Vitajte vo fanklube TatraLUG!

Čo nás spája

Sme komunita fanúšikov stavebnice LEGO® s cieľom spájať členov, zdieľať spoločnú vášeň, skúsenosti a nápady, organizovať výstavy či stretnutia a spoločne tvoriť. Nezáleží na tom, aký máš k tejto stavebnici vzťah – či si staviteľ, zberateľ, alebo jednoducho nadšenec, u nás si určite nájdeš svoje miesto.

Dôležité informácie pre nových návštevníkov:

Ready to join the conversation? Log In or Create a Free Account to start posting and access member-only boards!

Pohronske muzeum Nova Bana (februar 2026 - maj 2026)

Started by MiKeL, 29. Júl 2025, 09:28:14

« predchádzajúce - ďalšie »

MiKeL

Ahojte,

ozvali sa z Pohronskeho muzea v Novej Bani, ze by radi opat s nami zorganizovali vystavu. Chceli by ju od februara do konca maja. Miesto dobre pozname, uz sme tam viac krat vystavovali.

Je tu ale par veci. Su v kontakte s muzeom v Lucenci, kde sme mali mat vystavu tento rok, ale pre rekonstrukciu bola zrusena, ale chceli by ju buduci rok. Podla informacii z NB by ju chceli od juna, cize hned po skonceni vystavy v NB, co by znamenalo odinstalovanie v NB a nainstalovanie v LC vramci jedneho vikendu. Jedna moznost je ist v piatok poobede odinstalovat NB, prespat tam, rano nalozit a ist do LC (odintalovavat v sobotu a ist tak do LC by sme asi nestihali). Dalsia moznost by bola ist odisntalovat vikend pred a bud si to zobrat a dalsi vikend ist do LC, alebo by nam v NB vedeli na tyzden veci uskladnit a cestou do LC by sme ich v NB nalozili.

Dalsia vec je, ze pocas terminu, ked by mala byt vystava v NB zvykne byvat v marci vystava v Trnave, ale su tam moznosti ako to podelit.

Ako to vidite?

EDIT: Termin vystavy bude 16.2.2026 - 29.5.2026. Instalacia bude 14.-15.2.2026, deinstalacia 30.5.2026.

jayor

ak by sme nerozlozili zimnu vylohu ale nechali su ju este chvilu dakazali by sme vyplnit pomerne velky priestor a usetrit tak exponaty na trnavu , pripadne potom zimnu odniest aj do lucenca

Jago

výstava v Trnave by mala byť 14.-15.marec 2026

Buďo

Ja určite sa chcem zúčastniť , zaujímavejšie sú určite dlhodobejšie výstavy (NB a LC )

@MiKeL a @Jago a @Mike

Avšak dá sa spraviť niečo s tým dátumom 14.-15. marca o ktorý je záujem aj  v TT versus NB ??

Aby mohla i výstava v Mariánskej sále byť  ? Aby som i ta mohol niečím prispieť/účastniť sa .

liondee

Do NB bysom rád išiel. Problém je preprava exponátov z Trenčína.

matej

Quote from: liondee on 06. August 2025, 11:12:01
Do NB bysom rád išiel. Problém je preprava exponátov z Trenčína.
Rovnaký problém aj u mňa. Rád by som vystavil svoje mesto v NB. Počítam s tvojimi modulárnymi domčekami do city alebo spojiť naše mesta.

kamil

Tá kolízia termínu s TT je trošku nešťastná.
Ale myslím, že vystavovateľov je stále viac. Tak by sa dali pokryť aj obe výstavy.

Len potom je na vedúcich výstav, aby si dohodli aj niekoľko nových exponátov - aby to nebolo iba repete z predošlej výstavy (toto sa možno najviac týka TT, keďže sa vystavuje každoročne).

MiKeL

Tak mame stanoveny presny termin tejto vystavy. Vystava zacne v pondelok 16.2.2026 a skonci v piatok 29.5.2026. Cize instalacia bude prebiehat cez vikend 14.-15.2.2026, deinstalacia v sobotu 30.5.2026.

Buďo

Na toto info som už dlhšiu dobu čakal  ;) (y)

Rad sa zúčastním .

