Na návšteve sa mi synovec pochválil, že dostal Camper T2. Nedávno mu ale spadol na zem. Priniesol ho trochu rozsypaný, s odpadnutým celým predkom, zadnými dverami a vypadnutým motorom a zopár maličkosťami.
Že mu ho zložím dokopy, lebo jemu sa nedarilo, (aj jeho rodičia to po pár pokusoch nechali tak, že toho sa radšej nechytať)
No a fakt. To je typ modelu, že: "pozreš zamračeným pohľadom, a odpadne tomu nárazník"
- celý predok je velký blok (čelné sklo, predná maska komplet) pripnutý hornou stranou skla o strechu a dole 4 study v jednom bode na strane a druhá strana len opora pre volant 2 study. Zdá sa mi to nedostatočné.
- predný nárazník mi ostal asi 3 krát v ruke, akosi slabo to drží na tých tile modified.
- najviac sme sa nasmiali pri zadných dverách. Tie už od pohladu vyzerájú že odpadnú, ked trochu fúkneš. To je labilné celé to uchytenie s pántami. Pripnem spodnú časť, odpojí sa hore od pántu. Pripnem pánt, odpojí sa celý rámik. Pripnem rámik, odpojí sa druhá strana pántu...no bludný kruh. A celkovo sranda je, že tie dvere sa ani nedajú otvoriť/zavrieť bez toho, aby sa nerozpadli. Normálne som už znervóznel pri tom, po 10-tich minútach. Na záver sme skonštatovali všetci, že ten rámik okolo okna celý zalepiť, nič iné nemá zmysel.
- chápem, že sa niektoré veci nedali nijak inak vyriešiť, a preto to drží len na jednom, dvoch studoch. To je OK. Len tu som bol prekvapený, ako tie diely ledva držia zacvaknuté v sebe. Úplne jemnou silou sa mu tam odpájali, som nechápal, vôbec mu to nedržalo, to je na všetkých tých problematických miestach najväčší problém. To je nejaká novinka? Nabehli na nové tolerancie s väčšou vôlou či čo?
- predné sedačky takisto, len jemne zavadíš prstom, a už odpadnú. 5x som ich pripájal. ...pritom sú pripnuté na 2x2, to by malo niečo vydržať.
- alebo tam bola nejaká väčšia plate ako podlaha, jedna strana pripnutá, druhú ked sme pritlačili, tak odskočila sama od seba...znova príliš velká vôla v zájomnom spoji.
Na prvý moment je ten model inak celkom pôsobivý tou velkosťou, detailami a interiérom. Videl som ho tam vtedy prvý krát na živo. Že sa to moc nepodobá na predlohu, to tu už nebudem rozoberať. A obzeral som si chvílu prešpekulovaný mechanizmus posuvných dverí.
(Ukázal mi ešte aj Fiat 500, a z neho boli nadšení vtedy, vraveli. Ten mal ako prvé takéto velké lego Creator auto. Tam nić neodpadáva, aj zahrať sa s tým dá bez problémov.)
Vy, čo Camper T2 máte doma, ste boli rovnako rozladení alebo drbe len mne...?
A foto opraveného. Teda vlastne som si myslel, že je hotovo...dával som už len strechu a zas sa mi pri tom rozpadli tie zadné dvere

)