačítko "Upravit"
« Odpoveď #2 : 04. Marec 2015, 19:50:27 »
aaaa vidim ze som asi narazil na podobny problem tak to teda pisem aj do spravneho vlakna.
Vyzivm aj ostatnych uzivatelov aby sa vyjarili, ci im tato funkcionalita chyba.

Uz 2 vlakna som zalozil tak ze som mal umysel udrziavat aktualne info vzdy v prvom prispevku tak aby si mohol ktokolvek pozret pri 10 stranach vo vlakne prvy post a videl tam suhrn zaktualizovanich veci k danej teme ktore by som pocas diskusie vov vlakne postupne zozbieraval a updatoval.

Ak ma niekto podobny nazor, pridajte sa.

Odhlásený STARHAWK

  • Príspevkov: 1067
Re: Tlačítko "Upravit"
« Odpoveď #3 : 04. Marec 2015, 20:02:00 »
Ondro ukaz mi nejake forum, kde si mozes upravit prispevok po tom, co nan niekto odpovie. Je to bloknute z toho dovodu, ze ludia reaguju na prvy prispevok, diskusia sa rozvinie na 100 oidpovedi, Ty zmenis prvy prispevok a cela diskusia straca zmysel. Preto je to na forach bloknute.

asi by sme v tejto diskusii teda mali pokracovat skor v tomto vlakne aby sme neplenili to o vystavach ked tato tema je ciste technickeho razu

Tak pre priklad nechodim daleko - kostky to tak maju a preto je to momentalne jeda vec na ktoru si neviem zvyknut a ktora sa mi vyslovene nepaci.

Ak clovek chce updatnut alebo zmenit svoj prispevok, mal by na to mat pravo.
Nestrati zmysel pac je tam 100 prispevkov co to rozvadzaju.
A nepredpokladam ze by to chceli ludia vyslovene zneuzivat - skor vyuzivat ako dobru feature.
Ja sa nerad prehrabavam v dlhych vlaknach a mam radsej ked mi moderator vlakna da update na jednom mieste a na kostkach sa tato technika aj casto vyuziva napr pri dohadovani lugbulku bolo vzdy to najaktualnejsie dohodnute v prvom prispevku, takze som potom nemusel citat X stran dozadu co sa mi nechce a ani nemam na to cas.

Hadam som teda dostatocne  dobre vysvetlil svoje pohnutky a nebudem muset hladat ako tento design gap obchadzat.
Prave ma napadol jeden workaround - prvy prispevok napisat len ako nadpis - jednu vetu aby to nezabralo vela miesta z obrazovky a hned na to napisat druhy prispevok a ten uz by som mohol updatovat dle potreby.

Odhlásený SkiFi

  • Príspevkov: 619
  • zberateľ a staviteľ - space a castle
    • Elfík minifigs
Re: Tlačítko "Upravit"
« Odpoveď #4 : 05. Marec 2015, 11:59:04 »
kedze vo forach som aktivny az moc na hernych weboch napriklad scifi/fantasy co je moja hlavna domena :) napisem svoje poznatky:

- forum navrhovane starhawkom pouziva kazda jedna firma ktora napriklad vyvija pc hry. Takyto typ fora sluzi ako sumar pre doleztie spravy napriklad napiste nam svoje navrhy. A ako ludia pisu dole navrhy a napady v prvom hlavnom jasne identifikovatelnom prispevku sa to zosumarizuva cize nejedna sa o cstu diskusiu ale skor o brainstorming pre tento typ fora to je jednoznacne najlepsia forma. Cize ano existuju a maju aj jasne dany ciel "zosumarizovavat vela napadov od viac ludi" cize zberat feedback.

(takato diskusia by mala mat aj inu ikonku a byt jasne odlisitelna)

- potom su kalsicke fora kde niekto da otazku a vyzaduje odpoved to je bezny styl ktory sa vyuziva vsade kde zaklad je reagovat na rozvijajucu sa diskusiu.

