stručne by som to zhrnul - samé sračky... okrem technics...
ninjago, chima - prosim uz to ukoncite, je to vyslovene trapenie a mrhanie plastom, uz nevedia co vymysliet...
raketoplan - total recyklacia toho spred par rokov, pridali len nosic, takze mame len mensiu obdobu 10231...
city - to namestie je grc - zmeska podpriemernych stavieb a divnej elektricky, ktora sa nechyta na tu zo setu 8404
elves - dalsia zalaha divokych farieb, akoby nestacilo friends. Asi to bolo prilis realne tak spravili nejaky mix friends a chima, to zas budu chrlit milion psychostavieb...
scooby doo - dalsi prepadak, ako boli ninja korytnacky ci toy story...
mixels, minecraft - to som dodnes nepochopil, aky to ma zmysel...
ostava sa tesit na exkluzivity ako ferrari, mlynske kolo, big bang theory, UCSka...
Dovolim si nesuhlasit a rozviest to v mojom prispevku
1. pozeras sa na na to optikou AFOLa, my ale tvorime zatial mensinu predajov - i ked stupajucu ale stale mensinu
2. vyber tem musi byt pestry a musi decka zaujat - nemozu dookola tocit uz nudnych policajtov, poziarnikov, zachranku a castlke
Ninjago, Chima pokial viem ma dost velke predaje (celosvetovo, nepozeraj ze su plne regale na SK, podla nasho trhu predsa nebudu nastavovat ten celosvetovy) a decka to ZERU (niekolkokrat som pri regali pocuval ako nejaky maly ospevoval nieco z Ninjago alebo Chimi a vysvetloval rodicom co to je a preco mu to musia kupit

). A kedze sa to stale predava a decka chcu pokracovanie tych pribehov a akcie tak tvoria stale nove (ak by to nemalo uspech tak by to skoncilo) A podla mna je to zaujimave a minimalne tie masky sa daju pouzit do sci-fi scenok (vlcich pouzijem v SW bo tam taka rasa s vlcou hlavou je). Dalej je to miesto kde mozu prepasovat rozne zaujimave kocky v zaujimavych farbach.
Raketoplan sa mi paci a ako ukazal na obr dole KLF je iny - lepsi, oblejsi a ma konecne raketoplanove predne okno. Ked bude v zlave tak ho kupim, tuto temu nejak nezbieram ale za zlavnenu cenu si ho urcite zozenem.
Elves ako aj Friends - su to skvele temy specialne zamerane pre dievcata, ocividne to ma uspech a tak z friends spravili odnos na disnay princezne (licencia - drahsie) a teraz aj fantasy odnos kde licenciu nepotrebuju = lacnejsie. Su to vsetko skvele temy a len vyplnaju u lega medzeru na trhu, babam sa ocividne pacia viac babikovske figurky skor ako klasicky minifig - za par rokov ti poviem ked male dorastu.
Divoke farby hej, nikdy nevies kde budes potrebovat nejaku divoku farbu a potom budes len rad ze ju niekedy niekde vydali - faremnu paletu treba mat pestru. Dalej tieto farby urcite ocena dievcata takze je len fer ze je v dostatok setoch pre nich. Add divoke farby - tiez som neveril ze je ruzova nutne potrebna az dokial som nevidel MOC z Prazkej ulicky kde ruzova bola cela fasada a bola tam potrebna.
Farebnu skalu ocenis az ked zacnes silne stavat MOCy, ked budes mat problem ze si vymislis super tvar ss urcitym typom suciastky a zistiz ze sa v pozadovanej farbe nikdy nevyrobil = mozes svoj napad so super tvarom zahodit a vymislat plan B ktory uz nemusi byt tak dokonaly tvarovo (zacina sa mi stavat).
Scooby Doo - skvela tema, pozeraval som ako maly. Scoobyho minimalne si urcite do zbierky zozeniem. Tema skvele doplna uz vydane monsters. Ma to velky hratelny potencial pre decka - strasidelne domy, hrady, nahananie strasidiel.
Mixels - zaujimavy pocin a pre AFOL skvela zasobaren dielov za rozumne ceny - najme roznych klbikov a curved slopes, pre ddecka zaujimave, bo si trenuju fantaziu ked tvoria svojich mixlov
Minecraft - toto osobne nechapem ale ocividne to je dost fenomen medzi deckami takze len sa chcu zviest na vlne toho co momentalne fici - opet plati ze ak by sa to nepredavalo tak by nepokracovali
Takze zaver:
Odosobni sa, mysli na lego ako na hracku pre deti a tak sa musi prisposobit aj obsah. Bud rad ze zacinaju cim viac brat ohlad na AFOLov, napr na UCS Slave 1 je to velmi jasne dane najavo to pre dieta proste nie je - aj ked to je stale lahke ale male decko by som s tym lietat nenehal pokial to nechcem opravovat zakazdym.
Hladaj pozitiva - nove diely co sa objavia na BL potrebne pre stavitelov, zosirovanie farebnej palety a vyroba existujucich dielov v novych farbach.
Taktiez znovuvydavanie niektorych tem a opakovanie je nutne pre tych ktore tie sety v minulosti nekupili, aj v SW to musi clovek tolerovat i ked tam uz to ide do krajnosti.