Autor Téma: Všeobecné informácie o novinkách  (Prečítané 315185 krát)

Odhlásený mesje

• Príspevkov: 2046
Re: Všeobecné informácie o novinkách
« Odpoveď #180 : 28. Január 2015, 00:09:06 »
prvé snímky z Norimbergskej výstavy
http://www.thebrickfan.com/lego-at-the-2015-nuremberg-toy-fair/
Kopec NinjaGo, električka z námestia, pár Creatorov, Scooby-Doo dodávka naživo, Technic žeriav, Space raketoplán a kúsok ťahača a plošiny, detail z Elves, pár Mixels,...
A správa, že uniknuté CMF14 niesú finálne.

stručne by som to zhrnul -  samé sračky... okrem technics...
ninjago, chima - prosim uz to ukoncite, je to vyslovene trapenie a mrhanie plastom, uz nevedia co vymysliet...
raketoplan - total recyklacia toho spred par rokov, pridali len nosic, takze mame len mensiu obdobu 10231...
city - to namestie je grc - zmeska podpriemernych stavieb a divnej elektricky, ktora sa nechyta na tu zo setu 8404
elves - dalsia zalaha divokych farieb, akoby nestacilo friends. Asi to bolo prilis realne tak spravili nejaky mix friends a chima, to zas budu chrlit milion psychostavieb...
scooby doo - dalsi prepadak, ako boli ninja korytnacky ci toy story...
mixels, minecraft - to som dodnes nepochopil, aky to ma zmysel...
ostava sa tesit na exkluzivity ako ferrari, mlynske kolo, big bang theory, UCSka...

Odhlásený matt251

• Príspevkov: 786
  • Drevo a plast to je moje :-)
    • BRICKLANDIA
« Odpoveď #181 : 28. Január 2015, 00:25:31 »
ninjago, chima - prosim uz to ukoncite, je to vyslovene trapenie a mrhanie plastom, uz nevedia co vymysliet...
raketoplan - total recyklacia toho spred par rokov, pridali len nosic, takze mame len mensiu obdobu 10231...
city - to namestie je grc - zmeska podpriemernych stavieb a divnej elektricky, ktora sa nechyta na tu zo setu 8404
elves - dalsia zalaha divokych farieb, akoby nestacilo friends. Asi to bolo prilis realne tak spravili nejaky mix friends a chima, to zas budu chrlit milion psychostavieb...
ostava sa tesit na exkluzivity ako ferrari, mlynske kolo, big bang theory, UCSka...

Skus na to pozriet ocami 6-12 rocnych deti....

Odhlásený KLF

• Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
« Odpoveď #182 : 28. Január 2015, 00:36:35 »
No... zial asi budem vcelku suhlasit s mesjem. :-\  Mne sa z toho CITY ale paci prave ten Space. Raketoplan je trochu odlisny (vid priloha) - viac priblizeny realu detailami (kabina, zadne kridlo, motory, uchytenie vyskoviek), ale nezmysleny cerveny pruh, ktory zmenim na biely ostal. Cela rada Space je v podstate taky prehlad modernych lietadiel NASA. Je tam uz vyradeny (ale najznamejsi) raketoplan Space Shuttle, je tam Dream Chaser (prototyp novej generacie raketoplanov) a je tam aj skusobne lietadlo. Som tak trochu fanda raketoplanov, takze toto vcelku ocenujem.
To nove namestie - to co je za parodiu? A ta elektricka... ta predtym sa mi nepacila, ale mala aspon ake-take dvere a ako-tak sa podobala na elektricku. Toto je jak stonozka z komiksu!
Skooby-Doo mi nic nevravi, potapaci - OK, ale treba sa s tym hrat nad vodou... No neviem.
Technic - cakal som od toho Mercedesu viac. :( Keby to nemalo znak vpredu, tak to moze byt hociaky nakladak. Velmi vela dizajnovych nedostatkov tam je oproti realnej predlohe a DALI SA SPRAVIT! Odpruzenie iba prednej napravy - trapas! Dizajn z beamov - nic moc. :-\ Som sklamany. Aspon keby to bolo na RC.
« Posledná zmena: 28. Január 2015, 09:37:05 od KLF »

