Autor Téma: Ťahač_ alterantívny model setu 10337  (Prečítané 538 krát)

Odhlásený TOME

• Príspevkov: 379
Ťahač_ alterantívny model setu 10337
« : 11. Február 2026, 21:47:39 »
Ahojte Tatralugáci,
konečne po dlhšej dobe sa hlásim s niečím čo je myslím si hodné prezentovania na fóre. Je to alternatívny model z Icons setu Lamborghini Countach. V podstate tento set som si ani nemal v pláne kupovať, tvar auta sa mi nezdal úplne dobre vystihnutý, ale po detailnejšom preskúmaní som si všimol počet kolies 6 a teda som si set kúpil už s myšlienkou, že z neho postavím šesť kolesový ťahač. Radosť mi trochu pokazili čierne disky pre úzke pneumatiky, ktoré majú po nasadený na osku riadenia prednej nápravy hrozne vzdialený pivot otáčania, a teda potrebujú veľký priestor pre pohyb pod blatníkom. Nakoniec som to vyriešil tak, že som na tie čierne disky obul široké gumy a dal to celé na zadok, veď aj tak sa na poličke na model pozerám iba z jednej strany.
Funkcie modelu sú zatáčanie kolies prednej nápravy, otvárateľná predná kapota a otvárateľné dvere.
Verím že sa Vám bude páčiť.  ;)

ps.: mimochodom originál set ma nakoniec tiež veľmi potešil, naživo je ten model podstatne viac akceptovateľnejší ako na fotkách a aj stavba prináša veľa satisfakcie ako všetko krásne k sebe zapadne a zalícuje sa  (y)

Odhlásený muffin

• Príspevkov: 785
Re: Ťahač_ alterantívny model setu 10337
« Odpoveď #1 : 13. Február 2026, 18:12:03 »
Tak tomu hovorím comeback roka!

Vôbec to nevyzerá, ako alternatívny model, ale ako plnohodnotný MOC.  (y)
Oceňujem hlavne, že to nie je iba ďalší "supercar", ale niečo úplne iné.

Odhlásený papluh

• Príspevkov: 4534
« Odpoveď #2 : 15. Február 2026, 18:54:19 »
Super to vyzerá. Aj by som povedal že už "level Firas"  ;)
Donesieš ukázať do Trnavy ?

Odhlásený Paliason

• Príspevkov: 1328
« Odpoveď #3 : 19. Február 2026, 10:59:27 »
Nazdaáár TOME!
Jak raz vieš stavať, tak to je naveky! :D Ani dlhá pauza s tým nič nezmôže.
Kamión je skvelý  (y)

To mi hlava nebere, ako je možné, že to tak vyšlo?  :o Myslim tie farby - kapotáž v bielej, podvozkové prvky v červenej ? Ty čarodejník jeden  8)

Odhlásený liondee

• Príspevkov: 1432
« Odpoveď #4 : 20. Február 2026, 06:43:48 »
Tak toto je už iná paráda. Konečne kamionik.  (y) (y) (y) :o :oldman: :oldman:

Odhlásený TOME

• Príspevkov: 379
« Odpoveď #5 : 20. Február 2026, 20:10:29 »
Tak tomu hovorím comeback roka!

Vôbec to nevyzerá, ako alternatívny model, ale ako plnohodnotný MOC.  (y)
Oceňujem hlavne, že to nie je iba ďalší "supercar", ale niečo úplne iné.

diky muffin  ;) áno tiež mám rád keď to je niečo úplne iné a ukážu sa možnosti lega. Inak rovnaký potenciál na 6 kolesový ťahač má aj zelený Icons defender, a ten má dokonca aj použitelné čelné okno.

Super to vyzerá. Aj by som povedal že už "level Firas"  ;)
Donesieš ukázať do Trnavy ?

diky papluh, do TT sa neviem slubiť, ale uvidím ten víkend ako doma, možno so synom by sme dobehli kuknut  ;)

Nazdaáár TOME!
Jak raz vieš stavať, tak to je naveky! :D Ani dlhá pauza s tým nič nezmôže.
Kamión je skvelý  (y)

To mi hlava nebere, ako je možné, že to tak vyšlo?  :o Myslim tie farby - kapotáž v bielej, podvozkové prvky v červenej ? Ty čarodejník jeden  8)

Servus Paliason, hej no to je ako bicyklovanie  ;D dúfam ty tiež už mažeš retiazku a pustíš sa z kopca niekedy.  Akože tiež som bol prekvapený ako to vyšlo, ale zase musím priznať dielikov mi zostalo požehnane. Aj som rozmýšlal, že dorobím sleeper kabínu, ale to už by podla mna bolo veľa kompromisov a už by to kričalo ako alternatívny model.

Tak toto je už iná paráda. Konečne kamionik.  (y) (y) (y) :o :oldman: :oldman:

diky liondee, áno ty rád čumákové tahače model team  ;)

Odhlásený Paliason

• Príspevkov: 1328
« Odpoveď #6 : 04. Marec 2026, 08:04:41 »
... dúfam ty tiež už mažeš retiazku a pustíš sa z kopca niekedy.

retiazku tak priebežne premazávam, len ten správny kopec smerom dole neviem nájsť, zakaždým natrafím na taký čo má cedulu stúpanie 100%  ;D