Autor Téma: Technic  (Prečítané 300356 krát)

Odhlásený papluh

• Príspevkov: 4534
Re: Technic
« Odpoveď #120 : 28. Január 2015, 14:27:36 »
Vlastne som zabudol do zoznamu dať kontrolu vlastníka licencie, tj niekto z Volvo videl tie predprodukčné modely a schválil ich. Aké boli námietky a protiargumenty sa nedozvieme, pokiaľ niekto nevynesie internú dokumentáciu alebo to z Uwe-ho nevytiahne na pive. Nikto z nás pri tom nebol, tak nám neprísluší sudiť pokiaľ nevieme, čo je za tým.

Čo sa týka schodíkov, tak je to cca 30-35 dielov navyše. Po pár rozhovoroch s dizajnérmi, neverím tomu, že niektorý z nich dobrovoľne osekáva model len tak. Je tam nejaká cenová relácia do ktorej s amusia trafiť a každá nová farba, či nebodaj forma užiera z budgetu viac ako štandardné diely. Vynechal to už dizajnér aby sa trafil do budgetu či mu to dal niekto zosekať o pár centov a predým tam boli ? To sa tiež tak ľahko nedozvieme.

Neviem na čo konkrétne narážaš pri B-modeli, tak nebudem komentovať. Viem len o tom, že je to mix viacerých modelov od Volva

Dizajnérov majú kopec a nedá sa poveť, že sú všetci kariérny dizajnéri. Možno to platí o mladých ako napr Sam SpiderSam Johnson čo robí Chima, bol v tom videu z Discovery channel a šiel cielene na školu za účelom práce designéra v LEGO.
Ale -
Uwe Wabra - Volvo, 8258, .. - Dán cez 40 z toho cez 10 rokov tam pracuje, je vyučený kuchár, ale napr zbiera a opravuje staré VW chrobáky, tj žiadna počítačová Z generation
Markus Kossmann - Mercedes, 42009, 8421, .. - Nemec tiež cez 40 a 15r kariérou v LEGO,  stolár-modelár tj ešte klasická práca
napríklad jedenz posledných prírastkov
Milan Reindl - Čech známy pod nickom grohl bol ak sa nemýlim učiteľ ...

Mimochodom keď sme pri Milanovi, tak možno by stálo za to skúsiť cez Jana Bayera vybaviť, či by ho nepustili na nejakú výstavu. Nejakú technickejšiu ako v múzeu dopravy, ale tým že hovorí česky by to mohlo byť zaujímavé a prístupnejšie aj pre verejnosť.

ad mesje a Opera : tiež si myslím, že by to nemal byť problém, ale po rozšafnosti okolo roku 2000 si myslím, že teraz to trocha moc osekávajú a v spojení s "korporátnosťou" treba mať v koži dizajnéra široké lakte a slušnú podporu aby si také vydobil. Už to tam držia pod krkom marketéri a účtovníci ...
« Posledná zmena: 28. Január 2015, 14:34:54 od papluh »

Odhlásený papluh

« Odpoveď #121 : 28. Január 2015, 15:09:44 »
Zadná náprava určite nieje napevno, viď
ila_rendered
z https://www.youtube.com/watch?v=FpKhxGb6GLk

Edit : Tak na tomto videu je to krásne vidieť, keď odrotuje sú tam pružiny na každej strane zadnej nápravy.
« Posledná zmena: 28. Január 2015, 16:17:13 od papluh »

Odhlásený papluh

« Odpoveď #122 : 01. Február 2015, 03:00:55 »
B-modely z FB only videa od Nonsolohobby.org, obrázky z Technicbricks (linka na video tiež tam)
http://www.technicbricks.com/2015/01/more-info-about-2h15-lego-technic-sets.html?spref=fb

« Posledná zmena: 01. Február 2015, 03:06:57 od papluh »

Odhlásený j.dodo

• Príspevkov: 572
  • ...zbieram, co sa mi paci..
« Odpoveď #123 : 01. Február 2015, 08:41:00 »
Tak a B model to rozhodol. U trucku u mna rozhodne krajsi.
U zeriavu tiez parada. Tieto dva sety sa im tusim podarili.uz sa neviem dockat.
Len sa hram a zbieram, co sa mi paci.. http://brickset.com/sets/ownedby-j-dodo

Odhlásený jz77

• Príspevkov: 111
« Odpoveď #124 : 01. Február 2015, 10:00:50 »
 mercedes B model :o (y) (y) (y).
« Posledná zmena: 01. Február 2015, 10:06:29 od jz77 »

