Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

Hornonitrianske muzeum - Prievidza (Maj - September 2023)

Started by MiKeL, 16. August 2022, 09:39:06

« predchádzajúce - ďalšie »

muffin

Pre mňa je to trochu z ruky, ale ak by sa našiel priestor pre moje tatrovky, tak by som určite uvažoval o účasti.

liondee

Ahojte. Vieme aké budu k dispozícii priestory na výstavu? Postreboval by som to vedieť čo najskôr, keďže ma oslovili z Radole z múzea na ten istý termín. Ďakujem.

MiKeL

Presne nie, len to, co som pisal v prvom prispevku. Odvtedy sa zatial este neozvali. Takze kludni si dohodni ako uznas za vhodne a ak ti nieco ostane, moze sa vystavit aj tu (ak sa to bude konat).

sylmer

ahojte, ak bude dosť priestoru v meste, môžem priniesť do Prievidze velký kostol . Trocha by pýtalo povylepšovať mu ešte okolie, model bol limitovaný dielikmi z Haunted House.

https://rebrickable.com/mocs/MOC-94649/povoq/blessed-house/#details

MiKeL

Ahojte, vcera mi potvrdili z muzea, ze maju vystavu schvalenu a ak sa nic nepredvidane nestane, tak vystava bude. Tak mozme zacat premyslat, co vsetko vystavime. Poslali mi aj podorys vystavnych priestorov, takze vieme hned kolko vystavnej plochy bude k dispozicii.

Tu je kratke vysvetlenie k planu priestorov
"Cerveny pas vo vacsej vystavnej miestnosti oznacuje priestor, ktory mozno nebude moct byt vyuzity (Pokusime sa to vyriesit inak, ale aktualne zatial hrozi, ze v nom budu musiet zostat niektore velkorozmerne predmety z aktualnej expozicie, ktore sa prekryju panelovou stenou.). V tom pripade by v planiku uvedena dlzka vyuzitelneho priestoru miestnosti bola asi o meter kratsia. Zeleny pas na chodbe naopak vyznacuje priestor, ktory sa da tiez vyuzit na instalaciu, minimalne plosnych zostav na stenach, ktore su opatrene zavesnou listou."

14miro14

MiKeL

Ahojte,

vystavu mame potvrdenu a uz mame aj dohodnute terminy. Instalacia cez vikend 27.-28. maja 2023 a deinstalacia bude cez vikend 16.-17. septembra. Mozme zacat riesit co vystavime.

Praetor

Tak ja ponúkam Egypt panorámu, akurát to vychádza, že mi to vojde na celé auto...  ;)

MiKeL

Z muzea by boli radi, keby sme postavili aj nieco z mesta Prievidza a to nieco aj konkretizovali. Konkretene by tam radi mali Farsky kostol sv. Bartolomeja - hlavne ten a nie v sucacnej podobe, ale v podobe ako vyzeral na zaciatku 20. storocia (je o dost jednoduchsi). A k tomu idealne dve blizke/prilahle budovy - Kralovsky dom - taktiez v dobovej podobe, kedze aktualne vraj uz vyzera o dost inac a nakoniec byvalu budovu postovej stanice - ako inac v povodnej podobe. Chceli by to mat pokope aj s nejakym tym zivotom okolo (postavicky, koniky, koce), takze asi minifig mierka.

Nevyzera to zlozito, vacsinou rovne biele steny s oknami/dverami, stechy z drevenych sindlov (cize nieco v dkbrown/black). Ak by mal niekto zaujem nieco z toho postavit, poslem podklady, ktore mi dodali. Kralovsky dom  bude trosku o fantazii, z fotiek co mam vidno len jeden roh budovy a ten je viac menej zhodny s aktualnou podobou, takze zvysok asi bude potrebne dohladat/domysliet, budova posty je jedna vacsia poschodova budova a dve mensie s velkym dvorom medzi nimi a spojenymi murom.

Plus prikladam finalny podorys vystavnych priestorov, ktore budu k dispozicii (oramovane modrou).

jayor

Ahoj, mozes podklady poslat na mail (jayor14@gmail.com), zatial sa nezarucujem ci nieco postavim ale ked budem mat kocky tak mozno dokazem nieco spachat :D

Quote from: MiKeL on 03. Marec 2023, 13:52:51
Z muzea by boli radi, keby sme postavili aj nieco z mesta Prievidza a to nieco aj konkretizovali. Konkretene by tam radi mali Farsky kostol sv. Bartolomeja - hlavne ten a nie v sucacnej podobe, ale v podobe ako vyzeral na zaciatku 20. storocia (je o dost jednoduchsi). A k tomu idealne dve blizke/prilahle budovy - Kralovsky dom - taktiez v dobovej podobe, kedze aktualne vraj uz vyzera o dost inac a nakoniec byvalu budovu postovej stanice - ako inac v povodnej podobe. Chceli by to mat pokope aj s nejakym tym zivotom okolo (postavicky, koniky, koce), takze asi minifig mierka.

Nevyzera to zlozito, vacsinou rovne biele steny s oknami/dverami, stechy z drevenych sindlov (cize nieco v dkbrown/black). Ak by mal niekto zaujem nieco z toho postavit, poslem podklady, ktore mi dodali. Kralovsky dom  bude trosku o fantazii, z fotiek co mam vidno len jeden roh budovy a ten je viac menej zhodny s aktualnou podobou, takze zvysok asi bude potrebne dohladat/domysliet, budova posty je jedna vacsia poschodova budova a dve mensie s velkym dvorom medzi nimi a spojenymi murom.

Plus prikladam finalny podorys vystavnych priestorov, ktore budu k dispozicii (oramovane modrou).

Buďo

Zoznam veci k vystaveniu.

Hrad Modrý Kameň  200 cm x 125 cm
Polička s vlakmi       300 cm x 100 cm
Tlačný remorkér Gemer s člepom  185 cm x 21 cm
Bytovka dostavaná    75 cm x75 cm
Bytovka vo výstabe   75 cm x75 cm

Moc moduláry do CITY 32x32+16x32+16x32  (baseplate)   upravim do letnej verzie
Moc crator hrad do CITY  32x32 (baseplate  približne)        upravený do letnej verzie
Kopec s Levím hradom a drevenice    3x3   (baseplate 32x32)  upravený do bezkoľajovej verzie (z tunelu bude vezenie)
Bonsai   16x32  (baseplate)

Keďže priestoru je pomenej, dajte vedieť ak niečo z toho sa nezmestí /nehodí .

papluh

Len upravujem, ze kopec s hradom je vrátane okolia (prístav a kopec s drakom) na 5x5 baseplate tj 128x128 cm, bez toho sa tam moc dreveníc nezmestí  >:D

Jammo

Maroš

uff toto tento rok určite nestíham, teraz som len rozobral posledný výtvor a triedim dieliky... najskor niečo stíham postaviť do vianoc aby to nebol stres ale zábava ;-) (Teda aby to bolo niečo hodné vystavenia nie len narýchlo zbúchané)