Odhlásený papluh

• Príspevkov: 4535
« Odpoveď #183 : 28. Január 2015, 02:29:46 »
Ten Mercedes má nejakú úpravu zadnej nápravy, keď si všimneš po 1:30 tak sú tam nejaké šikmé liftarmy a trocha sa hýbe http://youtu.be/YktZUMiAPa4?t=1m31s
Ono keď si zobereš reálne trucky tak okrem nejakého plastu vpredu sa jednotlive euro-trucky podobajú (v oku laika). "Nosaté" Scanie sa už nerobia a Unimog je špecifický prípad.

City: Aj keď by som bol radšej námestiu typu 10184 Town Plan, ale toto aktuálne typom budov sedí k 60026 Town Square a trochu aj Creatoru 31036. Tá električka trocha ultramoderná. Odhliadnuc od očakávania exkluzivity, tie budovy oživia setové mesto.

Odhlásený STARHAWK

• Príspevkov: 1043
« Odpoveď #184 : 28. Január 2015, 09:32:08 »

Dovolim si nesuhlasit a rozviest to v mojom prispevku

1. pozeras sa na na to optikou AFOLa, my ale tvorime zatial mensinu predajov - i ked stupajucu ale stale mensinu
2. vyber tem musi byt pestry a musi decka zaujat - nemozu dookola tocit uz nudnych policajtov, poziarnikov, zachranku a castlke

Ninjago, Chima pokial viem ma dost velke predaje (celosvetovo, nepozeraj ze su plne regale na SK, podla nasho trhu predsa nebudu nastavovat ten celosvetovy) a decka to ZERU (niekolkokrat som pri regali pocuval ako nejaky maly ospevoval nieco z Ninjago alebo Chimi a vysvetloval rodicom co to je a preco mu to musia kupit :) ). A kedze sa to stale predava a decka chcu pokracovanie tych pribehov a akcie tak tvoria stale nove (ak by to nemalo uspech tak by to skoncilo) A podla mna je to zaujimave a minimalne tie masky sa daju pouzit do sci-fi scenok (vlcich pouzijem v SW bo tam taka rasa s vlcou hlavou je). Dalej je to miesto kde mozu prepasovat rozne zaujimave kocky v zaujimavych farbach.

Raketoplan sa mi paci a ako ukazal na obr dole KLF je iny - lepsi, oblejsi a ma konecne raketoplanove predne okno. Ked bude v zlave tak ho kupim, tuto temu nejak nezbieram ale za zlavnenu cenu si ho urcite zozenem.

Elves ako aj Friends - su to skvele temy specialne zamerane pre dievcata, ocividne to ma uspech a tak z friends spravili odnos na disnay princezne (licencia - drahsie) a teraz aj fantasy odnos kde licenciu nepotrebuju = lacnejsie. Su to vsetko skvele temy a len vyplnaju u lega medzeru na trhu, babam sa ocividne pacia viac babikovske figurky skor ako klasicky minifig - za par rokov ti poviem ked male dorastu.
Divoke farby hej, nikdy nevies kde budes potrebovat nejaku divoku farbu a potom budes len rad ze ju niekedy niekde vydali - faremnu paletu treba mat pestru. Dalej tieto farby urcite ocena dievcata takze je len fer ze je v dostatok setoch pre nich. Add divoke farby - tiez som neveril ze je ruzova nutne potrebna az dokial som nevidel MOC z Prazkej ulicky kde ruzova bola cela fasada a bola tam potrebna.
Farebnu skalu ocenis az ked zacnes silne stavat MOCy, ked budes mat problem ze si vymislis super tvar ss urcitym typom suciastky a zistiz ze sa v pozadovanej farbe nikdy nevyrobil = mozes svoj napad so super tvarom zahodit a vymislat plan B ktory uz nemusi byt tak dokonaly tvarovo (zacina sa mi stavat).

