nech to neni v martinnovej téme tak to vyťahujem sem
prvy krat si objednaval cez ofiko lego shop?...myslis ze je to v pohode....nejako na moj vkus tam treba vyplnat vcelku citlive udaje? ak som to spravne pochopil tak cislo karty a PIN KOD? ci?...neviem nejako sa bojim to vyskusat? a dorucenie bolo v pohode? ako ti to doviezli? cez aku kuriersku sluzbu?
Sorry ze vyzvedam no nejako chcem ist do toho baracuda bay a neviem kde to inde zohnat ako v lego shope. a ja vobec nemam skusenost s lego shopom.
žiaden eshop ani nikto nikde nemá právo od teba žiadať PIN kód ku karte (okrem bankomatu či napr čítačky pre IB ako u TatraBanky)
Online sa používa číslo karty, platnosť CVV čislo, to sú tie 3 číselka čo sú na druhej strane karty pri podpisovom rámčeku. Na tie by som si tiež dával pozor a zadával len u overených obchodníkov lebo slúžia na autentifikáciu vlastníka karty.
Ak máš nejaký problém s obavami o online platby tak by som sa pozeral po rôznych riešeniach - napr banku kde môžeš meniť v internet či mobil bankingu limit na online platby v reálnom čase (a nechať si to na minimálnej sume keď nepotrebuješ), mať kartu ktorá napr podporuje dodatočnú autorizáciu cez 3D secure alebo má ku karte poistenie cyber podvodov. Alebo si zobrať nejaký účet zadarmo ako nárazový a mať tam minimum peňazí (len to treba plánovať prevody dopredu alebo musí mať separátny sporiaci účet), kde nič neni nikto neukradne

No a čo sa týka LEGO shopu tak tam nevidím problém dôverou. Ak máš problém s poskytovaním adresy tak to sa bude zložito riešiť lebo oni nedoručujú na rôzne POBoxy a pod z dôvodu toho že by len podporovali virtuálne kontá použiteľné na výkup promosetov

Ak naozaj naozaj sa potrebuješ skrývať tak môžeš skúsiť využiť presmerovanie čo ponúka DPD keď zachytíš zásielku pred rozvozom, ale je to tvoje riziko ak im tam zadáš nejakú falošnú adresu. Ale momentálne sú DPD miesta v rôznych prevádzkach zatvorené takže len na centrálu.
Ale pokiaľ sa neskrývaš pred niekým tak neviem načo také komplikácie...
Mimochdom je to už dočasne nedostupné do 7.4. takže by som si to rozmyslel či to zobrať hneď alebo čakať kým sa to vypredá do ďalšej várky (ale zas to tu určite zostane nejaký ten rok dva tri...)