Cize to co vyzaduje STARHAWK je jednoznacne existujuci prvok siroko rozsireny v hernom svete a ma aj logiku pre to co on spomina.  Na to aby to fungovalo treba spravit nie editovatelne prispevky az po zaciatok ale 2 typy diskusii cize ked budem zakladat clanok musim mat na vyber ci sa bude jednat o diskusiu alebo o zber informacii. Ked Administrator danej diskusie komunikuje s ludmi formou upravovania hlavneho prispevku a ludia na to potom reaguju. Cize kazda uprava hlavneho prispevku sa ukaze ako novinka v teme.

Hodilo by sa to podla mna aj na vystavy kde by v hlavnom prispevku vzdy bol sumar uz dohodnutych info napr: ucatnici, rozloha, terminy, prepravy a ulohy .. stav uloh atd..

Ja tento napad podporujem ;)
« Posledná zmena: 05. Marec 2015, 12:02:45 od SkiFi »
------------d(--_--)b------------ homepage: www.skifi.sk
brickset zbierka: http://brickset.com/sets/ownedby-SkiFi

Odhlásený STARHAWK

  • Príspevkov: 1067
Re: Tlačítko "Upravit"
« Odpoveď #5 : 05. Marec 2015, 12:50:10 »
....
....
Hodilo by sa to podla mna aj na vystavy kde by v hlavnom prispevku vzdy bol sumar uz dohodnutych info napr: ucatnici, rozloha, terminy, prepravy a ulohy .. stav uloh atd..

Ja tento napad podporujem ;)

Ano, presne na vystavy je to nutne, aby clovek vedel co je top aktual a dohodnute a nemusel citat cez 10 stranok prispevkov

A ak by to bolo tech mozne tak tiez podporujem navrh dat 2 typi vlakien, reakcne a updatovacie/zberacie - to by riesilo aj KLFovu namietku aby si ludia nemohli upravit clanok o ktorom zacali diskusiu lebo ak si zalozi vlakno typu updatovacie tak by kazdy vedel ze je to presne na to urcene

Odhlásený kamil

  • Príspevkov: 314
Re: Tlačítko "Upravit"
« Odpoveď #6 : 10. Marec 2015, 21:05:23 »
Podporujem navrh. Tiez mi chyba tato funkcionalita.

Odhlásený phoenicis

  • Príspevkov: 903
  • May the Brick be with you ;)
    • Brick-Wave
Re: Tlačítko "Upravit"
« Odpoveď #7 : 10. Marec 2015, 22:42:40 »
Súhlasím s MiKeL-om. Podľa mňa je to tiež trošku kontraproduktívne. Keď už si svoj názor napísal, mal by si čeliť odozvám. Verím, že sa tu nebudeme ťahať za slovíčka a pod., ale ak by každý hodil do konverzácie len 1 príspevok, ktorý by potom upravoval podľa vôle, stratilo by to prehľadnosť možno ešte viac.
Druhá vec je, keď človek v prvom príspevku hodil nejaké dôležité info, ktoré sa aktualizuje. Navrhujem preto, aby si onen člen vyžiadal administráciu onej konverzácie priamo u admina.
V súkromnej inzercii máme vlastnú administráciu automaticky. Navrhujem túto vlastnosť rozšíriť aj do niekoľkých ďalších sekcií, v ktorých je 1. príspevok dôležitý (napr. recenzie a pod.). Som však PROTI tomu, aby bolo tlačidlo Upraviť v každom príspevku, ktorý ste/SME kedy kam pridali. Každopádne, svoj názor má každý možnosť upraviť celý čas, dokiaľ naň nezareagoval niekto iný. Fórum nie je CHAT, takže každý má relatívne dostatok času premyslieť si, čo chce napísať ;)

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 1973
    • Moja zbierka
Re: Tlačítko "Upravit"
« Odpoveď #8 : 11. Marec 2015, 00:23:44 »
a jedneho fulltime php programatora k tomu. dakujem