Scooby Doo - skvela tema, pozeraval som ako maly. Scoobyho minimalne si urcite do zbierky zozeniem. Tema skvele doplna uz vydane monsters. Ma to velky hratelny potencial pre decka - strasidelne domy, hrady, nahananie strasidiel.

Mixels - zaujimavy pocin a pre AFOL skvela zasobaren dielov za rozumne ceny - najme roznych klbikov a curved slopes, pre ddecka zaujimave, bo si trenuju fantaziu ked tvoria svojich mixlov

Minecraft - toto osobne nechapem ale ocividne to je dost fenomen medzi deckami takze len sa chcu zviest na vlne toho co momentalne fici - opet plati ze ak by sa to nepredavalo tak by nepokracovali

Takze zaver:
Odosobni sa, mysli na lego ako na hracku pre deti a tak sa musi prisposobit aj obsah. Bud rad ze zacinaju cim viac brat ohlad na AFOLov, napr na UCS Slave 1 je to velmi jasne dane najavo to pre dieta proste nie je - aj ked to je stale lahke ale male decko by som s tym lietat nenehal pokial to nechcem opravovat zakazdym.
Hladaj pozitiva - nove diely co sa objavia na BL potrebne pre stavitelov, zosirovanie farebnej palety a vyroba existujucich dielov v novych farbach.
Taktiez znovuvydavanie niektorych tem a opakovanie je nutne pre tych ktore tie sety v minulosti nekupili, aj v SW to musi clovek tolerovat i ked tam uz to ide do krajnosti.

Odhlásený Aki

• Príspevkov: 127
« Odpoveď #185 : 28. Január 2015, 09:35:36 »
No... zial asi budem vcelku suhlasit s mesjem. :-\
I já to vidím podobně, jen s tím rozdílem, že potapěči se mi celkem líbí. Kdysi jsem z těch starých dělal diorama pro výstavu ve Svitavách a myslím, že se to povedlo. Stejný pocit mám i z tady těch nových.

Skus na to pozriet ocami 6-12 rocnych deti....
To máš sice pravdu, ale ti si ty sety obvykle nekupují, kupují rodiče. Tedy pokud k osobnostnímu vývoji svého dítěte přistupují zodpovědně. Když byli mé děti malé, tak také vycházeli hnusní bionicle, ale děti se vcelku rychle naučili, že to je jen plastový odpad a nic k hraní.
Od té doby se myslím situace trochu zlepšila, ale i tak mi to často přijde jako mrhání lego potenciálem.

Ad náměstí - nic jiného jsem ani nečekal.  :P

Odhlásený drdano

• Príspevkov: 786
    • Moja zbierka @ BrickSet.com
« Odpoveď #186 : 28. Január 2015, 09:38:02 »
STARHAWK ma predbehol, ale aj tak zareagujem na nazory typu "ninja korytnacky ci scooby = prepadak" ... mam stvorrocneho synovca, ma doma asi 5 setov turtles, vsetci jeho kamarati zo skolky zbieraju turtles, proste to medzi detmi leti ako droga.... podobne ako sme my pred 20-25 rokmi zrali TMNT.... Rovnako Scooby - moja stvorrocna dcera zistila (mea culpa - neustriehol som to), ze lego chysta scooby temu a odvtedy mi trikrat denne pili usi, ci uz som jej kupil lego-scooby.... tie sety pojdu na dracku pre tych, ktorym su urcene - pre deti... asi to nie je ziadne terno pre AFOL-ov, ale ako zdroj rare-brickov - preco nie? Chapem - kvoli cene, ale aj tak - scooby bude hocico, len urcite nie PREPADAK.... A nakoniec - kresleny serial mi neskutocne lezie na nervy, ale tie sety su podla mna cool.... co sa tyka ostatnych noviniek, v podstate suhlasim so STARHAWK-om...
« Posledná zmena: 28. Január 2015, 09:40:36 od drdano »
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

Odhlásený papluh

• Príspevkov: 4535
« Odpoveď #187 : 28. Január 2015, 10:47:55 »
Dosť zaujímavý je ten hotel z Friends
http://ukonio.de/wp-content/gallery/lego-spielwarenmesse-2015/lego-new-sets-friends-41101-spielwarenmesse-toy-fair-2015-andres-lehmann.jpg
Vďaka minimálnemu použitiu Friends farieb sa bude dať ľahko zmodovať aj do City...

