Dlhšie som nepridal žiaden MOC, čiastočne preto, že času na stavanie nie je nazvyš a MOCy su na čas ešte náročnejšie, než krabicové modely, čiastočne preto, že sa moje nápady časom ukážu ako príliš ambiciózne vzhľadom na množstvo LEGA, skúseností a aj toho mála času.
Nadchádzajúca výstava v Poprade ma pristihla pri počiatkoch takéhoto "projektu" a po zhruba dvoch týždňoch som musel uznať, že na toto nestihnem zohnať všetky potrebné dieliky, už len preto, že ešte ani netuším, čo všetko budem potrebovať.
A tak prišiel nápad na niečo jednoduchšie a ľahšie zrealizovateľné - chopper trojkolka.
Zatiaľ mám nahodenú len takú základnú skicu - proporčne by sa to veľmi meniť nemalo. Je tam spravené odpruženie na všetkých troch kolesách, ktoré teoreticky funguje, ale aby fungovalo aj prakticky, bude ho nutné prekopať - prednú vidlicu budem musieť zvoliť iný systém, aby to viac pružilo a menej sa ohýbalo. Zadné odpruženie je pricipiálne také, ako chcem, zmeniť bude treba vzájomnú polohu jednotlivých prvkov zavesenia. Zrejme ešte trochu skrátim riaditká, ale nie viac ako o 1-2 study.
Samozrejme bude treba doplniť motor a pohon, sedadlá, výfuky a ďalšie detaily.
Materiálu by som mal mať dosť, chýbať budú snáď iba drobnosti vzhľadom na to, akú konečnú farebnosť z toho budem chcieť dosiahnuť, to zatiaľ nemám premyslené.