Ponúkam :

Polička s vlakmi   100 cm x 300 cm

Bytovky 75 cm x 250 cm

Barbakan  96 cm x 103 cm

Hronský Beňadik 180 cm x 154 cm

MiKeL

Ahojte,

vystava sa nam nezadrzatelne blizi, do instalacie zostava cca mesiac. Dufam, ze ste po sviatkoch oddychnuty a plny energie.

Podla podkladov z muzea som sa pokusil navrhnut co a kde by mohlo byt vystavene, teraz je uz len na vas dodat obsah, pripadne prist s navrhmi na zmenu.

Muzeum ponuka plochu na troch podlaziach (kto ste tam uz vystavovali, isto viete), tento rok, oproti predoslym, budeme mat k dispozicii o jednu malu miestnost na 2. podlazi menej.

Na prizemi maju k dispozicii velke "vitriny", ktore su umiestnene popri stenach (pre predstavu, TU je ich mozne vidiet na par fotkach). Ich rozmiestnenie a pocet je priblizne zobrazny na prilozenom nacrte. Velkost kazdej je 92x95 cm, priblizne 1m2. Sem by som chcel umiestnit mensie modely (z mojich napr SW, sochy, Friends).
[attach=1]

Na 1. podlazi su dve prepojene miestnosti, sem by som chcel umiestnit Budove velke, samostatne stavby a moj Potterov ohnovy stroj a budova muzea z predoslej vystavy v BB. Ak mate niekto dalsie podobne stavby, dajte vediet.
[attach=2]

No a na 2. podlazi bude tradicne priestor pre mesto. Malo by sa tam zmestit cca 6.5 OSB dosiek. Na poslednych vystavach mesto zaberalo tak 4-5 dosiek plus v case instalacie este bude vystaveny vyklad v Alltoyse (Sparky's) a v marci sa uskutocni vystava v TT, takze je potrebne vymysliet nejake pripadne doplnenie zvysneho priestoru, ak sa nepodari zaplnit cely mestom. Predbezne napady su presunut Friends sem (a uvolnit na prizemi miesto niecomu inemu) a/alebo doplnit F1 dioramou z letneho Alltoys vykladu. Ja viem do mesta prispiet BR vezou a Thurozvym domom z BB (+ stromceky).
[attach=3]

Dajte prosim vediet kto by chcel co vystavit, kto by prisiel instalovat, na kolko dni a ako si predstavuje dopravenie exponatov. Pripominam, ze instalacia bude prebiehat 14.-15. februara 2026 (sobota-nedela).

jayor

mozem doniest ninajgo city a setove lode a draky a spravit niekde ninjago kutik :D

MiKeL

Super, vdaka. Vedel by si aspon priblizne odhadnut potrebnu plochu? Inac co sa sirky tyka, netreba sa bat, tie vitriny na prizemi (modre) su vnutri prepojene.

jayor

ked by si pockal do vikendu tak to cele vyberem a zlozim dokopy nech opravim skody a zmeram :D ale ak si dobre pametam tak to bolo 6x3 baseplaty ale rad by som doplnil este jeden rad cize 7x3, lodi mam cca 6 takze to by bolo tak 1x1m a draky viem podla potreby zobrat na "vyplnenie"

MiKeL

V pohode, staci aj takto, ked budes vediet presnejsie, daj vediet. Ale teda ak to spravne pocitam, tak mi to vychadza priblizne na tri tie vitriny.

papluh

Aby sa nepovedalo tak píšem aj za seba ponúkam

mesto :
- moduláry a pod, GB HQ, kolotoče (na dlhodobú prevádzku), Lunar New Year sety (alebo do vitríny)
- autá, lode, figy,..

vitríny:
-  SW - UCS MF, buildable figures
- "Creator" autá - VW T1 až 911, Caterham, Antique Fire Engine (po dohode s kamilom si rozdelíme NB a TT)
- vesmír - Mars vozítka (Ideas, Discovery, Technic), planéty,  (reálne veci komplementárne k jayor/astronomix) + Galaxy Explorer A-?B-?C model,
- Beatles mozaika + ponorka
- nejaké Botanicals - prvé kytice, bonsaj, sukulenty, - ak niekto má tiež tak podľa dohody komplementárne
- nejaký Technic  ak nikto iný nedodá - Unimog, Volvo nakladač, Buldozér (starý), žltý autožeriav, modrobiele a hasičské lietadlo,...
- JP T-Rex a brána, Ideas kostry, možno pár minifig dinov ak sa niekto pridá
- Disney hrad