Autor Téma: Gondorská armáda - prvý nástrel  (Prečítané 9609 krát)

Odhlásený Friend

• Príspevkov: 37
Gondorská armáda - prvý nástrel
« : 31. Október 2015, 23:23:23 »
Ahojte,
už dlhší čas ma lákalo pripraviť vlastné ponímanie gondorských vojakov. A aj keď ešte nemám pripravenú verziu, s ktorou by som bol spokojný, rozhodol som sa zverejniť poslednú aktuálnu, ktorá by už len s menšími zmenami mala byť finálnym riešením - teda okrem heliem, kde sa pripravuje úplne nové riešenie.

Konkrétne na fotkách vidno ešte niektoré nedostatky - napr. nie presné umiestnenie niektorých nálepiek, čo upravím v ďalšej verzii a topánky sú zatiaľ len maľované, tam mám predstavu úplne iného riešenia.

Poteší ma ak by ste mi poslali vaše podnety ako to urobiť ešte zaujímavejšie, resp. viac rôznorodejšie, aby sa dala vytvoriť aj početnejšia armáda, ktorá by nebola "klonová."

Ďakujem pekne.

Odhlásený sami2001

• Príspevkov: 278
Re: Gondorská armáda - prvý nástrel
« Odpoveď #1 : 04. November 2015, 18:01:37 »
Tak ako sú vyzerajú skvele ;) a nepredávaš náhodou tie custom štíty na BL? Lebo sa mi veľmi páčia aj som tam ich videl :)

Odhlásený Friend

« Odpoveď #2 : 09. November 2015, 23:52:49 »
Ďakujem. Som rád, že sa páčia. A áno tie štíty sú na mojom BL na predaj (momentálne vypredané, ale verím, že čoskoro doplním). Štíty som vyrobil už skôr, torzá a nohy práve testujem...budú na predaj aj tie.

Odhlásený matt251

• Príspevkov: 786
  • Drevo a plast to je moje :-)
    • BRICKLANDIA
« Odpoveď #3 : 10. November 2015, 00:29:17 »
som zvedavy na vysledok s helmami. 
Vyzeraju dobre ale osobne mi tam prekazaju naplecniky.. radsej klasicky armor  alebo iny bodywear aj s naplecnikmi.

budes robit aj helmy strazcov?

Odhlásený mesje

• Príspevkov: 2046
« Odpoveď #4 : 10. November 2015, 00:46:29 »
a tie naplecniky su original alebo custom? nepamatam si, ktore figy ich mali... vyzeraju super...

Odhlásený Friend

« Odpoveď #5 : 12. November 2015, 21:15:34 »
Ahojte,
tak tie oválne štíty sú už opäť v predaji, ak by ste niekto mali záujem.
Čo sa týka náplecníkov, tak tie sú produktom brickforge, nie mojím, mne osobne sa to najviac pozdáva práve s nimi a preto som ich použil.
Add helmy, nevyrábam ich priamo ja, ale niekto mi ich vyrobí na základe mojich požiadaviek. V prvom rade pôjde o "štandardných vojakov". Neviem aký by bol potenciál pre iné variácie...zatiaľ nepredpokladám, že by v blízkej dobe mali uzrieť svetlo sveta aj iné variácie :(

Odhlásený Friend

« Odpoveď #6 : 12. November 2015, 21:33:31 »
Inak tie náplecníky práve brickforge opäť pridal v slušnom počte..komunikujem s nimi ohľadne elfských kopijí, aby ich tiež pridali.

A rovnako ďakujem za podnety, ak máte v tejto téme alebo v niečom inom námet, potrebu čo by ste chceli, aby uzrelo svetlo sveta, tak mi prosím dajte vedieť. Všetky pripomienky sú pre mňa zaujímavou spätnou väzbou.

Napríklad okrem tejto témy začínam riešiť templárov...

Odhlásený Friend

« Odpoveď #7 : 17. November 2015, 07:27:21 »
Taká menej plodná informácia.
Finálny dizajn je hotový, už sú fyzicky aj niektoré kusy vyrobené len to musí pomerne dlho schnúť, keďže špeciálne nohy sú výrazne zaťažované pri pohybe a preto to musí byť poriadne zapracované.
Zajtra večer by som teoreticky mohol robiť prvé záťažové testy...zatiaľ toľko k timingu.

Rangers - pracujem na finálnej verzii - v ideálnom prípade bude grafika hotová tento týždeň.

Odhlásený Friend

« Odpoveď #8 : 19. November 2015, 21:14:24 »
Ahojte,
mám ešte jeden dotaz...čo sa týka gondorčanov - ako je z vášho pohľadu dôležité, aby bol aj chrbát graficky spracovaný?
V prípade ak by sa použili plášte nie je to viditeľné.

Prosím dajte mi vedieť, zaujíma ma váš názor.
Ďakujem pekne.

Odhlásený KLF

• Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
« Odpoveď #9 : 19. November 2015, 22:03:09 »
S tym Ti tu asi najskor poradia ludia ako Aki, Danybůjek, LANDSER, Izmael, SkiFi, mozno mesje, ci matt251...

Odhlásený Izmael10

• Príspevkov: 448
« Odpoveď #10 : 19. November 2015, 22:28:26 »
mám ešte jeden dotaz...čo sa týka gondorčanov - ako je z vášho pohľadu dôležité, aby bol aj chrbát graficky spracovaný?

Netreba, aj tak väčšina bude mať plášte.  :)

Odhlásený matt251

• BRICKLANDIA
« Odpoveď #11 : 19. November 2015, 23:08:43 »
Ak sa bude jednat o beznych vojakov bez plastov, tak ano... ak budu mat plaste/brnenie tak je to jedno aj ked v dnesnej dobe su potlace na chrbte skoro samozrejmostou.