Odhlásený matt251

  • Príspevkov: 796
  • Drevo a plast to je moje :-)
    • BRICKLANDIA
Re: Tlačítko "Upravit"
« Odpoveď #9 : 11. Marec 2015, 09:24:38 »
Súhlasím s MiKeL-om. Podľa mňa je to tiež trošku kontraproduktívne. Keď už si svoj názor napísal, mal by si čeliť odozvám. Verím, že sa tu nebudeme ťahať za slovíčka a pod., ale ak by každý hodil do konverzácie len 1 príspevok, ktorý by potom upravoval podľa vôle, stratilo by to prehľadnosť možno ešte viac.
Druhá vec je, keď človek v prvom príspevku hodil nejaké dôležité info, ktoré sa aktualizuje. Navrhujem preto, aby si onen člen vyžiadal administráciu onej konverzácie priamo u admina.
V súkromnej inzercii máme vlastnú administráciu automaticky. Navrhujem túto vlastnosť rozšíriť aj do niekoľkých ďalších sekcií, v ktorých je 1. príspevok dôležitý (napr. recenzie a pod.). Som však PROTI tomu, aby bolo tlačidlo Upraviť v každom príspevku, ktorý ste/SME kedy kam pridali. Každopádne, svoj názor má každý možnosť upraviť celý čas, dokiaľ naň nezareagoval niekto iný. Fórum nie je CHAT, takže každý má relatívne dostatok času premyslieť si, čo chce napísať ;)

Suhlasim s tebou.
Na taketo radikalne zmeny tu mame nasish milych zlatych adminov, ktori bezproblemov aj mne vyhoveli niekolko krat :-)

Mozno by stalo za uvazenie spravit len "doplnovanie"prispevku.
Jednoducho napise sa text a odosle... Klikne sa na  "doplnenie/upravu"  s tym ze nemoze zasiahnut do povodneho textu, len pod text dopisat svoj update, ktory bude oddeleny od povodneho prispevku s vyraznenim pismom "edit , datum a cas" . Myslim ze to bude dostatocne prehladne a uspokoji to myslim vacsinu z nas.

Odhlásený STARHAWK

  • Príspevkov: 1067
Re: Tlačítko "Upravit"
« Odpoveď #10 : 06. Máj 2015, 11:29:04 »
Ako sme pokrocili s implementaciou tejto funkcie ??

Odhlásený STARHAWK

  • Príspevkov: 1067
Re: Tlačítko "Upravit"
« Odpoveď #11 : 16. August 2015, 14:11:17 »
Ako sme pokrocili s implementaciou tejto funkcie ??

Uz by sa mi to hodilo vidiet v sekiach o vystavach aby prva strana obsahovala tie najaktualnejsie info a clovek to nemusel hladat cez 10 stran. Ako napr info o instalacii.

Odhlásený matej

  • Príspevkov: 620
Re: Tlačítko "Upravit"
« Odpoveď #12 : 16. August 2015, 14:16:36 »
Ako sme pokrocili s implementaciou tejto funkcie ??

Uz by sa mi to hodilo vidiet v sekiach o vystavach aby prva strana obsahovala tie najaktualnejsie info a clovek to nemusel hladat cez 10 stran. Ako napr info o instalacii.
Nato netreba ani tlacitko treba viac tem urobit kde by boli auktuality info a kde by sa pisali kdo ide vystavovat a scim a potom doprava.
Jeto jednoduche!!

Odhlásený Danybůjek

  • Príspevkov: 577
Re: Tlačítko "Upravit"
« Odpoveď #13 : 16. August 2015, 17:11:21 »
Nato netreba ani tlacitko treba viac tem urobit kde by boli auktuality info a kde by sa pisali kdo ide vystavovat a scim a potom doprava.
Jeto jednoduche!!

To už je jednodušší to tlačítko.

Odhlásený STARHAWK

  • Príspevkov: 1067
Re: Tlačítko "Upravit"
« Odpoveď #14 : 02. August 2016, 12:20:43 »
Ked uz stale pripominame tlacitko "Nove prispevky", tak ja prezmenu pripomeniem tlacitko "UPRAVIT".

Na Adminov: Kedy tuto funkcionalitu uz pridame ?
Funkcionalita bola ziadana uz v r 2013  (n)  /WHY U NO IMPLEMENT/