Dnes prezentujem svoju víziu klasickej sady z roku 1998, t.j. futuristického cestného remorkéru vyrobeného pomocou "moderných metód", t.j. pomocou panelov.

Model bol postavený špeciálne pre prebiehajúcu súťaž TC 20 v Eurobricks.
Keď boli vyhlásené pravidlá súťaže, vytiahol som staré katalógy Lego zo skrine a hľadal inšpiráciu. A veľmi rýchlo som narazil na sadu 8462. Ako historik som si okamžite myslel, že je to pre mňa vzor. Vzhľad tohto modelu v sérii Technic bol akýmsi predzvesťou čoskoro spôsobenej krízy spoločnosti Lego. Samozrejme, len málo z nich si to v tom čase uvedomovalo, ale po rokoch pri pohľade na staré katalógy môžete dospieť k tomuto záveru.
Stále chladná téma, remorkér, stále chladná, modrá farba, stále pneumatická a zaujímavé funkcie.
Ale aké sú tieto podivné kolesá, ktoré sa nezmestia do ničoho, aká futuristická kabína a táto zvláštna farba v interiéri.
Eh, je to však skvelé vozidlo, hrateľné, niečo v ňom je. Dokonca aj táto farba v interiéri mi pripomenula farbu používaná v kokpitoch sovietskych lietadiel.
Okamžite som v ňom videl potenciál a myslel som si, že sa budem hrať s touto kabínou, vzal som tmavé azzure panely, z ktorých mám veľa a okamžite som cítil veľa zábavy z výstavby. Po niekoľkých dňoch bol model v podstate pripravený. Musím povedať, že to bolo čisté potešenie tak radosť z budovania, že želám všetkým.
Celý čas som cítil dilemu, pretože pravidlá súťaže hovorili, zostať čo najbližšie k originálu. Chcela som "plávať". Choďte bláznivo pridať nové funkcie, aby ste využili potenciál originálu a možnosti použitia moderných tehál. Zistil som, že reprodukcia tela 1 na 1 z liftarms nudná.
Nakoniec som pridal jednu pneumatickú funkciu (ktorú by mal mať každý remorkér, t.j. zadné podpery. Strana by ma prinútila predĺžiť model tak, aby neboli možnosťou.
Veľa voľného miesta v dizajne podvozku spôsobilo, že som podľahol pokušeniu vytvoriť závesný a hnacký systém s malým falošným 6-valcovým motorom. A ako som urobil tento motor, kabína sa musela nakláňať, aby bolo vidieť Rotujúci volant je dnes povinným bodom programu a v tomto rozsahu je to výzva.
Bolo pekné spustiť stavbu paralelne s vláknom stierača (myslím, že som zistil), zlepšil som veľa detailov vďaka komentárom iných používateľov (najmä Minesweeper, vďaka). Možno to nie je také zlé na Eurobriks s týmto nedostatkom kritiky.
Keď sa na trhu objavilo vozidlo 42124 s novými pneumatikami, myslel som si, že je to skvelé, ale pravdepodobne nie pre mňa, na čo ho použijem. Objednal som si 4 pneumatiky len pre prípad bez odsúdenia. Ale keď som ich dal na odťahové vozidlo počas mojich experimentov s kolesami, vedel som, že to bol hit.
https://bricksafe.com/pages/samolot/8462-reincarnation