Main Menu

Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

legoholikove kocky a setiky

Started by legoholik, 29. Júl 2014, 13:41:13

« predchádzajúce - ďalšie »

legoholik

kedže bolo toho valentína a stále máme lockdown, nafotil som nejaké tie akty  >:D

legoholik

a ešte zopár ... The Flinstones...

KLF

[attachimg=1]

legoholik

Quote from: KLF on 19. Február 2021, 19:25:57
[attachimg=1]

ano kamo...ja viem je to zle natocene....napriek tomu, ze ja si to pekne v kompe natocim tak, aby to bolo spravne, ulozim zmenu a aj to v kompe stale vidim spravne natocene no i tak sem mi to nahra zle natocene...ja si s technikou velmi nerozumiem nenavidim PC a internet a smartfony....mal som umriet v 90 tych rokoch, aby som sa tych technickych sraciek nedoizil.....softvare mam chaby a ani ma to nerapi....hadam si to nejako vy viete otocit  :-\

ale kedysi na zaciatku mi to sem naimportovaaaaavavalo spravne tak neviem....hawk

drdano

Hawk... umriem....  >:D >:D >:D
Asi skor HOWGH....  (y) (y) (y)
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

legoholik

Po dlhšej dobe zopár nových prírastkov z minulého roka. Ani jeden setík mi nepriniesol  Ježiško, čiže všetky boli zakúpené v priebehu roka, ale dva z nich – Porsche a pick up som mohol konečne postaviť vďaka dovolenke, ktorú mi Ježiško na konci roka konečne doprial. Kováčsku dielňu a Ecto 1 som mal poskladané už dávnejšie.

Kováčska dielňa je podľa mňa premakaný a zároveň pre mňa ako ,,starého burgára" aj neodolateľný set.  Naživo je úchvatnejšia, ako na fotkách. Porovnateľná s rybárskym domčekom. Obsahuje krásne prepracovaný exteriér aj interiér s mnohými  detailmi, ako sú kováčske nástroje, vybavenie kuchyne vrátane sudu na pivo, písací stôl aj s kalamárom a brkom, polienka dreva nachystané na kope pod schodmi, množstvo rôzneho  vybavenia, parádna vyhňa, ktorú oživuje svietiaca kocka, kozub na každom poschodí  a plus 4 minifigovia – kováč, jeho žena a dvaja falkoni – jedna je teda falkonka. Domček sa dá rozdeliť na tri samostatné časti – suterén – samotná kováčska dielňa, stred – kuchyňa a podkrovie.

Ecto 1 – ako Ghostbusteráka ma tento setík tiež zlákal. Auto je pomerne veľké a má všetko, čo má Ecto mať. Interiér je nabitý elektronikou teda prístrojmi potrebnými na detekovanie a elimináciu nadprirodzena. Auto má prepracovaný motor, otvárateľnú prednú kapotu aj prístup do kufra, ako aj dvere.  Na streche je všetko, ako z pôvodného filmu, hoci tento vehikel je prerobený podľa dielu č. 3, ktorý neviem či už mal niekde vo svete premiéru. Na vonkajšom vzhľade nevidno rozdiel, ale  interiér je vybavený výsuvným  a zároveň otočným zadným sedadlom, ktoré sa vysunie vďaka piestu aktivovanému stlačením časti podvozku v ľavom podbehu. Na auto som naschvál nenacápal asi milión nálepiek imitujúcich zhrdzavené časti karosérie, nakoľko podľa filmu GB č. 3 Ecto ležalo niekde v zapadákove v šope zabudnuté asi zopár dekád a zapadnuté prachom.

Pick up – krásne historické autíčko v službách farmára so všetkým, čo k tomu patrí. Potlačená – nie nálepka – prístrojovka, prepracovaný motor, štýlový dizajn a v spätnom zrkadle umiestnenom v kabíne sa  odráža alegorická krajinka amerického stredozápadu predvojnovej éry (nálepka). K tomu kopa tovaru rozdeleného sezónne spolu s fúrikom a pútačom.

Porsche – jedine pri tomto setíku som si nebol podľa obrázkov istý výsledkom. Obrázky ma až tak nenadchli, no setík si našťastie našiel ku mne cestu ako darček k narodeninám. A som za to rád, lebo poskladaný vyzerá neskutočne dobre. A zaujímavosť o ktorej som nevedel,  je možnosť voľby. Môžete si poskladať 911 Turbo, alebo 911 Targa. Treba sa rozhodnúť pri sáčku č. 8. Sáčok č. 8 a 9 je Turbo a 8 a 10 je Targa. Ja som si zvolil podľa mňa väčšiu a krajšiu klasiku a to Turbo. Základ je rovnaký pre obe verzie a považujem za kumšt Psiakiho, že dokázal spraviť dva v jednom. Rozdiel je len v zadnej náprave, zadných blatníkoch, detailoch v motore a samozrejme v zadnej kapote, zadnom okne a streche. Rozdielne podľa zvolenej verzie sú aj disky kolies. Pri targe sa strecha po demontáži dá schovať do kufra.

martinn

Pick up vyzerá dobre, aj tá dielňa, také sety do vitrínky.

legoholik

Po dlhšej odmlke trochu aktualizujem tuto tému. Pridávam foto toho, čo u mňa pribudlo a zároveň sa stihlo aj poskladať. O0

nejaké to Star Wars-  AT AT + battle pack snowtrooperov, skywalkerov speeder, x -wing a diaoráma joda

potom nejaké  speedracers,

city - food trucky

stroskotanec Ray

a nesmie chýbať Land Rover Defender

a horská chata pri dvoch boroviciach + adventný kalendár city 2023  8)