Odhlásený Jago

• Príspevkov: 330
« Odpoveď #125 : 01. Február 2015, 10:46:05 »
takže tentoročný vianočný darček už mám vybratý, ešte počkať kým pôjde Mercedes do predaja :)

Odhlásený KLF

• Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
« Odpoveď #126 : 01. Február 2015, 12:30:24 »
Tak som spokojny tak z polovice. Mojim tajnym snom bolo, aby v jednom bol B-model vezovy zeriav a v druhom Mercedes G. V pripade zeriavu som bol pesimista, vzhladom na pocet dielov a v pripade Mercedesu z principu. Kazdopadne asi sa mi celkove viac paci set zeriav, ako set Mercedes. Zeriav sa bude dat lahko aj zvacsit, ale Mercedesu neviem stale prist na chut. B-model mohol byt aspon nejaky iny Arocs, ked uz nie uplne iny model od MB.

Odhlásený Paliason

• Príspevkov: 1328
« Odpoveď #127 : 02. Február 2015, 12:39:32 »
B modely su podarene obidva.

...ale Mercedesu neviem stale prist na chut. B-model mohol byt aspon nejaky iny Arocs, ked uz nie uplne iny model od MB.

Rene,  ten B-model keď už spravili ťahač návesov, tak mohli mu spraviť zvýšenú strechu a posadiť nižšie kabinu - proste cestný ťahač...toto nechali tu terennu verziu z A-modelu no. Inak ma nenapadá čo iné si predstavuješ pod pojmom iný Arocs.
Ale to by sme chceli moc, vyzerá to dobre aj takto...oni tu kabinu robili primarne pre A-model a take detaily jak mi tu uvažujeme, to oni neriešia  :)

Odhlásený KLF

• Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
« Odpoveď #128 : 02. Február 2015, 12:45:40 »
Inak ma nenapadá čo iné si predstavuješ pod pojmom iný Arocs.

Arocs 6x6, Arocs miesacka, Arocs 4x4 valnik a ked uz spravili tahac, tak ako si poznamenal - mal by mat znizeny podvozok a nadstavbu na kabine.

Odhlásený Paliason

« Odpoveď #129 : 02. Február 2015, 13:15:38 »
Jaj, ty si myslel ako inú nadstavbu, ok... ja že len o kabine sa bavime.

Tak A-model je 8x8 ,B-model je klasický ťahač (v podstate ten náves je ako valník)  - je to iné. Keby na tú 6x6 alebo 4x4 daju valnik alebo vyklápačku, tak to je skoro rovnaké jak ten základný. A potom zase s miešačkou by sa decká moc nezahrali.

Odhlásený Paliason

« Odpoveď #130 : 03. Február 2015, 17:29:27 »
tu je dalšie video s prezentácie nových setov:

Na tom Mercedese je dobre vidieť všetky detaily.
Napríklad zatáčanie kolies je pomocou majáku klasicky cez HOG (hand of god) a kedže sú na streche majáky dva, tak je jedno za aký otočíte - sú prepojené.
A vidím, že moje obavy z tej velkej vole pri zatáčaní sa nenaplnily. Obe nápravy zatáčajú bez vole. Na tom staršom videu vyššie chytil koleso rukou a zatočil nasilu, preto sa mi to nepozdávalo...ked sa zatočí cez maják tak to ide jak má 
« Posledná zmena: 03. Február 2015, 17:31:05 od MiKeL »

Odhlásený papluh

« Odpoveď #131 : 03. Február 2015, 17:56:39 »
jo a lietadielko na fotkách http://www.promobricks.de/spielwarenmesse-2015-lego-technic-fire-plane-42040/4746

tá bombardovacia funkcia je trocha nasilu, ale vyzera veľmi sympaticky

Odhlásený drdano

• Príspevkov: 786
    • Moja zbierka @ BrickSet.com
« Odpoveď #132 : 03. Február 2015, 18:44:04 »
Hej aj mne sa paci...
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

Odhlásený jz77

• Príspevkov: 111
« Odpoveď #133 : 03. Február 2015, 19:16:31 »
Az sa nemylim, tak zeriav aj truck maju novy typ technic turntable.

Odhlásený drdano

• Príspevkov: 786
    • Moja zbierka @ BrickSet.com
« Odpoveď #134 : 04. Február 2015, 13:04:30 »
Az sa nemylim, tak zeriav aj truck maju novy typ technic turntable.

Nemylis... je to zvacsena verzia maleho turntable, ktory je na trhu od r. 2012...
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)