Urcite obojstranna potlac bude dvihat naklady na vyrobu a ak to planujes davat na kseft tak urob obe verzie a uvidis co budu zakaznici kupovat :-)

Skor ma zaujima ako budes riesit helmy, vid. obrazok. Rohan ma  3typy prilieb v legu (Soldier, Eomer a Theoden).
Osobne som pedant a ked nieco robim robim to poriadne...takze kebyze mam zaujem o gondor army chcel by som ju poriadnu so vsetkym vsudy  ;)

Odhlásený Friend

« Odpoveď #12 : 19. November 2015, 23:32:35 »
Ďakujem pekne za názory.
Borci v beta verzii majú potlač aj na chrbte...3 rôzne typy...pre final verziu som ešte dizajn chrbátu nedoladiť, ale tiež to vnímam skôr tak, že je to už skoro povinnosť, nakoľko to zvyšuje hrateľnosť...áno je pravdou, že to má dopad na celkovú cenu (hlavne výroba sa tým predlžuje a rovnako je šanca na chybu pri príprave vyššia).

Čo sa týka heliem, zatiaľ nebudem konkrétny, prosím o pochopenie. Maximálna informácia, ktorú zatiaľ poskytnem je, že predlohou mi bola tá captain z obrázku čo si uviedol...

Odhlásený Friend

« Odpoveď #13 : 25. November 2015, 03:55:57 »
Ahojte,
tak posielam prvé fotky finál gondorských vojakov - mimo heliem, to je stále len provizórium. Kvalitnejšie fotky budem robiť cez víkend. Rovnako ešte dorobím tlač na zadnú stranu tiel, nakoľko v tejto verzii zatiaľ chýba.

Nuž a pridal som aj spomínaných rangerov z Ithilienu...ešte tam sú drobné muchy, ktoré by som mal v najbližších dňoch doladiť...zvažujem či sú zaujímavejšie hnedé alebo čierne kapucne...čo si myslíte?

Každopádne akákoľvek spätná väzba ma poteší.
Ďakujem.

PS: ak máte niekto nejakú špeciálnu požiadavku na nejakého figa z LOTR/Hobbit témy, prosím dajte mi vedieť, práve si pripravuje zoznam ďalších custom postavičiek, na ktoré sa idem zamerať (po templároch, ktorých začínam zajtra riešiť)

Odhlásený matt251

• BRICKLANDIA
« Odpoveď #14 : 25. November 2015, 09:02:32 »
Army:
Bez heliem je tazke sa vyjadrit, kedze tie urobia celkovy dojem. Pozeral som verzie custom heliem,  niektore boli moc hrube ine zas captave atd. Na tvoje som zvedavy.
Ale zatial je to super.. Nie su mi uplne jasne ciary na nohach. Konkretne na cizmach, Ten mini strom je tam super ale tie postranne ciary okolo neho mi nie su jasne o co ide.
Teraz som si vsimol, co ma prekvapilo, ze strom na torsach nie je cely na torse ale ze koren je na opasku (hips). Neviem ci to bol tvoj zamer ci nie, kazdopadne je to dobry strategicky tah  pri samostatnom predaji noh a torz :-P  (y)

Rangers:
Na rychlo som kukol google a zhodnocujem to "Cele zle."  >:(
Nepaci sa mi ze si z nich urobil doslova armadu (rovnake torsa). Len Faramir ma Gondorsky strom na tele. Kazdy Ranger je iny, takze myslim  ze to chce este dve dalsie varianty torz ak nie aj tri ;)
Taktiez aj strom je privelmi ziarivy. Na to ze sa jedna o ludi operujucich potichu v lese ta biela neni vhodna  :-\ Aj original faramir ma bielu ale nie tak ziarivu (mozno len spinava?) + cely ten strom je omnoho tensi.
Ta zlta alebo co to je, mi kazi dojem. Skor by som tam splechol Dark Green alebo inu prirodzenejsiu farbu
Taktiez by som zvazil pouzitie Dk. Green plastov a kapucni...ciernu by som uplne vynechal.
A dvolezita vec  su masky tvari, tie by mali byt cierne podla obrazkov a spod hnedej/zelenj kapucne by to vyzeralo zaujimavo.

Pozrel som si vytvorich inych custom stitov/torz, hlave mi islo o strom... Tvoj strom ma prilis hrube konare v porovnani s originalom ale aj s vytvormi inych. Na jednej strane u inych sa tenke vetvy stracaju a strom vyzera akoby riedko. Tvoj ma zas peknu korunu aj ked je to moc hrube...
U army je strom OK, ale na stitoch sa mi zdaju konare hrubsie.
Dalsia drobnost co som si vsimol, na tvojom stite je strom na tmavo sivom a ciastovne ciernom pozadi (zeby fotenie?)  Ak nie, tak by to chcelo jasne cierny podklad.

Sorry za tolko kritiky, skusam sa Ti na to pozriet ak by bol zo mna  potencionalny zaujemca a snazim sa porovnat s inymi aby som sa rozhodol pre to  "najlepsie".  ;)
Tvoju pracu obdivujem, sam by som si na take nieco netrufol. Isto je za tym vela prace rovnako aj znicenych prototypov.

Co sa tyka figa na poziadanie, osobne by som si to nekupil ale zaujimalo by ma akoby by vyzeral Sauron v hmotnej podobe  ;) Pre ludi robiacich Mordor  by to mohol byt super fig.

« Posledná zmena: 25. November 2015, 09:06:07 od matt251 »