Odhlásený STARHAWK

• Príspevkov: 1043
« Odpoveď #188 : 28. Január 2015, 11:20:26 »
Mesje a P4tr1cius su znami tym (a to ich charakterizuje, co je dobre), ze pre nich su pekne vacsinou velke a premakane megamodely. Maju na to pravo a je dobre, ze niekto ma aj iny nazor. Od toho je forum. Nebudeme tu predsa vsetci nadrzani z toho, ake super veci TLG robi, ale vyjadrime aj kritiku. Ja aj ked s ich nazorom velmi nesuhlasim, tak ich respektujem a vazim si, ze vyjadria svoj nazor verejne!

Ja samozrejme mesjeho nazory respektujem, len oponujem jeho analyze svojim nazorom - cize normalne rozvadzam diskusiu. Prave preto som svoju reakciu pisal normalnym stylom diskusie anie nejakym flame (teda dufam ze to tak vyznelo)

co sa tyka setov pre AFOLs tam to davaju hlavne do segmentu UCS, Architecture, Modulars, trochu aj Technics (tej teme sa ale moc nerozumiem), prepracovanejsie vecsie sety a Lego IDEAS - najme IDEAS je toho dokazom ze vidia rastucu skupinu AFOLs a chcu nejako pre nich robit aj sety na objednavku AFOL trhu.

Co sa tyka poznamky od Akiho ze to kupuju rodicia - uvidim, budem sa vediet vyjadrit neskor ked male zacnu pytat lego. Ak ale nejaka tema dieta zaujme, asi nie je uplne jednoduch a mozno ani uplne najspravnejsie ho vyslovene odhovarat pretoze mne sa ta tema nepaci - ak sa s tym bude vediet hrat a bude ho dana tema naozaj bavit - preco nie ?

Odhlásený mesje

« Odpoveď #189 : 28. Január 2015, 12:05:35 »
Ja berem starhawkovu analyzu, ma to logiku co pise - najma z pohladu prilevu novych dielikov. Berem aj to, ze to je primarne pre decka.  Ak to mozem zhrnut, mna stve jedna vec - chapem ze chima a ninjago sa super predava, ale TAKISTO by sa predavalo nieco, co by malo aspon nejaku hlavu a patu a bolo to rovnako masirovane obrovskou reklamou. Napr keby rozvinuli castle do viac fantasy rozmerov - tj nielen draci, ale aj dalsie rozne prisery, ale "realnejsie" - tj take co pozname z rozpravok, filmov a pod - to by sa pacilo aj detom, aj klasikom - a komu by sa uz to zdalo moc rozdivocene, tak by jednoducho dal prec divne postavy a mal by peknu castle zostavu. Uz sa budem opakovat, ale krasne by sa to dalo sklbit v nejakej grecko-rimskej teme - grecke baje poznaju kopu zaujimavych tvorov, co by zaujali decka, a naslo by si to aj klasikov, nehovoriac o vyuzitelnosti greckych stavieb a figov, ktore doteraz neboli. Preco neurobia toto? preco nasilu vytvaraju umely svet okridlenych vtakov a pretlacat to reklamou? Ved pre zrelsie decka (nehovoriac AFOLov, to je vedlajsie) su tie ninjago a chima vytvory totalne nepouzitelne... argumentovat novymi dielmi, to uz je rezignacia na sety, ved diely by boli aj z fantasy castle, preco nemat aj pekne sety aj diely? Naco nasilu nieco vymysliet, masirovat reklamu a este aj tocit nezmyselny serial, ked ta tema mohla zit sama? Potom to logicky vedie k minimalnej hratelnosti (ak som domov kupil chima, hratelne to bolo 1 den, a potom to slo prec), lebo to nema silny pribeh a nejaku tradiciu...
Podobne je to s Friends / Elves - friends som chapal, bol to dobry napad zatiahnut baby do lega, disney princess bola zas zaujimava tematicka odbocka, ale Elves uz zavana Chimovinou - pozrem katalog, a 10 stran su same friends a elves - to uz mi pride prehnane. Pritom opat, stacilo rozvit disney princess, ktore je podla mna TOTALNE ODFLAKNUTE - chybaju tam ostatne postavy, tie stavby su uplne mizerne, z toho mohla byt pekna seria pre baby, co pozeravaju popularne filmy disney. Aka tam ale moze byt hratelnost, ked je tam len postava princeznej, a obcas hodia princa? Nulova. Len postavit, odhodit od kuta, alebo nechat ako dalsi pracholapac...
Scooby doo - som FAKT zvedavy na predajnost. Niekto oponoval, ze ninja korytnacky su popularne - no neviem potom preco tie sety stali absolutne nedotknute aj pri 20-30% zlavach (co sa o inych setoch neda povedat), stoja nedotknute aj teraz pri 50 % zlavach. To iste toy story - ved to hnilo na niektorych regaloch aj 3 roky po EOL! Toto su velmi rizikove serie a velmi lahko sa moze stat z toho prepadak - a to aj z takej na pohlad tutovky ako POTC. Velky handicap tychto filmovych detskych serii je 1) cena, kvoli licencii vyssia, 2) "roztrusenie" temy na viac setov, ktore sami o sebe su casto samostatne nezaujimave (nejaky vyjav z filmu) a s odstupom casu nehratelne, a to iste aj roztrusenie figov na viac setov, ktore treba mat vsetky, ak chce mat dieta celu zostavu - co ide strasne do penazi... pritom tieto sety su hlavne o figoch...
City - tam sa velmi hybat neda - je to proste mesto, a musi to byt jednoduchsie pre deti na rozdiel od Creator ci Modulars. Ale aj tam sa da z temy vybuchat viac - pekny priklad je to namestie - ved to je vyslovene odflaknute - za toto pytaju 200 ecok? Napad to pritom neni zly, napr ak by z toho spravili "skladacku" - nieco na sposob jednoduchsich modularov, kde by jednotlive domy mohli do seba zapadat, a vzdy by dosli s nejakym novym domom doplnenym figami a autami...
Suma sumarum - veci by sa mohli robit lepsie a zaberat aj sirsie publikum, a casto by ani nebolo treba robit masivnu reklamu...
« Posledná zmena: 28. Január 2015, 12:12:31 od mesje »

Odhlásený KLF

• Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
« Odpoveď #190 : 29. Január 2015, 15:23:57 »
The SHIELD Helicarrier

Odhlásený liondee

• Príspevkov: 1432
« Odpoveď #191 : 29. Január 2015, 15:28:24 »
Keby to spravili k minifig meritku tak by to bola šupa :)

Odhlásený mesje

« Odpoveď #192 : 29. Január 2015, 16:28:36 »
boze tolko plastu na taku blbost  :P za 3000 dielikov mohli byt ine veldiela...

Odhlásený phoenicis

• Príspevkov: 1102
  • May the Brick be with you ;)
    • Brick-Wave
« Odpoveď #193 : 29. Január 2015, 16:42:45 »
Nuž, trochu sklamal moje očakávania :P

Odhlásený Aki

• Príspevkov: 127
« Odpoveď #194 : 29. Január 2015, 17:09:07 »
boze tolko plastu na taku blbost  :P
Tak ještě, že to není z nějakého ušlechtilého materiálu - třeba dřeva, nebo kovu. To už by byla tragédie.  >:D >:D